GALERIA DE FOTOS

dijous, 23 de juny del 2022

PROPOSTES DE MENÚ PER LA REVETLLA DE SANT JOAN

Us deixe com cada any uns quants suggeriments per a la revetlla de Sant Joan.

Per aquesta diada, molta gent prepara un menú a base de pica-pica. Us propose alguns entrants amb què podreu elaborar un menú bastant complet. A més, són receptes que no us costaran massa de fer i moltes d’elles fins i tot les podreu tenir preparades amb antelació.

I és que el dia de la revetlla és un dia per passar-s’ho bé, i amb la calor que fa, no apeteix massa estar-se molt de temps a la cuina.

Tot i així, per a aquells que us agrada fer un plat principal, i no només picadetes, també trobareu propostes cap al final.


Que vaja de gust!

sant joan


1) PROPOSTES DE MENÚ PER A LA REVETLLA DE SANT JOAN: ENTRANTS I PICADETES (PICA-PICA)


Amanida Amb Camembert Arrebossat (<20 minuts)

4-amanida camembert-ppal-ETI

Amanida de Llenties amb Verat Escabetxat  (5 minuts amb el verat fet)














 
Amanida de llenties, verduretes i tonyina (15-20 minuts)
















Amanida de patata amb Picada de Variants (30-40 min)

1-1-amanida patata i variants-

Amanida de poma agredolça (30 minuts)

1-1amanida poma agredolça-cuinadiari-ppal-1

Amanida de tomaca amb alls tendres, ou dur i salaons (30 minuts)

1-1-amanida alls tendres salaons cuinadiari-ppal

Amanida de tomaca amb Anxoves, Seitons i Bacallà (5-10 minuts)
















Brandada de Bacallà (amb el bacallà dessalat, menys de 15 minuts)















Broquetes de Tomaques Xerry amb Formatge Feta i Salsa pesto (5 minuts)

1-1-tomaca xerry feta pesto-ppal

Cassoletes ràpides de pollastre (1 horeta curta)














Coca de molletes (2 hores, la pots deixar feta al matí o a la tarda)

5-coca molletes-ppal

Coca d'escalivada amb un toc de melmelada i formatge (amb l’escalivada feta uns 30 minuts) 














Coques de dacsa (i blat) (30-40 minuts; les pots tenir fetes al congelador i tenir prepara el farcit, en l’últim moment es passen per la paella i cadascú se la prepara com vol)

5-coques de dacsa-ppal-ETI

Coques salades (amb massa de llet, brandi i llevat) (2 hores, la pots deixar feta al matí o a la tarda)

5-coques brandy 00-ETI

Dàtils amb formatge crema i anous (3 minuts)

4-datils philadelphia-ppal

Clòtxines (Musclos) en escabetx (menys de mitja hora + maceració 24 h.)

4-cloxines escabetx-ppal1-

Didalets de salmorejo amb encenalls de pernil ibèric (també es pot servir en gotets de zurito amb pernil i ou dur ratllat) (10 minuts + refrigeració)



Escalivada amb anxoves (1 horeta + refredar-se)

4-escalivada amb anxoves

Espencat amb Tonyina, Bacallar, Anxoves i Creïlles (1 horeta + refredar-se)

1-1-espencat-ppal1

Espirals salades de pasta de full (40 min + refredar). A banda de pernil i formatge, admet molts farcits: sobrasada, pesto, bacó, paté, etc.














Estrelletes de formatge i codonyat (5 minuts)

4-Estrelles de formatge i codonyat-ETI

Fondue de formatge en pa de pagès (1h 15 min; el pots tenir preparat al congelador i ficar-lo una horeta abans al forn)

4-fondue formatge pa pages-cuinadiari-ppal1
Gaspatxo Andalús (<30 min)
1-2-gaspatxo-ppal

Gambes arrebossades amb arròs verd cruixent (20 minuts)














Gotet de foie i ceps (30 minuts)














Guacamole (10 minuts)

8-Guacamole cuinadiari-ppal1

Llagostins o gambes amb salsa d'ametlles i cava (30-40 minuts)














Llesqueta amb pebrera confitada (pebrots confitats) i formatge

4-pebrera confitada-4-ETI-

Llesqueta de remenat de gules amb pernil (5-10 minuts)



Ous farcits invertits: scotch eggs (1 hora)

4-scotch eggs-ppal-ETI

Pastís de patata amb botifarra i sobrassada (una hora)















Polp bullit a la planxa (5 minuts)

4-polp bullit a la planxa-ppal

Polp guisat (20-30 minuts, es pot fer amb antelació o  fins i tot tenir-lo congelat)

4-polp guisat-cuinadiari-ppal2

Remenat de fesols amb botifarra (20-25 minuts, pots deixar-ho preparat i posar l’ou en´l’últim moment)

1-1-remenat fesol botifarra-cuinadiari-ppal1

Rotllets de pernil amb espàrrecs i brie (15 minuts)

4-esparrecs pernil i brie-cuinadiari-ppal (1)

Salmó marinat (24-36 hores; es pot fer amb antelació i tenir-lo congelat)

4-salmo marinat-

Salmorejo

1-2-salmorejo-cuinadiari-ppal

Pasta de Full amb Dàtils i Bacó (40 minuts)

5-full baco datils cuinadiari-ppal1

Pastissets i Coques de Verdura amb massa de cervesa (1 h 30 min)

coques i pastissets cervesa

Pisto Manxeg (1 hora)














Rotllets d'amanida amb "tortillas mexicanes"














Sépia guisada (1 hora)

2-2-sepia guisada-cuinadiari-ppal1

Tàrtar de salmó (cru) (5 minuts)



Tàrtar de salmó marinat  (amb el salmó marinat 10 minuts)



Tian de verdures (1 h 30 minuts; es triga en fer-lo però el forn és qui fa la feina)

3-Tian de verdures-cuinadiari-ppal1


Torrades amb alvocat, salmó, tomàquet i mozzarella (5-10 min)















Torradetes amb Ventresca, Melmelada de Tomaca i Olivada (5 minuts)

4-torradeta ventresca melmelada tomacaolivada
Truita de Patata (45 minuts)
1-1-truita patata cuinadiari-ppal1


2) PROPOSTES DE MENÚ PER A LA REVETLLA DE SANT JOAN: SEGONS


Broquetes (adob de 30 minuts a 5 hores + 10-15 minuts cocció)

2-1-broquetes cuinadiari-ppal2

Chili con carne (1 hora; es pot fer amb antelació i fins i tot tenir-lo congelat)

8-chili con carne cuinadiari- ppal1

Cochinita Pibil (llarga cocció però es pot tenir feta amb antelació)














Conill en salsa de cava i ametlles (1 h 20 min)














Conill en salsa de nyores i fruits secs 














Filet de porc farcit amb pernil, formatge i codonyat amb creïlles senceres de guarnició (<1 hora, preparar amb antelació)

2-1-filet porc farcit bacon formatge codonyat-ppal

Filet de porc ibèric amb salsa de xampinyons i bacó (1 dia salmorra + 1 hora cuinar)















Fricandó de vedella amb moixernons (2 h 30 min, preparar amb antelació)















Galtes de porc al vi de Porto: aposta segura per quan tens convidats. Meloses, gustose i fàcils de fer.










Pits de Pollastre Farcits amb Pernil i Formatge (1 hora llarga, preparar amb antelació)

2-1-pit pollastre farcit-cuinadiari-ppal1

Pollastre amb escamarlans (3 hores però fer-lo amb antelació)














Llandeta o cruet de peix (30 minuts)

2-2-llandeta o cruet cuinadiari-ppal1

Llobarro amb morcilla de ceba i melmelada de fruits rojos (5 minuts)

2-2-llobarro amb botifarra i melmelada-8ETI

Mar i muntanya de conill (o pollastre)  amb llagostins (1 hora + repòs)















Timbal de bacallà amb salsa de tomaca i creïlles (patates)

2-2-bacallar patates tomaca-7

Verat en Escabetx (menys d'una hora, millor fer-lo amb antelació perquè repose)
















També podeu recórrer a les propostes de picadetes i de plats principals que vam fer pel Nadal, encara que alguna és més laboriosa:

PROPOSTES PEL NADAL: ENTRANTS PICADETES (PICA-PICA)

PROPOSTES PEL NADAL: PLATS PRINCIPALS (SEGONS)

I algunes guarnicions:

Creïlles (patates) de guarnició al microones

Creïlles senceres de guarnició fetes al microones

Milfulles de verdura i rul·lo de cabra amb dues salses

Patates Duquessa

Puré de creïlles (patates) al microones

Tomacat

Xampinyons de guarnició al vi blanc

3) PROPOSTES DE MENÚ PER A LA REVETLLA DE SANT JOAN: POSTRES


Gelatina de Gin Tonic amb Taronja, Llimona i Canyella (15 minuts més repòs de + 6 hores) (impressionant amb sorbet de llimona per sobre ;-))

7-gin tonic jelly-ppal

Coca de Sant Joan de Brioix i fruita confitada

6-2-Coca Sant Joan brioix cuinadiari-ppal-1

Coca de cabell d’àngel amb pasta de full (30 minuts)

6-5-Coca full cabell angel-cuinadiari-ppal1

Coca de llardons  (30-40 minuts)

6-2-coca llardons-ppal-ETI

Coca de xocolata amb pasta de full (30 minuts)

6-5-Coca xocolata pasta full cuinadiari-ppal1

Que tingueu una molt bona revetlla!!

Marta CuinaDiari

11 comentaris :

Lídia ha dit...

nosaltres la cel.lebrem a casa, a la terrassa d'adalt i serà tot fred i entre els plats que tinc pensat , hi ha tambe l'escalivada servida en torradetes....

bona revetlla també per tu

Tapa't de tapes ha dit...

ui, ui, ui!! Quines delícies! Això sí que són caramels de veritat, i més sans! La proposta de dàtils, per fàcil i original, m'ha encantat! Mai no m'han acabat de convèncer els típics dàtils enrotllats amb bacon... bona revetlla!!! Petons

Marta CuinaDiari ha dit...

Ara amb la calor que està fent s'agraeix fer coses més bé fredes i ben ràpides!
Gràcies Lidia i Marina pels comentaris!! Petons
Marta

llimaverda ha dit...

ala Marta que t´ho has currat, mare meua quantes coses bones, m´agrada tot, feliç nit de San Joan, besets!!!!

Marta CuinaDiari ha dit...

es que esta nit és festa gran i sobre tot no apeteix estar-se massa a la cuina. Bona revetlla Reme!

La Cuina de l'Olga ha dit...

Mare, meva!!!! Quina feinada que ens has fet!!! Ens has donat idees per a tot!!! Moltes gràcies!!!!
Salut i petons,
Olga

Mar ha dit...

Unas propuestas estupendas. Va a ser difícil elegir.un saludo

Tapa't de tapes ha dit...

Quina feinada a compilar receptes, Marta! Totes semblen boníssimes. Bona feina i bona revetlla!!

Carmeta Rusquilleta ha dit...

Molt bones idees!! Bona revetlla!! Petonets!

roger ha dit...

Genial aquesta inspiració! és just el que em calia! Gràcies!

Marta CuinaDiari ha dit...

M'alegre Roger! espere que si vas fer alguna cosa t'isquera be!! :-) gràcies per la visita! Marta