Existeixen moltes variants: amb pebrera roja i verda, amb albergínia, amb pinyons, amb sangatxo (parts de la tonyina negres i salades), etc.
El tomacat d'avui és ben senzill: només porta pebrera roja, tomaca, all i julivert i uns pinyonets. Més endavant us posarem la recepta amb sangatxo.
El tomacat s’utilitza com a guarnició de carns i peixos però sobretot s’utilitza per a fer coques i pel farcit dels nostres pastissets. I com podeu veure és la versió valenciana del pisto manxeg o de la samfaina que es fa a Catalunya.
Ingredients:
- 4 pebreres rojes
- oli (un bon raig)
- 400 g de tomaca trossejada de pot 5 ó 6 tomaques (també pots posar senceres de pot i les vas trossejant amb la pala
- 3 alls pelats i trossejats
- 1 mica de julivert
- 1 culleradeta de sal
- 1 culleradeta de sucre
- 1 grapadet de pinyons
Si en vols fer més, duplica les quantitats i si te'n sobra, el pots congelar.
Estris: una olleta/ olleta +forn, escumadora o pala
Elaboració:
1.- Talla les pebreres a dauets d’un centímetre més o menys.
2.- Posa una cassola amb un fons d'oli i ofega-les.
3.- Quan comencen a canviar de color, afegeix els alls pelats i trossejats i el julivert.
2.- Posa una cassola amb un fons d'oli i ofega-les.
3.- Quan comencen a canviar de color, afegeix els alls pelats i trossejats i el julivert.
5.- Deixa que es cuine durant uns 45 minuts.
Una altra forma d’elaborar-lo:
Si tens temps, prova de fer el tomacat primer escalivant les pebreres. Les pots torrar directament a la flama del foc (si tens cuina de gas o si no, torra-les al forn durant 45-50 minuts). Pela-les, i continues en el pas 3. De sabor queda boníssim!!
Bon profit!!
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.
Si has fet la recepta, comparteix-la amb nosaltres. Moltes gràcies!!
Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.
Marta
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada