GALERIA DE FOTOS

dimecres, 30 de desembre de 2020

GALTES DE PORC AL VI DE PORTO

Les galtes de porc són una aposta segura per quan tens convidats. Són meloses, gustoses, i el millor de tot és que són molt fàcils de fer i sempre donen bon resultat.

Aquestes d’avui les he fetes amb la Crockpot, però també les pots fer en una cassola.

Ingredients:

  • 9 galtes de porc
  • 2 cebes grans
  • 5 carlotes
  • mitja cabeça d'alls
  • 2 fulles de llorer
  • una mica de romaní i de timonet
  • 125 ml de vi de Porto
  • sal i oli
  • Verdures:
    • 250 g cebetes menudes +1 cullerada sucre moré +un raig de vinagre de Mòdena i una miqueta d'aigua
    • 500 g de gírgoles o altres bolets que t’agraden

-Per acompanyar:


Estris: cassola ampla, picadora/ TMX, crockpot, batedora/ TMX.

Elaboració:
1.- Pica la carlota i la ceba. Posa un fons d’oli en una cassola i sofregeix juntament amb les herbes i els alls.

2.- Salpebra les galtes i marca-les una mica per les dues bandes.


3.- Agrega el vi i deixa reduir 5 minuts.


4.- Fica-ho tot a la Crockpot i deixa coure durant 6 hores en posició baixa.

Si no ho fas amb crockpot, deixa coure en la mateixa cassola durant una hora i mitja o dues a foc suau i remena de tant en tant.

5.- Prepara la verdura:

5.1.- Pela les cebetes i salta-les en una paella. Agrega un raig de vinagre de Mòdena i una mica de sucre morè. Deixa que es coguen lentament durant 15-20 minuts. Reserva.


5.2.- Salta les gírgoles amb una mica d’oli i sal. Reserva.


6.- Quan les galtes estiguen fetes, trau-les de la crockpot i posa-la en una cassola ampla juntament amb les cebetes i les gírgoles. Si tens una gerra “separa-greixos”, t’anirà bé. Tritura la salsa i aboca-la per sobre de la carn. Deixa que faça xup-xup durant 5 o 10 minuts.


Suggeriment: serveix les galtes amb puré de patata, unes patates duquessa o un arròs blanc de guarnició i prepara pa per a sucar!


T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.

Si fas la recepta, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabentat de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a
Instagram, Facebook
, Pinterest o Twitter.
Moltes gràcies per seguir-nos!!

Bon profit!!

Marta


Cap comentari :

Publica un comentari

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )