Us deixe com cada any uns quants suggeriments per a la revetlla de Sant Joan.
Per aquesta diada, molta gent prepara un menú a base de pica-pica. Us propose alguns entrants amb què podreu elaborar un menú bastant complet. A més, són receptes que no us costaran massa de fer i moltes d’elles fins i tot les podreu tenir preparades amb antelació.
I és que el dia de la revetlla és un dia per passar-s’ho bé, i amb la calor que fa, no apeteix massa estar-se molt de temps a la cuina.
Tot i així, per a aquells que us agrada fer un plat principal, i no només picadetes, també trobareu propostes cap al final.
I és que el dia de la revetlla és un dia per passar-s’ho bé, i amb la calor que fa, no apeteix massa estar-se molt de temps a la cuina.
Tot i així, per a aquells que us agrada fer un plat principal, i no només picadetes, també trobareu propostes cap al final.
Que vaja de gust!
1) PROPOSTES DE MENÚ PER A LA REVETLLA DE SANT JOAN: ENTRANTS I PICADETES (PICA-PICA)
Amanida Amb Camembert Arrebossat (<20 minuts)
Amanida de Llenties amb Verat Escabetxat (5 minuts amb el verat fet)
Amanida de llenties, verduretes i tonyina (15-20 minuts)
Amanida de patata amb Picada de Variants (30-40 min)
Amanida de poma agredolça (30 minuts)
Amanida de tomaca amb alls tendres, ou dur i salaons (30 minuts)
Amanida de tomaca amb Anxoves, Seitons i Bacallà (5-10 minuts)
Brandada de Bacallà (amb el bacallà dessalat, menys de 15 minuts)
Broquetes de Tomaques Xerry amb Formatge Feta i Salsa pesto (5 minuts)
Cassoletes ràpides de pollastre (1 horeta curta)
Coca de molletes (2 hores, la pots deixar feta al matí o a la tarda)
Coca d'escalivada amb un toc de melmelada i formatge (amb l’escalivada feta uns 30 minuts)
Coques de dacsa (i blat) (30-40 minuts; les pots tenir fetes al congelador i tenir prepara el farcit, en l’últim moment es passen per la paella i cadascú se la prepara com vol)
Coques salades (amb massa de llet, brandi i llevat) (2 hores, la pots deixar feta al matí o a la tarda)
Dàtils amb formatge crema i anous (3 minuts)
Clòtxines (Musclos) en escabetx (menys de mitja hora + maceració 24 h.)
Didalets de salmorejo amb encenalls de pernil ibèric (també es pot servir en gotets de zurito amb pernil i ou dur ratllat) (10 minuts + refrigeració)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgCnYuomSk5xFAtwNGUmSiETd-iCPWy7zVMnaAGi_jPaI9AdLYsOCHTRkfhC_WQXK_6HOqTKslgal2O5DnKQRiY7VbSRn9i5jfSTtHMVQR7U6b9zqEV4jZcqdnejoHyTRXrF07EEcyj0wwd/s320/4-salmorejo+en+volavent1-ET.jpg)
Escalivada amb anxoves (1 horeta + refredar-se)
Espencat amb Tonyina, Bacallar, Anxoves i Creïlles (1 horeta + refredar-se)
Espirals salades de pasta de full (40 min + refredar). A banda de pernil i formatge, admet molts farcits: sobrasada, pesto, bacó, paté, etc.
Estrelletes de formatge i codonyat (5 minuts)
Fondue de formatge en pa de pagès (1h 15 min; el pots tenir preparat al congelador i ficar-lo una horeta abans al forn)
Gaspatxo Andalús (<30 min)
Gambes arrebossades amb arròs verd cruixent (20 minuts)
Gotet de foie i ceps (30 minuts)
Guacamole (10 minuts)
Llagostins o gambes amb salsa d'ametlles i cava (30-40 minuts)
Llesqueta amb pebrera confitada (pebrots confitats) i formatge
Llesqueta de remenat de gules amb pernil (5-10 minuts)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhHACqc90c_4QQbComACKu2ceTPKc4nILvglPYbVhyphenhypheniFCjWOWYH2whpo9FSSt7iluKPLsgqoEDL6UlFZp1fIdOYrK_uF5fGJk-K5QrCoFyiopchvxqV3kw6waR8eQqtu7lkP6tLr6AB71KR/s320/4-gulas+ou+i+pernil-1ETI.jpg)
Ous farcits invertits: scotch eggs (1 hora)
Pastís de patata amb botifarra i sobrassada (una hora)
Polp bullit a la planxa (5 minuts)
Polp guisat (20-30 minuts, es pot fer amb antelació o fins i tot tenir-lo congelat)
Remenat de fesols amb botifarra (20-25 minuts, pots deixar-ho preparat i posar l’ou en´l’últim moment)
Rotllets de pernil amb espàrrecs i brie (15 minuts)
Salmó marinat (24-36 hores; es pot fer amb antelació i tenir-lo congelat)
Salmorejo
Pasta de Full amb Dàtils i Bacó (40 minuts)
Pastissets i Coques de Verdura amb massa de cervesa (1 h 30 min)
Pisto Manxeg (1 hora)
Rotllets d'amanida amb "tortillas mexicanes"
Sépia guisada (1 hora)
Tàrtar de salmó (cru) (5 minuts)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhSOILWK873MVIfvOzlpDx001Ye4khUFeQng_hqc_5mIWUOrvScM4oXsR6eui6xvycK885Gm6pZLlDvg5WNekQrgXl662MhucpOZMIjSI3dgJmrocfwyJzMYOyOHvGrG73w2DHkYnjE782i/s320/4-tartar+salmo3-4-ETI.jpg)
Tàrtar de salmó marinat (amb el salmó marinat 10 minuts)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgD2WpyBGsgsF44LEEwjhsULXEv7_RQsnREUYBzWUFbDwN3FqaA1zKfTImkb9JOscQq51rv-LDcsbumbPewT9nicBJKcBXCW4WOkjKpI0SUVwrXrv3mB698Q6oW13wyxWKoK13jzu7fiipA/s320/2-2-tartar+salmo+marinat-ETI2.jpg)
Tian de verdures (1 h 30 minuts; es triga en fer-lo però el forn és qui fa la feina)
Torrades amb alvocat, salmó, tomàquet i mozzarella (5-10 min)
Torradetes amb Ventresca, Melmelada de Tomaca i Olivada (5 minuts)
Truita de Patata (45 minuts)
2) PROPOSTES DE MENÚ PER A LA REVETLLA DE SANT JOAN: SEGONS
Broquetes (adob de 30 minuts a 5 hores + 10-15 minuts cocció)
Chili con carne (1 hora; es pot fer amb antelació i fins i tot tenir-lo congelat)
Cochinita Pibil (llarga cocció però es pot tenir feta amb antelació)
Conill en salsa de cava i ametlles (1 h 20 min)
Conill en salsa de nyores i fruits secs
Filet de porc farcit amb pernil, formatge i codonyat amb creïlles senceres de guarnició (<1 hora, preparar amb antelació)
Filet de porc ibèric amb salsa de xampinyons i bacó (1 dia salmorra + 1 hora cuinar)
Fricandó de vedella amb moixernons (2 h 30 min, preparar amb antelació)
Galtes de porc al vi de Porto: aposta segura per quan tens convidats. Meloses, gustose i fàcils de fer.
Pits de Pollastre Farcits amb Pernil i Formatge (1 hora llarga, preparar amb antelació)
![2-1-pit pollastre farcit-cuinadiari-ppal1 2-1-pit pollastre farcit-cuinadiari-ppal1](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjB_VzsGVMwMjx0UjX0S4wceNlC3GlconnMMYWjMFDHo9gHBkXXbWAvdEs9uISWjCIqWcl75-w8pvAy8lqTe_8PbrMHXXZGWaCJ2aOLOc_69Shne2XzE1gdrfg-hHIzRL8qWvpnB6KXYs-u/?imgmax=800)
Pollastre amb escamarlans (3 hores però fer-lo amb antelació)
Llandeta o cruet de peix (30 minuts)
Llobarro amb morcilla de ceba i melmelada de fruits rojos (5 minuts)
![2-2-llobarro amb botifarra i melmelada-8ETI 2-2-llobarro amb botifarra i melmelada-8ETI](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjEySAsNhqlBNAY3sMgTnsrne-oGv8Gj-Ymq9SsNHVqTntOY6QFnyiU9NTSjOBZCpqwwa6HhK62GswfXoYxp-ZsYHtL2z5den-CXeSYCgRDrOaYYJxxgE0UNQ9Cl7FPBrYJJx3C5hJrC6OP/?imgmax=800)
Mar i muntanya de conill (o pollastre) amb llagostins (1 hora + repòs)
Timbal de bacallà amb salsa de tomaca i creïlles (patates)
![2-2-bacallar patates tomaca-7 2-2-bacallar patates tomaca-7](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjl7K0dVkS1yUby8QSPD9_K5zAVqdTaHL59LizNmT7Q4E8sY1OBW9OtHjwK9l1WOP2eXi2wfRpev_Ra96bQefBwe-ZDhFhh08249NTVp9JiJlmOwYa3ExG9wzAhyphenhyphennxeZcZvk05seoBmDK9c/?imgmax=800)
Verat en Escabetx (menys d'una hora, millor fer-lo amb antelació perquè repose)
També podeu recórrer a les propostes de picadetes i de plats principals que vam fer pel Nadal, encara que alguna és més laboriosa:
PROPOSTES PEL NADAL: ENTRANTS PICADETES (PICA-PICA)
PROPOSTES PEL NADAL: PLATS PRINCIPALS (SEGONS)
I algunes guarnicions:
Creïlles (patates) de guarnició al microones
Creïlles senceres de guarnició fetes al microones
Milfulles de verdura i rul·lo de cabra amb dues salses
Patates Duquessa
Puré de creïlles (patates) al microones
Tomacat
Xampinyons de guarnició al vi blanc
Gelatina de Gin Tonic amb Taronja, Llimona i Canyella (15 minuts més repòs de + 6 hores) (impressionant amb sorbet de llimona per sobre ;-))
![7-gin tonic jelly-ppal 7-gin tonic jelly-ppal](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqKiUrFrSnUWsZJO6Do154R6hpS61GjrAvjNlxnvi3Yyhf0XO_IMgzt02UnhMG9VH5VqDSjrt_tfpGLTNcTYytCki1b6ALOdakSTFCj5wlHE0CiNKHiIkiQB8sNniHgejlnM10mwTM3XyT/?imgmax=800)
Coca de Sant Joan de Brioix i fruita confitada
![6-2-Coca Sant Joan brioix cuinadiari-ppal-1 6-2-Coca Sant Joan brioix cuinadiari-ppal-1](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiiIiBCnWB9sTsD5jOMpgxIE4TCEfrQOhk54b2qb9ZGwsy4aCdobo04ZAdoA1vkZMrjlh1TqxhJYo6Dj60wo2AcBV9vVIVygVomizCCiF49PeqODBN3k1mnkPZiqVSls-Sgo3s9EtJ8bLCg/?imgmax=800)
Coca de cabell d’àngel amb pasta de full (30 minuts)
![6-5-Coca full cabell angel-cuinadiari-ppal1 6-5-Coca full cabell angel-cuinadiari-ppal1](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiF45vR14yRQEa7SxLWx0DAfRRxAa0OV8vtS3miwVbEQwvBfxOwDZKyaQxPMX3dxLuWmF4mU5MsUUVDu6s5pKjGcGS13UIDJ15yvfsAvLguXf8pcNLi0wrr65-SrDdDmr6fy_tx7RGpk2G_/?imgmax=800)
Coca de llardons (30-40 minuts)
![6-2-coca llardons-ppal-ETI 6-2-coca llardons-ppal-ETI](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiOcNskhxbDLJTrrfS9HllDSqAr1P2C4sJxBFoFkys7me-smBViUUm3fJNzflnMnhgQh3bzdQ4Yw6jzaIHAyERBACB9zaJdgCYBvYU1bhFaEO6i50pgZre0d_NrYPN4Qr71Xm6eAevPjuZ4/?imgmax=800)
Coca de xocolata amb pasta de full (30 minuts)
Que tingueu una molt bona revetlla!!
Marta CuinaDiari
Pollastre amb escamarlans (3 hores però fer-lo amb antelació)
Llandeta o cruet de peix (30 minuts)
Llobarro amb morcilla de ceba i melmelada de fruits rojos (5 minuts)
Mar i muntanya de conill (o pollastre) amb llagostins (1 hora + repòs)
Timbal de bacallà amb salsa de tomaca i creïlles (patates)
Verat en Escabetx (menys d'una hora, millor fer-lo amb antelació perquè repose)
També podeu recórrer a les propostes de picadetes i de plats principals que vam fer pel Nadal, encara que alguna és més laboriosa:
PROPOSTES PEL NADAL: ENTRANTS PICADETES (PICA-PICA)
PROPOSTES PEL NADAL: PLATS PRINCIPALS (SEGONS)
I algunes guarnicions:
Creïlles (patates) de guarnició al microones
Creïlles senceres de guarnició fetes al microones
Milfulles de verdura i rul·lo de cabra amb dues salses
Patates Duquessa
Puré de creïlles (patates) al microones
Tomacat
Xampinyons de guarnició al vi blanc
3) PROPOSTES DE MENÚ PER A LA REVETLLA DE SANT JOAN: POSTRES
Gelatina de Gin Tonic amb Taronja, Llimona i Canyella (15 minuts més repòs de + 6 hores) (impressionant amb sorbet de llimona per sobre ;-))
Coca de Sant Joan de Brioix i fruita confitada
Coca de cabell d’àngel amb pasta de full (30 minuts)
Coca de llardons (30-40 minuts)
Coca de xocolata amb pasta de full (30 minuts)
Que tingueu una molt bona revetlla!!
Marta CuinaDiari
11 comentaris :
nosaltres la cel.lebrem a casa, a la terrassa d'adalt i serà tot fred i entre els plats que tinc pensat , hi ha tambe l'escalivada servida en torradetes....
bona revetlla també per tu
ui, ui, ui!! Quines delícies! Això sí que són caramels de veritat, i més sans! La proposta de dàtils, per fàcil i original, m'ha encantat! Mai no m'han acabat de convèncer els típics dàtils enrotllats amb bacon... bona revetlla!!! Petons
Ara amb la calor que està fent s'agraeix fer coses més bé fredes i ben ràpides!
Gràcies Lidia i Marina pels comentaris!! Petons
Marta
ala Marta que t´ho has currat, mare meua quantes coses bones, m´agrada tot, feliç nit de San Joan, besets!!!!
es que esta nit és festa gran i sobre tot no apeteix estar-se massa a la cuina. Bona revetlla Reme!
Mare, meva!!!! Quina feinada que ens has fet!!! Ens has donat idees per a tot!!! Moltes gràcies!!!!
Salut i petons,
Olga
Unas propuestas estupendas. Va a ser difícil elegir.un saludo
Quina feinada a compilar receptes, Marta! Totes semblen boníssimes. Bona feina i bona revetlla!!
Molt bones idees!! Bona revetlla!! Petonets!
Genial aquesta inspiració! és just el que em calia! Gràcies!
M'alegre Roger! espere que si vas fer alguna cosa t'isquera be!! :-) gràcies per la visita! Marta
Publica un comentari a l'entrada