GALERIA DE FOTOS

dilluns, 28 de maig de 2018

ESPIRALS SALADES DE PASTA DE FULL: PERNIL I FORMATGE

Us porte una idea molt vistosa per un dinar o un sopar de pica-pica: unes espirals de pernil i formatge. La primera vegada que vaig fer-les, fins i tot vaig preparar la massa i tot i que eren impressionants, amb pasta de full de compra queden genials i són molt més ràpides de fer:

4-Espirals pernil i formatge full Cuinadiari-ppal2

Ingredients per a 22 espirals:

  • 1 làmina de pasta de full rectangular (275 g)
  • 8-10 talls prims de formatge (gouda, havarti, etc.)
  • 8-10 talls prims de pernil dolç
  • 1 ou batut

Estris: safata de forn, làmina antiadherent o paper de forn, pot per barrejar l’ou, pinzell, ganivet, pals de broqueta

Com es fan les espirals de pernil i formatge:

1.- Encén el forn a 170 ºC funció ventilador + dalt i baix.

2.-Estén la pasta de full. Si veus que té alguna esquerdeta, passa un corró per sobre perquè quede ben llisa.

4-Espirals pernil i formatge full Cuinadiari-2

3.- Posa una capa de formatge per sobre de la pasta de full deixant un ditet a la vora de dalt però cobrint bé les vores de l’esquerra i la dreta. Fes el mateix amb el pernil.

4-Espirals pernil i formatge full Cuinadiari-3

4.- Casca un ou en un pot de vidre. Tapa’l i sacseja’ls fins que es barrege bé. Pinta la vora de dalt.

4-Espirals pernil i formatge full Cuinadiari-4

5.- Enrotlla per la part més llarga estrenyent bé per tal que quede un cilindre atapeït i ben segellat per la vora de dalt.

4-Espirals pernil i formatge full Cuinadiari-5

6.- Talla rodanxes d’un dit de gruix. Si fa calor, és convenient que poses el rotlle que has format una estoneta a la nevera per tal que es talle millor.

Un cop tallat, travessa l’espiral amb un pal de broqueta. Nosaltres ho hem fet així per servir-les en un menú de pica -pica però si vols, les pots deixar tal qual sense punxar.

Col·loca-les en una safata de forn. És important cobrir la safata amb una làmina antiadherent o un paper de forn perquè quan el formatge es fon, s’enganxa molt a la safata.

Pinta cada espiral amb ou.

4-Espirals pernil i formatge full Cuinadiari-6

7.- Enforna al voltant de 18-20 minuts a 170 °C o fins que veges que la pasta de full està cuita.

4-Espirals pernil i formatge full Cuinadiari-7

8.- Deixa refredar abans de servir.

4-Espirals pernil i formatge full Cuinadiari-ppal1-

Temps total: 30-40 minuts aproximadament + refredar

4-Espirals pernil i formatge full Cuinadiari

Nota: Aquestes espirals són una bona opció per a un dinar o sopar de pica-pica. Les pots tenir preparades unes hores abans i això et permet dedicar-li temps a altres plats que potser has de tenir calents en el moment de servir.

Pots provar amb altres farcits com:

  • Sobrassada, formatge i una mica de mel,
  • Paté i formatge
  • Bacó i formatge
  • Philadelphia i pernil,
  • Olivada o pesto i anxoves,
  • Pesto i fruits secs
  • Espinacs saltats amb all i formatge de cabra
  • Anxoves i tonyina
  • Tomaca, orenga, pernil i formatge

…Com veus, la llista és interminable.

Bon profit!! 

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.

Si has fet la recepta, comparteix la teua experiència amb nosaltres. Moltes gràcies!!

I si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest, Twitter o Instagram.

Marta

1 comentari :

  1. Molt bones i molt divertides! Fan molt goig!
    Petonets i molt bona setmana,
    Olga

    ResponElimina

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )