GALERIA DE FOTOS

dissabte, 2 de juliol de 2022

CALLOS CuinaDiari

Quan demanes una tapa de callos no hi ha dues receptes iguals: hi ha qui els cuina amb molt tomaca, amb molt de suc, amb cigrons, amb cap i pota...aquí teniu una manera de fer-los. Prepareu el pa!


Ingredients:


Per rentar i fer una primera bullida dels callos necessitarem:

  • aigua,
  • vinagre/ anís
  • uns quants claus d'olor clavats en 1 ceba

Resta d'ingredients:

  • 1k de tripa netas, tallada i bullidas 
  • aigua (quantitat necessària per a cobrir els callos)
  • 2 cebes
  • 6 grans d'all 
  • una fulla de llorer 
  • un grapadet de pebre negre 
  • 3-4 pestetes (caiena) 
  • tres cullerades de tomaca concentrada 
  • una cullerada de pebre roig 
  • un polsim de comí (opcional) 
  • una bona cullerada de farina (o maizena si no pots amb gluten)
  • 2 xoriços tallats a rodanxes d'un dit (150 grams aproximadament)
  • 50 gr de pernil a dauets 
  • 2 botifarres negres tallades a rodanxes (morcilla) 
  • 300 g de cigrons bullits (opcional)
Estris: olla per bullir els callos, paella o cassola 

Elaboració: 



1.- Prepara la tripa: Tot i que normalment trobaràs els callos ja nets, a mi m'agrada tornar-los a rentar amb aigua i vinagre per a treure'ls una mica l'olor i que queden ben nets. Després els pose a bullir amb aigua i un raig de vinagre o anís uns 20-30 minuts, descarte l'aigua i els torne a posar a l'olla a bullir amb una ceba, uns claus d'olor i una fulla de llorer durant uns altres 30-40 minuts o fins que veigs que estan tendres desescumant de tant en tant.



2.- Talla la ceba ben menudeta i sofregeix-la en una cassola. Quan estiga enrossida agrega els alls picats, una fulla de llorer, uns grans de pebre negre i les pestetes (caienes).

3.- Quan els alls estiguen sofregits, agrega la tomaca concentrada i remena. Seguidament, posa-hi el el comí, el pebre roig, i la farina. Dona unes voltetes per tal que es cuine una mica la farina. Agrega un poc d'aigua de la cocció dels callos, deixa que vaja fent xup-xup i la salsa vaja espessint-se i cuinant-se. 

4.- Agrega els callos i el caldo que vulgues. Seguidament fica-hi els cigrons i el xoriço i el pernil. Deixa coure uns 30 minuts. 10 minuts abans d'acabar agrega la morcilla per tal que no es desfaça. (el xoriço el pots passar abans per la paella per treure una mica l'oli, encara que també el pots posar en cru). 



Nota: Aquest plat està més bo si el fas d'un dia per l'altre.
Els cigrons són opcionals, però a mi m'agrada molt posar-ne. No donen sabor pero combinen molt be.

Bon profit!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta