Us deixe com cada any uns quants suggeriments per a la revetlla de Sant Joan.
Per aquesta diada, molta gent prepara un menú a base de pica-pica. Us propose alguns entrants amb què podreu elaborar un menú bastant complet. A més, són receptes que no us costaran massa de fer i moltes d’elles fins i tot les podreu tenir preparades amb antelació.
I és que el dia de la revetlla és un dia per passar-s’ho bé, i amb la calor que fa, no apeteix massa estar-se molt de temps a la cuina.
Tot i així, per a aquells que us agrada fer un plat principal, i no només picadetes, també trobareu propostes cap al final.
I és que el dia de la revetlla és un dia per passar-s’ho bé, i amb la calor que fa, no apeteix massa estar-se molt de temps a la cuina.
Tot i així, per a aquells que us agrada fer un plat principal, i no només picadetes, també trobareu propostes cap al final.
Que vaja de gust!
1) PROPOSTES DE MENÚ PER A LA REVETLLA DE SANT JOAN: ENTRANTS I PICADETES (PICA-PICA)
Amanida Amb Camembert Arrebossat (<20 minuts)
Amanida de Llenties amb Verat Escabetxat (5 minuts amb el verat fet)
Amanida de llenties, verduretes i tonyina (15-20 minuts)
Amanida de patata amb Picada de Variants (30-40 min)
Amanida de poma agredolça (30 minuts)
Amanida de tomaca amb alls tendres, ou dur i salaons (30 minuts)
Amanida de tomaca amb Anxoves, Seitons i Bacallà (5-10 minuts)
Brandada de Bacallà (amb el bacallà dessalat, menys de 15 minuts)
Broquetes de Tomaques Xerry amb Formatge Feta i Salsa pesto (5 minuts)
Cassoletes ràpides de pollastre (1 horeta curta)
Coca de molletes (2 hores, la pots deixar feta al matí o a la tarda)
Coca d'escalivada amb un toc de melmelada i formatge (amb l’escalivada feta uns 30 minuts)
Coques de dacsa (i blat) (30-40 minuts; les pots tenir fetes al congelador i tenir prepara el farcit, en l’últim moment es passen per la paella i cadascú se la prepara com vol)
Coques salades (amb massa de llet, brandi i llevat) (2 hores, la pots deixar feta al matí o a la tarda)
Dàtils amb formatge crema i anous (3 minuts)
Clòtxines (Musclos) en escabetx (menys de mitja hora + maceració 24 h.)
Didalets de salmorejo amb encenalls de pernil ibèric (també es pot servir en gotets de zurito amb pernil i ou dur ratllat) (10 minuts + refrigeració)
Escalivada amb anxoves (1 horeta + refredar-se)
Espencat amb Tonyina, Bacallar, Anxoves i Creïlles (1 horeta + refredar-se)
Espirals salades de pasta de full (40 min + refredar). A banda de pernil i formatge, admet molts farcits: sobrasada, pesto, bacó, paté, etc.
Estrelletes de formatge i codonyat (5 minuts)
Fondue de formatge en pa de pagès (1h 15 min; el pots tenir preparat al congelador i ficar-lo una horeta abans al forn)
Gaspatxo Andalús (<30 min)
Gambes arrebossades amb arròs verd cruixent (20 minuts)
Gotet de foie i ceps (30 minuts)
Guacamole (10 minuts)
Llagostins o gambes amb salsa d'ametlles i cava (30-40 minuts)
Llesqueta amb pebrera confitada (pebrots confitats) i formatge
Llesqueta de remenat de gules amb pernil (5-10 minuts)
Ous farcits invertits: scotch eggs (1 hora)
Pastís de patata amb botifarra i sobrassada (una hora)
Polp bullit a la planxa (5 minuts)
Polp guisat (20-30 minuts, es pot fer amb antelació o fins i tot tenir-lo congelat)
Remenat de fesols amb botifarra (20-25 minuts, pots deixar-ho preparat i posar l’ou en´l’últim moment)
Rotllets de pernil amb espàrrecs i brie (15 minuts)
Salmó marinat (24-36 hores; es pot fer amb antelació i tenir-lo congelat)
Salmorejo
Pasta de Full amb Dàtils i Bacó (40 minuts)
Pastissets i Coques de Verdura amb massa de cervesa (1 h 30 min)
Pisto Manxeg (1 hora)
Rotllets d'amanida amb "tortillas mexicanes"
Sépia guisada (1 hora)
Tàrtar de salmó (cru) (5 minuts)
Tàrtar de salmó marinat (amb el salmó marinat 10 minuts)
Tian de verdures (1 h 30 minuts; es triga en fer-lo però el forn és qui fa la feina)
Torrades amb alvocat, salmó, tomàquet i mozzarella (5-10 min)
Torradetes amb Ventresca, Melmelada de Tomaca i Olivada (5 minuts)
Truita de Patata (45 minuts)
2) PROPOSTES DE MENÚ PER A LA REVETLLA DE SANT JOAN: SEGONS
Broquetes (adob de 30 minuts a 5 hores + 10-15 minuts cocció)
Chili con carne (1 hora; es pot fer amb antelació i fins i tot tenir-lo congelat)
Cochinita Pibil (llarga cocció però es pot tenir feta amb antelació)
Conill en salsa de cava i ametlles (1 h 20 min)
Conill en salsa de nyores i fruits secs
Filet de porc farcit amb pernil, formatge i codonyat amb creïlles senceres de guarnició (<1 hora, preparar amb antelació)
Filet de porc ibèric amb salsa de xampinyons i bacó (1 dia salmorra + 1 hora cuinar)
Fricandó de vedella amb moixernons (2 h 30 min, preparar amb antelació)
Galtes de porc al vi de Porto: aposta segura per quan tens convidats. Meloses, gustose i fàcils de fer.
Pits de Pollastre Farcits amb Pernil i Formatge (1 hora llarga, preparar amb antelació)
Pollastre amb escamarlans (3 hores però fer-lo amb antelació)
Llandeta o cruet de peix (30 minuts)
Llobarro amb morcilla de ceba i melmelada de fruits rojos (5 minuts)
Mar i muntanya de conill (o pollastre) amb llagostins (1 hora + repòs)
Timbal de bacallà amb salsa de tomaca i creïlles (patates)
Verat en Escabetx (menys d'una hora, millor fer-lo amb antelació perquè repose)
També podeu recórrer a les propostes de picadetes i de plats principals que vam fer pel Nadal, encara que alguna és més laboriosa:
PROPOSTES PEL NADAL: ENTRANTS PICADETES (PICA-PICA)
PROPOSTES PEL NADAL: PLATS PRINCIPALS (SEGONS)
I algunes guarnicions:
Creïlles (patates) de guarnició al microones
Creïlles senceres de guarnició fetes al microones
Milfulles de verdura i rul·lo de cabra amb dues salses
Patates Duquessa
Puré de creïlles (patates) al microones
Tomacat
Xampinyons de guarnició al vi blanc
Gelatina de Gin Tonic amb Taronja, Llimona i Canyella (15 minuts més repòs de + 6 hores) (impressionant amb sorbet de llimona per sobre ;-))
Coca de Sant Joan de Brioix i fruita confitada
Coca de cabell d’àngel amb pasta de full (30 minuts)
Coca de llardons (30-40 minuts)
Coca de xocolata amb pasta de full (30 minuts)
Que tingueu una molt bona revetlla!!
Marta CuinaDiari
Pollastre amb escamarlans (3 hores però fer-lo amb antelació)
Llandeta o cruet de peix (30 minuts)
Llobarro amb morcilla de ceba i melmelada de fruits rojos (5 minuts)
Mar i muntanya de conill (o pollastre) amb llagostins (1 hora + repòs)
Timbal de bacallà amb salsa de tomaca i creïlles (patates)
Verat en Escabetx (menys d'una hora, millor fer-lo amb antelació perquè repose)
També podeu recórrer a les propostes de picadetes i de plats principals que vam fer pel Nadal, encara que alguna és més laboriosa:
PROPOSTES PEL NADAL: ENTRANTS PICADETES (PICA-PICA)
PROPOSTES PEL NADAL: PLATS PRINCIPALS (SEGONS)
I algunes guarnicions:
Creïlles (patates) de guarnició al microones
Creïlles senceres de guarnició fetes al microones
Milfulles de verdura i rul·lo de cabra amb dues salses
Patates Duquessa
Puré de creïlles (patates) al microones
Tomacat
Xampinyons de guarnició al vi blanc
3) PROPOSTES DE MENÚ PER A LA REVETLLA DE SANT JOAN: POSTRES
Gelatina de Gin Tonic amb Taronja, Llimona i Canyella (15 minuts més repòs de + 6 hores) (impressionant amb sorbet de llimona per sobre ;-))
Coca de Sant Joan de Brioix i fruita confitada
Coca de cabell d’àngel amb pasta de full (30 minuts)
Coca de llardons (30-40 minuts)
Coca de xocolata amb pasta de full (30 minuts)
Que tingueu una molt bona revetlla!!
Marta CuinaDiari
11 comentaris :
nosaltres la cel.lebrem a casa, a la terrassa d'adalt i serà tot fred i entre els plats que tinc pensat , hi ha tambe l'escalivada servida en torradetes....
bona revetlla també per tu
ui, ui, ui!! Quines delícies! Això sí que són caramels de veritat, i més sans! La proposta de dàtils, per fàcil i original, m'ha encantat! Mai no m'han acabat de convèncer els típics dàtils enrotllats amb bacon... bona revetlla!!! Petons
Ara amb la calor que està fent s'agraeix fer coses més bé fredes i ben ràpides!
Gràcies Lidia i Marina pels comentaris!! Petons
Marta
ala Marta que t´ho has currat, mare meua quantes coses bones, m´agrada tot, feliç nit de San Joan, besets!!!!
es que esta nit és festa gran i sobre tot no apeteix estar-se massa a la cuina. Bona revetlla Reme!
Mare, meva!!!! Quina feinada que ens has fet!!! Ens has donat idees per a tot!!! Moltes gràcies!!!!
Salut i petons,
Olga
Unas propuestas estupendas. Va a ser difícil elegir.un saludo
Quina feinada a compilar receptes, Marta! Totes semblen boníssimes. Bona feina i bona revetlla!!
Molt bones idees!! Bona revetlla!! Petonets!
Genial aquesta inspiració! és just el que em calia! Gràcies!
M'alegre Roger! espere que si vas fer alguna cosa t'isquera be!! :-) gràcies per la visita! Marta
Publica un comentari a l'entrada