GALERIA DE FOTOS

dimecres, 18 de gener de 2012

PURÉ DE CREÏLLES (PATATES) AL MICROONES

3-puré patatas guarnició-8-eti

Aquest puré de guarnició és una de les meues receptes bàsiques. El pots fer per acompanyar un tall de carn o peix a la planxa, o com a guarnició de plats més elaborats per a un dia que tingues convidats.

Ingredients:
  • 3-4 creïlles mitjanes amb pell
  • Aigua (la necessària per cobrir les patates fins la meitat)*
  • 2 cullerades de mantega/ margarina
  • 1/2 got de llet tèbia
  • Sal i pebre
  • Estris: recipient per microones, forquilla
Elaboració:

1.- Renta bé les creïlles perquè les courem amb pell.

2.- Posa-les en un recipient que puga anar al microones. Cobreix amb aigua fins a la meitat. (*Moltes vegades, jo he fet aquest puré sense aigua, posant les creïlles en un recipient de silicona o de vidre tapat per tal que es cree una mica de vapor).

3.- Fica-les al microones tapades i programa 15 minuts (jo ho faig a 600W de potència).

4.- Trau-les del micro amb cura de no cremar-te. Comprova que estan fetes punxant-les amb un ganivet.

5.- En calent, pela-les i posa-les en un bol. Aixafa-les amb una forquilla o un premsa patates. Posa una mica de sal i pebre i incorpora la mantega. Vés agregant llet tèbia a poc a poc fins que obtingues la textura desitjada.

6.- Serveix amb una mica de sal Maldon per sobre.

Nota: pots ficar el puré en una màniga pastissera o un cèrcol d'emplatar i fer-li alguna forma curiosa per servir-lo.

Temps total: 15 minuts

Bon profit!!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.

Marta

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )