GALERIA DE FOTOS

dimecres, 19 de juny de 2013

AMANIDA DE TOMACA AMB ALLS TENDRES, OU DUR I SALAONS

Qui no s’ha preparat alguna vegada la típica amanida amb tomaca, ou dur i tonyina o moixama, alguna anxoveta, bacallà… és bona eh? Doncs avui, a tot això li hem afegit uns alls tendres fregidets, que li donen a aquesta amanida un toc cruixent i un gust exquisit.
Us quedeu a provar-la?

1-1-amanida alls tendres salaons cuinadiari-ppal

Ingredients:

  • 15 alls tendres
  • 3 ous
  • 3 tomaques
  • Salaons variats: moixama, melva, bacallà fumat, salmó, anxoves*
  • Oli verge extra
  • Sal

*si no tens salaons també queda bé amb tonyina o pernil salat

Estris: paella per a fregir els alls, cassó per a bullir els ous i per si vols escaldar les tomaques, ratllador/ganivet

Elaboració:

1.- Bull els ous amb antelació perquè done temps que es refreden. Posa’ls al foc en un cassó amb aigua i cou durant 20 minuts calculats des del principi ó 10 minuts des que comence a bullir l’aigua.

1-1-amanida alls tendres salaons cuinadiari-1

2.- Quan s’hagen refredat els ous, tall’ls a trossets menuts o ratlla’ls.

1-1-amanida alls tendres salaons cuinadiari-2

3.- Talla les tomaques a dauets.

1-1-amanida alls tendres salaons cuinadiari-3

Si vols, també els pots escaldar i treure les llavors, això va al gust.

1-1-amanida alls tendres salaons cuinadiari-3-2-11-1-amanida alls tendres salaons cuinadiari-3-2-21-1-amanida alls tendres salaons cuinadiari-3-2-3

 

4.- Talla els salaons. La varietat de salaons i la quantitat també fica-la al teu gust. Aqui hem posat bacallar, anxoves, salmó marinat i moixama. També en compte de salaons podries posar tonyina o pernil salat. En aquesta foto mostrem la quantitat per a una ració.

1-1-amanida alls tendres salaons cuinadiari-4 

5.- Per últim prepara els alls tendres. Treu-los les arrels i la primera capa i talla’s a rodanxetes. Posa oli a un paella i fregeix-los amb una mica de sal. Vigila que no es cremen perquè amargarien. Quan estiguen fets, posa’ls en un colador per treure l’excés d’oli i reserva.

1-1-amanida alls tendres salaons cuinadiari-51-1-amanida alls tendres salaons cuinadiari-5-3

6.- Munta l’amanida: la pots servir en un plat gran i que cadascú se servisca o bé en gotets individuals com a la foto. Vés col·locant els ingredients per aquest ordre:

a.- tomaca barrejada amb els salaons i una mica d’oli i sal

b.- ou dur

c.- alls tendres

1-1-amanida alls tendres salaons cuinadiari-6

  

Nota: Organitza’t de manera que tot estiga preparat i que l’última cosa que fages siga fregir els alls ja que quan servisques l’amanida els alls han d’estar tebis.

Temps total: 30 minuts

 

Aprofitem per enviar aquesta recepta al Concurs Mossegades de Juny.

Si t’agrada esta proposta vés al link i vota-la donant-li a “mossega-la”. Merci!!

mossegades-juny

Bon profit!!

Marta

12 comentaris :

  1. ostres quina bona amanida! m'encanten els alls tendres però sempre se'm repeteixen!! mmm...ho provaré un dia que no hagi de fer molts petons! jiji petonets

    ResponElimina
  2. Qué bò.....ara en estiu és una amanida diferent.....Sort per al concurs !!!!!

    ResponElimina
  3. Oisss... com m'agrada aquesta amanida!!! Jo en poso a molts llocs d'alls tendres, si que és veritat que hi donen molt bon gustet. I sort amb el concurs, que t'ha quedat unes imatges de l'amanida precioses.

    ResponElimina
  4. quin goig que fa aquesta amanida, m'encanta

    ResponElimina
  5. Sense alls ja és bona, però amb alls és un 10!

    ResponElimina
  6. Deliciosa, Marta. A casa en fem una de semblant, també amb tomàquest, ou, tonyina... n'hi diem pipirrana, però no em preguntis perquè... he he he. Això dels alls tendres fregidets hi fa molt bon color, i deu donar un gustet a l'amanida molt encertat!... per cert? Surts ja al a TV? Ja ens avisaràs! Petons

    ResponElimina
  7. Molt bona amanida Marta, i una presentació ideal!
    Els alls tendres mai els he posat en amanida, ho provaré!

    Sort amb el concurs!!
    Petons!

    ResponElimina
  8. M'agrada la idea d'afegir-le alls tendres.
    Queda molt ben presentada en gotets.
    Sort al concurs!
    Petons.

    ResponElimina
  9. una amanida exel·lent Marta!!! moltíssima sort al concurs. petonets

    ResponElimina

  10. Hola,
    te envío el link a un concurso de cocina por si es de tu interés
    http://concursorecetas.esacua.com/

    Un saludo

    ResponElimina
  11. UNA AMANIDA GUSTOSA I BONICA!!!
    Bon dimecres :)))
    Conxita

    ResponElimina

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )