GALERIA DE FOTOS

dijous, 8 de desembre de 2011

SALMOREJO

Una recepta molt agraïda: poc temps, pocs ingredients i molt de gust!!






Ingredients*: 
  • 2 grans d'all menuts
  • 1 kg de tomaques madures
  • 1 cullerada de sal rasa
  • 100-150 g de molla de pa**
  • 30 g de vinagre
  • 80-150 g d'oli
*A mi m'agrada amb 100 g de pa i uns 80 g d'oli ja que queda més lleuger i no tant espés. Si t'agrada molt espés posa 150 g de pa i 150 g d'oli.

**es pot tenir al congelador. Jo acostume a guardar la molla que li trac al pa de pagès quan fem fondue de formatge (recepta aqui

-Per a servir: 
  • 4 ous durs
  • 100 g de pernil salat trossejat 


Estris: TMX/batedora, un pitxeret (gerreta) per posar l’oli

Elaboració amb TMX: 

1.- Posa en el vas els ous durs i trosseja'ls 5 segons a velocitat 3 1/2. Aboca'ls en un bol i reserva.

2.- A continuació, aboca el pernil en el vas i dóna-li 4 ó 5 colps de turbo. Comprova com han quedat els trossos i si ho vols més picat, dóna-li 3 ó 4 vegades més. El temps dependrà de la duresa del pernil. Reserva.

3.- Agafa un got o un pitxeret, posa’l a sobre de la tapa i pesa els l'oli. Reserva.




4.- Posa en el vas els grans d’all, les tomaques i la sal, programa 30 segons en velocitat 5.



5.- Afegeix el pa i el vinagre, tritura 30 segons en velocitat 5 i 2 minuts en velocitat 10. 




6.- Obre la tapa i baixa els ingredients que hagen quedat a les parets i la tapa. Si ho trobes necessari, tritura 1 minut més a velocitat 10.


7.-Posa la màquina a velocitat 5 i amb el cubilet posat. Vés afegint l'oli a poc a poc abocant-lo sobre la tapa.



Així et quedarà d'emulsionat...




8.- Deixa refredar el salmorejo en el frigorífic, fins que el vages a consumir.

9.- Serveix acompanyat del pernil picat i l'ou dur picat.

Elaboració tradicional:

1.- Agafa un got o un pitxeret i posa 150 g d’oli. Reserva.

2.- Escalda les tomaques i pela-les. Posa en el vas de la batedora els grans d'all, les tomaques tallades a trossets i la sal. Tritura fins que quede ben fi. Si cal, passa ara per un colador.

3.- Afegeix el pa i el vinagre i torna a triturar.

4.- Amb la batedora en marxa, vés abocant l’oli a poc a poc com si feres una maionesa.

5.- Deixa refredar el salmorejo en el frigorífic, fins que el vages a consumir.

6.- Serveix acompanyat de pernil trossejat i ou dur picats.

Nota: El fet d’anar afegint-li l’oli poc a poc, farà que aquest emulsione. Si no t’agrada tan espès, posa-li una mica menys d’oli i de pa i et sortirà més líquid.

Suggeriment: Es pot servir en gots menuts com a part d’un menú degustació.

Temps total: 10 minuts + refrigeració



Bon profit!!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a FacebookPinterest o a Twitter.


Marta

1 comentari :

  1. L'acabo de fer amb 100 g de pa i 80 g d'oli d'oliva i així m'agrada com queda de textura, de vegades el salmorejo el trobo pesat perquè és massa dens i així està bonisssim! gracies Marta , Regina M

    ResponElimina

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )