Aqui teniu un recull d’entrants o picadetes perquè pugueu agafar idees a l’hora d’elaborar els vostres menús de Nadal.
Espere que us agraden:
1) PROPOSTES DE MENÚ NADALENC: PICADETES (PICA-PICA)
Amanida de perdiu escabetxada amb col kale, magrana i taronja: una amnida de contrastos de textures i sabors
Amanida de Poma Agredolça (20 minuts)
Amanida de tomaca amb alls tendres, ou dur i salaons (30 minuts)
Braç de gitano salat (30 minuts+ refrigeració; es pot fer amb antelació i conservar ben tapat a la nevera)
Broquetes de Tomaca Xerry i Formatge Feta amb Salsa Pesto (5 minuts; es pot deixat fet amb antelació)
Clòtxines (Musclos) en escabetx (menys de mitja hora + maceració 24 h., es prepara amb antelació i se serveixen freds)
Crema d’ametlles en gotet: (30-40 minuts, es pot preparar amb antelació i s’escalfa en el moment de servir)
Crema de Sopa de Ceba i All (45 minuts)
Crema de Verdures o de Vichysoisse amb els seus cruixents en gotet
Dàtils amb formatge crema i nous (3 minuts i es pot preparar amb antelació)
Didalets de salmorejo amb encenalls de pernil ibèric: també es pot servir en format més gran com gotets de zurito i decorar amb pernil i ou dur ratllat.
(10 minuts + refrigeració; es pot preparar amb antelació i reservar a la nevera)
Espirals salades de pernil i formatge
Estrelletes de Nadal de formatge i codonyat (Amb el codonyat fet o comprat, 5 minuts. Es pot preparar amb antelació)
Cassoletes de pollastre: per aprofitar les restes del caldo de Nadal
CHICHARRONES LONCHEADOS a l'estil de la Taberna Casa Manteca de Cadiz: embotit fi i suau en boca que pots fer tu perfectament a casa.
Llagostins o Gambes amb salsa d’ametlles i cava (30-40 minuts)
Llesqueta de remenat de gules amb pernil (5-10 minuts)
Llesqueta amb ceba confitada, formatge de cabra i anxoves: (40 minuts la ceba, llesqueta 5 minuts; la ceba es pot preparar amb antelació)
Llesqueta de formatge crema amb pebrera confitada: (35 minuts però la pebrera es fa amb antelació i es deixa refredar en la nevera, en l’últim moment s’unta el pa amb el formatge. També es pot servir en un plat posant el formatge crema al centre i per damunt la pebrera la i que la gent es prepare les llesquetes)
Llesqueta amb albergínia escalivada, xampinyons i roquefort: (Albergínia: 40 minuts, xampinyons:15 minuts; Forn: 3 minuts; es pot tenir tot preparat i a l’últim moment posar-los al forn 3 minuts)
Pasta de Full amb Dàtils i Bacó (20 minuts)
Polp bullit a la planxa (5 minuts)
Polp guisat (20-30 minuts, es pot fer amb antelació o fins i tot tenir-lo congelat)
Rotllets d’amanida (10 minuts)
Rotllets de Pernil amb Espàrrecs i Brie (10 minuts)
Salmó marinat (24-36 hores, però es pot tenir fet i congelat amb antelació)
Tàrtar de salmó (cru) (5 minuts; es pot deixat preparat amb antelació però no massa ja que és peix cru)
Tàrtar de salmó marinat (amb el salmó marinat 10 minuts; es pot fer amb antelació i conservar ben tapat a la nevera)
Torradetes amb ventresca, melmelada de tonyina i olivada (5-10 minuts)
Altres idees:
Assortiment de patés i formatges amb torradetes…
Gambes/llagostins/escamarlans a la planxa o bullits:
…I més endavant farem el mateix amb plats principals i dolços de Nadal,
Bon profit i Bones festes!!
T’han agradat les propostes? Tens dubtes o suggeriments? Si en fas alguna, comparteix la teua experiència amb nosaltres.
Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o seguint-nos a Instagram, Facebook, Pinterest o Twitter.
Moltes gràcies per seguir-nos!!
Marta
(Entrada publicada per primera vegada Desembre 2011 i actualitzada cada any amb noves propostes)