GALERIA DE FOTOS

diumenge, 21 de març de 2021

CHICHARRONES LONCHEADOS a l'estil de la Taberna Casa Manteca de Cadiz

La primera vegada que vaig provar aquests Chicharrones va ser a @espaivicerdanyola i no els havia tornat a provar fins que vam anar a la Taberna Casa Manteca a Cádiz. Fins aleshores, per a mi, els chicharrones eren o bé els llardons o els torreznos de Soria

Aquestos chicharrones d’avui es fan fregint un tros de cansalada en sagí i quan els friges sembla que hagen de ser cruixents i oliosos, però el resultat no és gens així. La peça de cansalada es deixa refredar, es talla ben fina, i se serveix amb unes gotes de llimona, un polsim de pebre roig picant i uns picos. El resultat és un embotit fi i suau en boca.



Ingredients:

  • 500 g sagí de porc (llard)
  • 500 g cansalada viada ben magra en una sola peça
  • 3 alls
  • 1 cullerada d'orenga
  • 1 cullerada de sal

Estris: cassola, pinces per voltejar la carn, ganivet

Elaboració:


1.- Posa el sagí a escalfar en una cassola.

2.- Quan es fonga, agrega la cansalada, els alls, l’orenga i la cullerada de sal.

3.- Daura per totes bandes aproximadament durant 35-40 minuts.

4.- Tau la cansalada de l'olla i quan estiga completament freda, embolica en film i reserva en la nevera o al congelador.

5.- Moments abans de servir, trau de la nevera i talla en llesques ben primes. A mi m'agrada tallar la cotna per tal que en mastegar-los estiguen més tendres.


 Nota: es pot fer amb antelació i conservar la cansalada embolicada en film transparent a la nevera o al congelador.

Font: Aquesta recepta està inspirada en la que tenen a la web Cosasdecome

Bon profit!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta