GALERIA DE FOTOS

diumenge, 21 de març de 2021

CHICHARRONES LONCHEADOS a l'estil de la Taberna Casa Manteca de Cadiz

La primera vegada que vaig provar aquests Chicharrones va ser a @espaivicerdanyola i no els havia tornat a provar fins que vam anar a la Taberna Casa Manteca a Cádiz. Fins aleshores, per a mi, els chicharrones eren o bé els llardons o els torreznos de Soria

Aquestos chicharrones d’avui es fan fregint un tros de cansalada en sagí i quan els friges sembla que hagen de ser cruixents i oliosos, però el resultat no és gens així. La peça de cansalada es deixa refredar, es talla ben fina, i se serveix amb unes gotes de llimona, un polsim de pebre roig picant i uns picos. El resultat és un embotit fi i suau en boca.



Ingredients:

  • 500 g sagí de porc (llard)
  • 500 g cansalada viada ben magra en una sola peça
  • 3 alls
  • 1 cullerada d'orenga
  • 1 cullerada de sal

Estris: cassola, pinces per voltejar la carn, ganivet

Elaboració:


1.- Posa el sagí a escalfar en una cassola.

2.- Quan es fonga, agrega la cansalada, els alls, l’orenga i la cullerada de sal.

3.- Daura per totes bandes aproximadament durant 35-40 minuts.

4.- Tau la cansalada de l'olla i quan estiga completament freda, embolica en film i reserva en la nevera o al congelador.

5.- Moments abans de servir, trau de la nevera i talla en llesques ben primes. A mi m'agrada tallar la cotna per tal que en mastegar-los estiguen més tendres.


 Nota: es pot fer amb antelació i conservar la cansalada embolicada en film transparent a la nevera o al congelador.

Font: Aquesta recepta està inspirada en la que tenen a la web Cosasdecome

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta

Cap comentari :

Publica un comentari

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )