La primera vegada que vaig provar aquests Chicharrones va ser a @espaivicerdanyola i no els havia tornat a provar fins que vam anar a la Taberna Casa Manteca a Cádiz. Fins aleshores, per a mi, els chicharrones eren o bé els llardons o els torreznos de Soria.
Aquestos chicharrones d’avui es fan fregint un tros de cansalada en sagí i quan els friges sembla que hagen de ser cruixents i oliosos, però el resultat no és gens així. La peça de cansalada es deixa refredar, es talla ben fina, i se serveix amb unes gotes de llimona, un polsim de pebre roig picant i uns picos. El resultat és un embotit fi i suau en boca.
Ingredients:
- 500 g sagí de porc (llard)
- 500 g cansalada viada ben magra en una sola peça
- 3 alls
- 1 cullerada d'orenga
- 1 cullerada de sal
Estris: cassola, pinces per voltejar la carn, ganivet
Elaboració:
2.- Quan es fonga, agrega la cansalada, els alls, l’orenga i la cullerada de sal.
3.- Daura per totes bandes aproximadament durant 35-40 minuts.
4.- Tau la cansalada de l'olla i quan estiga completament freda, embolica en film i reserva en la nevera o al congelador.
5.- Moments abans de servir, trau de la nevera i talla en llesques ben primes. A mi m'agrada tallar la cotna per tal que en mastegar-los estiguen més tendres.
Nota: es pot fer amb antelació i conservar la cansalada embolicada en film transparent a la nevera o al congelador.
Font: Aquesta recepta està inspirada en la que tenen a la web Cosasdecome
Bon profit!
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.
Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Instagram, Facebook, Pinterest o Twitter.
Moltes gràcies per seguir-nos!!
Marta
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada