GALERIA DE FOTOS

dijous, 14 d’abril de 2022

PEPITOS, XIMOS O XIMETS

Hui us porte un plat que acostumem a fer els valencians per Pasqua: els Pepitos, Ximos o Ximets. Hi ha pobles on també els fan per Sant Josep o per la Magdalena.

Si no els heu provat mai, estan boníssims!! Són panets farcits de tomacat, tonyina i ou que s’arrebossen amb llet i ou per després fregir-los. És com una Rosqueta d’ou (torrija) però salada i farcida. Sona bé veritat? 


Apunta el que necessitarem:

Ingredients:

  • 500 g de tomacat
  • 3 llandes de tonyina escorregudes
  • 3 ous durs i talladets
  • 12 Panets de pepito*

Per arrebossar:

  • llet
  • 2-3 ous batuts
  • Oli de gira-sol per a fregir-los

*Si no en trobes als forns, van bé les pucetes de Mercadona


Estris: ganivet, cullera llarga i prima, furgadents, bols i plats, paella per fregir

Elaboració: 

1.- Si no tens el tomacat preparat, pots seguir la recepta aquí.

2.- Mentrestant ves bullint els ous. Posa un cassó amb aigua natural a bullir, posa els ous i deixa’ls coure 20 minuts des del començament o 10 minuts des que comence a bullir l’aigua. 

3.- Barreja el tomacat amb els ous durs i la tonyina escorreguda. Si veus que la barreja té una mica de caldet del tomacat, escorre-la posant-la en un colador. Reserva

4.- Prepara els panets: talla’ls la punta i amb una cullera trau-los la molla.

5.- Farceix amb la titaina i tapa el panet amb la punta que has tallat posant-la cap a dins. Posa-li un furgadents per tal que no s’òbriga. 

6.- Passa els panets per llet  i després per l'ou batut.

7.- Posa a escalfar l’oli en una paella i fregeix els pepitos per les dues bandes fins que estiguen daurats.

8.- Trau de l’oli i deixa’ls escórrer.



A mi com més m'agraden són acabats de fer,  però també estan bons freds, el que els fa ideals per portar-los al berenar de Pasqua.



Notes:

  • No tingues por de l’oli, no queden gens oliosos, tot i així, sempre pots provar de fer-los al forn o amb la fregidora d’aire.
  • Els pots buidar també per la panxa, tallant un rectangle i després tornant a tapar. A mi em resulten més fàcils tallant-los la punta, encara que siguen un poquet més lletjos.
  • Per tal que no siga tan llarga la recepta, pots fer el tomacat amb antelació i fins i tot tenir-lo fet al congelador.
  • També els pots fer substituint la tonyina per carn magra picada que prèviament hauràs passat per la paella. Després barrejaries la resta d’ingredients de la mateixa manera. A mi personalment m’agraden més amb tonyina perquè són més saborosos, i a més sobretot si els he de menjar freds, però tot va a gustos.

 





Si vols que et done més idees per a estes festes, segueix el link: RECEPTES DE QUARESMA, SETMANA SANTA I PASQUA


T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta

2 comentaris :

Anònim ha dit...

buena receta

Adriana ha dit...

Me encantan estas recetas que son de cataluña,lastima que no esten en español