GALERIA DE FOTOS

dijous, 14 d’abril de 2022

PEPITOS, XIMOS O XIMETS

Hui us porte un plat que acostumem a fer els valencians per Pasqua: els Pepitos, Ximos o Ximets. Hi ha pobles on també els fan per Sant Josep o per la Magdalena.

Si no els heu provat mai, estan boníssims!! Són panets farcits de tomacat, tonyina i ou que s’arrebossen amb llet i ou per després fregir-los. És com una Rosqueta d’ou (torrija) però salada i farcida. Sona bé veritat? 


Apunta el que necessitarem:

Ingredients:

  • 500 g de tomacat
  • 3 llandes de tonyina escorregudes
  • 3 ous durs i talladets
  • 12 Panets de pepito*

Per arrebossar:

  • llet
  • 2-3 ous batuts
  • Oli de gira-sol per a fregir-los

*Si no en trobes als forns, van bé les pucetes de Mercadona


Estris: ganivet, cullera llarga i prima, furgadents, bols i plats, paella per fregir

Elaboració: 

1.- Si no tens el tomacat preparat, pots seguir la recepta aquí.

2.- Mentrestant ves bullint els ous. Posa un cassó amb aigua natural a bullir, posa els ous i deixa’ls coure 20 minuts des del començament o 10 minuts des que comence a bullir l’aigua. 

3.- Barreja el tomacat amb els ous durs i la tonyina escorreguda. Si veus que la barreja té una mica de caldet del tomacat, escorre-la posant-la en un colador. Reserva

4.- Prepara els panets: talla’ls la punta i amb una cullera trau-los la molla.

5.- Farceix amb la titaina i tapa el panet amb la punta que has tallat posant-la cap a dins. Posa-li un furgadents per tal que no s’òbriga. 

6.- Passa els panets per llet  i després per l'ou batut.

7.- Posa a escalfar l’oli en una paella i fregeix els pepitos per les dues bandes fins que estiguen daurats.

8.- Trau de l’oli i deixa’ls escórrer.



A mi com més m'agraden són acabats de fer,  però també estan bons freds, el que els fa ideals per portar-los al berenar de Pasqua.



Notes:

  • No tingues por de l’oli, no queden gens oliosos, tot i així, sempre pots provar de fer-los al forn o amb la fregidora d’aire.
  • Els pots buidar també per la panxa, tallant un rectangle i després tornant a tapar. A mi em resulten més fàcils tallant-los la punta, encara que siguen un poquet més lletjos.
  • Per tal que no siga tan llarga la recepta, pots fer el tomacat amb antelació i fins i tot tenir-lo fet al congelador.
  • També els pots fer substituint la tonyina per carn magra picada que prèviament hauràs passat per la paella. Després barrejaries la resta d’ingredients de la mateixa manera. A mi personalment m’agraden més amb tonyina perquè són més saborosos, i a més sobretot si els he de menjar freds, però tot va a gustos.

 





Si vols que et done més idees per a estes festes, segueix el link: RECEPTES DE QUARESMA, SETMANA SANTA I PASQUA


T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta

3 comentaris :

Anònim ha dit...

buena receta

Adriana ha dit...

Me encantan estas recetas que son de cataluña,lastima que no esten en español

Marta CuinaDiari ha dit...

Hola Adriana, puedes traducir la pagina con google y las fotos te ayudarán a seguir el paso a paso. de todas formas si tienes dudas, puedes preguntar. un saludo