GALERIA DE FOTOS

dijous, 8 de desembre de 2011

LLESQUETA AMB ALBERGÍNIA ESCALIVADA, XAMPINYONS AL VI BLANC I ROQUEFORT


Ingredients per a 6 llesquetes:

  • 1 albergínia escalivada

-Per als xampinyons:
  • 500 g xampinyons filetejats (20-25 xampinyons)
  • 1 ó 2 alls laminats
  • 1 rajolí de vi blanc

  • Roquefort (un trosset per a cada llesqueta)

  • Pa de barra 

Estris: placa de forn, paella

Elaboració:

-L’Albergínia escalivada: 
1.- Si no tens l’albergínia escalivada, posa-la al forn a 180º durant uns 40-50 minuts (20-25 minuts per cada banda).

-Els xampinyons:
2.- Talla els alls a làmines i fregeix-los en una paella. Vigila que no se’t cremen perquè sinó pararan amargs.

3.- Agrega els xampinyons finament filetejats. Fica una mica de sal i dóna unes voltes. Cou uns minuts fins que solten una mica la seua aigua.

4.- Afegeix el vi blanc. No és necessari que queden coberts ja que volem que s’evapore tot el caldo. Cou fins que estiguen fets els xampinyons. Si veus que no queda gens de suquet i encara no estan fets, pots afegir aigua/ més vi de mica en mica fins que vaja absorbint-lo. Si pel contrari veus que tenen massa caldo, cou uns minuts més pujant un poc el foc.

-Muntatge:
5.- Talla el pas en llesques. Fes una capa amb albergínia escalivada, per sobre posa els xampinyons i a damunt de tot un tros de roquefort.

Per organitzar-te: munta les llesquetes en una placa de forn i en l’últim moment dóna’ls hi un cop de forn. El formatge el pots posar abans de ficar al forn o en el moment que el tragues, depèn de com t’agrada trobar-te’l, molt fos o no.

Temps total:  
Albergínia: 40 minuts 
Xampinyons:15 minuts 
Forn: 3 minuts

Bon profit!!

Si tens dubtes amb alguna paraula et recomane que visites: http://cuinadiari.blogspot.com/p/diferencies-regionals.html

1 comentari :

  1. ¡¡ COMO SE TE ACABE PRONTO EL "ROQUE", NO TENDRÁS PARA PODER HACERME MUCHAS LLESQUETAS DE LAS TUYAS, ASÍ QUE GUARDATE UN POCO Y ME INVITAS A DESYUNAR UN DÍA DE ESTOS...
    NADA MÁS DE VERLO SE ME HACE LA BOCA AGUA...¡¡¡ QUE BUEN PLACER ES EL COMER Y APRECIAR LO QUE COMES !!!
    Salut y anims....

    ResponElimina

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )