GALERIA DE FOTOS

diumenge, 25 de març de 2012

CRESPELLS DE BORRATJA o BORRAINA (CRESPILLOS DE BORRAJAS)

6-5-Crespells borratja-ppal2
 
A Aragó, cap a la tardor, és molt típic cuinar les borraines, sobretot bullides amb creïlles. 

És una planta de la que s'aprofita tot. Aquesta és la silvestre i pots menjar-te fins i tot les flors. La que es menja bullida (molt típic a l'Aragó i al nord d'Espanya) , normalment se sembra cap a la primavera i es cull cap a la tardor. Es es més baixeta, amb fulles mes grans i se solen menjar les penques . Jo fins que no vaig anar al poble del meu sogre al Baix Aragó no les havia provades mai... I com aquí no en tenim de cultivades, aprofitem les que ens trobem pel camp a la primavera 😀

Realment quan veus la planta, no anima ni a tocar-les, ja que les fulles tenen una mena de pelets o punxetes menudes. De fet, per Dénia n’hem trobat als marges i abans de conèixer-les no les haguérem agafat mai. Un cop netes o cuinades aquests pelets ja no s’aprecien i queda una verdura molt fina i suau de sabor.

 



planta borratja1       

Els “crespillos de borraja” són típics a Aragó i s’acostumen a fer per aquestes dates. També es fan per la zona del nord de Castelló i sud de Tarragona. Les fulles tendres de les borratges s’arrebossen amb una gatxeta de farina, anís, llet, ous i una mica de sucre.

Un cop fetes les passes per sucre...
 
6-5-Crespells borratja-ppalsucre

 
o per mel...
 
6-5-Crespells borratja-ppalmel

 
A mi m'agraden més amb sucre ;-), però tu tries! 

Aquí teniu els ingredients:

Ingredients per a 8-10 unitats:
-Per a l’arrebossat:

  • 1 ou
  • 150 g de llet
  • 120 g de farina
  • Un rajolí d’anís sec
  • 2 cullerades de sucre
-Resta d’ingredients:
  • 8-10 fulles tendres de borratja
  • Oli de gira-sol per fregir
  • Mel o sucre per arrebossar

Estris: plat fondo per fer la barreja, paella

Elaboració:

1.- Renta bé les fulles i asseca-les amb un paper de cuina. Fes-ho amb guants perquè si no et punxaràs.

6-5-Crespells borratja-1


2.- Barreja tots els ingredients de l’arrebossat fins que obtingues una massa una mica densa. (a mi em recorda un poc a la textura de l’arrebossat que es fa amb cervesa). 

3.- Passa les fulles per la pasta i fregeix-les en abundant oli calent.


6-5-Crespells borratja-3       6-5-Crespells borratja-3-2

4.- Trau-les quan estiguen daurades per les dues bandes.
 
  6-5-Crespells borratja-4


5.- Deixa escórrer l’excés d’oli posant-les en un plat amb un tovalló. Quan encara estiguen tèbies, passa-les per sucre o per mel diluïda amb un raig d’anís (jo l’escalfe un poc al micro i li afegisc un raiget d’anís).

6.- Menja-les acabades de fer.  
 
Temps total: 15 minuts

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta

5 comentaris :

llimaverda ha dit...

jo no ho he vist per ací, no sé si ho venen a algún puesto, pot ser tinga un altre nom, però
m´agrà.

Marta CuinaDiari ha dit...

Per allà baix sí que n'hi ha però sembla la típica planta de marge que és mala herba. Lo que està bo realment és l'arrebossadet i la mel...

Anònim ha dit...

i la fulla aquesta no està amarga?

Marta CuinaDiari ha dit...

En absolut, es molt suau. En realitat, la fulla fa de suport a un arrebossat semblant al bunyol. Marta

ESTONES LLIURES ha dit...

Amb postres no les he proades mai, a Euskadi on jo visc s'acostumen a menjar com a verdure i són prou bones, una manera diferent de menjar verdura.