Hui, hem fet coques de patata i coques de tallades utilitzant la recepta del Forn Sant Francesc a Inca.
Amb l’excusa que avui se celebraven els Tres Tombs a Cerdanyola i que el Joan del Forn SantFrancesc havia compartit la recepta al seu Instagram, no m’he pogut resistir a fer-la.
Ingredients:
*amb aquestes quantitats tindràs per a fer unes 6 coquetes de 80 grams i una coca de 450 grams.
Elaboració:
1.- En un got alt, barreja la llet una mica tèbia amb el llevat i una culleradeta de sucre. Reserva. Al cap d’una estona veuràs com la barreja quasi se’n surt del got.
2.- Si no tens creïlla (patata) bullida, embolica una patata mitjana amb film. Punxa-la amb un ganivet
i fica-la al microones a màxima potència durant 10 minuts o fins que estiga
cuita. Un cop cuita, pela-la i aixafa-la be amb una forquilla. Pesa la quantitat que necessites, reserva i
prepara la resta.
3.- Barreja tots
els ingredients. Jo ho he fet amb la panificadora amb el programa “pasta”, i amb la màquina en marxa, he ficat els ingredients per
aquest ordre: la barreja de llet, llevat i sucre, els ous, la creïlla, el
sucre, la farina i el sagí. Pasta-ho tot fins que quede una massa elàstica.
Depenent de com siguen de grans els ous o de l’absorció de la farina, potser necessites
fer algun ajust amb les quantitats de farina.
4.- Fes una bola,
unta-la amb oli de gira-sol i tapa amb un drap fins que doble el seu volum.
Això podria unes 3 hores perfectament, dependrà de la temperatura ambient.
5.- Passat este
temps, talla la massa en les porcions que vulgues fer. Forma les boles de les coques i la peça més gran
aplana-la amb un corró. Torna a deixar fermentar durant una hora i mitja aproximadament
o fins que veges tornen a estar flonges.
6.- Escalfa el forn a 190 °C amb calor a dalt i
baix.
8.- Mentre es couen
les coques, posa-li el farcit a la coca gran: unes tallades de sobrassada i bona
cosa de sucre per sobre per tal que caramel·litze.
9.- Quan les
coquetes estiguen cuites, trau-les del forn fica la més gran també uns 20 minuts aproximadament.
10.- Deixa
refredar en una reixeta.
11.- Un cop
fredes, empolvora les coques de patata amb sucre llustre.
Bon profit!
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada