GALERIA DE FOTOS

dilluns, 15 de gener del 2024

COQUES DE PATATA I COCA DE TALLADES

 Hui, hem fet coques de patata i coques de tallades utilitzant la recepta del Forn Sant Francesc a Inca.


A Mallorca, les coques de patata són típiques per Nadal, tot i que les 
pots trobar tot l'any.  Amb la mateixa recepta es poden fer les coques de tallades que poden ser de sobrassada, albercoc, carabassat o el que tu vulgues. Estes últimes són típiques de les festes d’hivern, de Sant Antoni, Sant Sebastià i també de Carnestoltes.



Amb l’excusa que avui se celebraven els Tres Tombs a Cerdanyola i que el Joan del Forn SantFrancesc havia compartit la recepta al seu Instagram, no m’he pogut resistir a fer-la.

Ingredients:

*amb aquestes quantitats tindràs per a fer unes 6 coquetes de 80 grams i una coca de 450 grams.

Elaboració:

⁣⁣1.- En un got alt, barreja la llet una mica tèbia amb el llevat i una culleradeta de sucre. Reserva. Al cap d’una estona veuràs com la barreja quasi se’n surt del got.

2.- Si no tens creïlla (patata) bullida, embolica una patata mitjana amb film. Punxa-la amb un ganivet i fica-la al microones a màxima potència durant 10 minuts o fins que estiga cuita. Un cop cuita, pela-la i aixafa-la be amb una forquilla. Pesa la quantitat que necessites, reserva i prepara la resta.

3.- Barreja tots els ingredients. Jo ho he fet amb la panificadora amb el programa “pasta”, i amb la màquina en marxa, he ficat els ingredients per aquest ordre: la barreja de llet, llevat i sucre, els ous, la creïlla, el sucre, la farina i el sagí. Pasta-ho tot fins que quede una massa elàstica. Depenent de com siguen de grans els ous o de l’absorció de la farina, potser necessites fer algun ajust amb les quantitats de farina.

4.- Fes una bola, unta-la amb oli de gira-sol i tapa amb un drap fins que doble el seu volum. Això podria unes 3 hores perfectament, dependrà de la temperatura ambient.


5.- Passat este temps, talla la massa en les porcions que vulgues fer. Forma les boles de les coques i la peça més gran aplana-la amb un corró. Torna a deixar fermentar durant una hora i mitja aproximadament o fins que veges tornen a estar flonges.

6.- Escalfa el forn a 190 °C amb calor a dalt i baix.

 7.- Enforna les coques menudes de 15-20 minuts.

8.- Mentre es couen les coques, posa-li el farcit a la coca gran: unes tallades de sobrassada i bona cosa de sucre per sobre per tal que caramel·litze.

9.- Quan les coquetes estiguen cuites, trau-les del forn fica la més gran també uns 20 minuts aproximadament.

10.- Deixa refredar en una reixeta.

11.- Un cop fredes, empolvora les coques de patata amb sucre llustre.


Bon profit!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o seguint-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!