GALERIA DE FOTOS

dimecres, 18 de gener de 2012

PURÉ DE CREÏLLES (PATATES) AL MICROONES

Aquest puré de guarnició és una de les meues receptes bàsiques. El pots fer per acompanyar un tall de carn o peix a la planxa, o com a guarnició de plats més elaborats per a un dia que tingues convidats.



Ingredients:
  • 8-9 creïlles mitjanes amb pell (patates)
  • Aigua (la necessària per cobrir un ditets les patates)
  • 75 g de mantega/ margarina
  • llet tèbia (al gust)
  • Sal i pebre



Estris: recipient per microones, forquilla/ premsa patates
    Elaboració:


    1.- Renta bé les creïlles perquè les courem amb pell i posa-les en un recipient que puga anar al microones. Cobreix amb aigua fins que cobrisca un ditet. (També les podries fer embolicant-les individualment en film i puntxant-les amb un ganivet).

    Fica-les al microones tapades i programa 15-18 minuts a 600W de potència. Comprova que estiguen totes fetes punxant-les amb un ganivet o un pal de broqueta. De vegades, siga per la grandària o per la varietat de la creïlla, unes es couen més aviat que altres. Si encara estan dures, fica-les uns minuts més. Quan estiguen cuites trau-les del microones amb cura de no cremar-te. 

    Si no vols utilitzar microones, posa una olla amb aigua i quan bulla, fica les patates i cou-les fins que en punxar-les estiguen toves.

    2.- En calent, pela-les i posa-les en un bol. Posa una mica de sal i pebre i incorpora la mantegaAixafa-les amb una forquilla o un premsa patates. Vés agregant llet tèbia a poc a poc fins que obtingues la textura desitjada.



    Nota: pots servir el puré de patata usant un cércol d'emplatar.

    3-puré patatas guarnició-8-eti


    O si vols fer una presentació més sofisticada, pots fer unes patates duquessa:



    Temps total: 25 minuts


    Bon profit!!

    T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.
    Si has fet la recepta, comparteix la teua experiència amb nosaltres. Moltes gràcies!!
    I si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a FacebookPinterestTwitter o Instagram.

    Marta