GALERIA DE FOTOS

dimecres, 18 de gener del 2012

PURÉ DE CREÏLLES (PATATES) AL MICROONES I TAMBÉ AMB OLLA

Aquest puré de guarnició és una de les meues receptes bàsiques. El pots fer per acompanyar un tall de carn o peix a la planxa, o com a guarnició de plats més elaborats per a un dia que tingues convidats.



Ingredients:
  • 8-9 creïlles mitjanes amb pell (patates)
  • Aigua (la necessària per cobrir un ditet les patates)
  • 75 g de mantega/ margarina
  • llet tèbia (al gust)
  • Sal i pebre



Estris: recipient per microones o cassola forquilla/ premsa patates
    Elaboració:⁣⁣⁣

    ⁣⁣


    1.- Renta bé les creïlles perquè les courem amb pell i posa-les en un recipient que puga anar al microones. Cobreix amb aigua fins que cobrisca un ditet. (També les podries fer embolicant-les individualment en film i puntxant-les amb un ganivet).

    Fica-les al microones tapades i programa 15-18 minuts a 600W de potència. Comprova que estiguen totes fetes punxant-les amb un ganivet o un pal de broqueta. De vegades, siga per la grandària o per la varietat de la creïlla, unes es couen més aviat que altres. Si encara estan dures, fica-les uns minuts més. Quan estiguen cuites trau-les del microones amb cura de no cremar-te. 



    Si no vols utilitzar microones, posa una olla amb aigua i quan bulla, fica les patates i cou-les fins que en punxar-les estiguen toves.

    2.- En calent, pela-les i posa-les en un bol. Posa una mica de sal i pebre i incorpora la mantegaAixafa-les amb una forquilla o un premsa patates. Vés agregant llet tèbia a poc a poc fins que obtingues la textura desitjada.
    *Si tritures les creïlles amb túrmix o TMX tindràs una textura molt diferent, més cremosa i elàstica que segons el plat que vulgues acompanyar, et pot interessar més o menys. Jo triturat amb màquina només el reserve per a fer-lo servir com a base amb un polp a la planxa, per exemple, però no com a guarnició.*



    Nota: pots servir el puré de patata usant un cércol d'emplatar.

    3-puré patatas guarnició-8-eti


    Si vols fer una presentació més sofisticada, pots fer unes patates duquessa:



    Temps total: 25 minuts


    Bon profit!

    T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

    Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o seguint-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

    Moltes gràcies per seguir-nos!!

    Marta