Ingredients:
- 8-9 creïlles mitjanes amb pell (patates)
- Aigua (la necessària per cobrir un ditet les patates)
- 75 g de mantega/ margarina
- llet tèbia (al gust)
- Sal i pebre
Estris: recipient per microones o cassola forquilla/ premsa patates
Elaboració:
1.- Renta bé les creïlles perquè les courem amb pell i posa-les en un recipient que puga anar al microones. Cobreix amb aigua fins que cobrisca un ditet. (També les podries fer embolicant-les individualment en film i puntxant-les amb un ganivet).
Fica-les al microones tapades i programa 15-18 minuts a 600W de potència. Comprova que estiguen totes fetes punxant-les amb un ganivet o un pal de broqueta. De vegades, siga per la grandària o per la varietat de la creïlla, unes es couen més aviat que altres. Si encara estan dures, fica-les uns minuts més. Quan estiguen cuites trau-les del microones amb cura de no cremar-te.
2.- En calent, pela-les i posa-les en un bol. Posa una mica de sal i pebre i incorpora la mantega. Aixafa-les amb una forquilla o un premsa patates. Vés agregant llet tèbia a poc a poc fins que obtingues la textura desitjada.
*Si tritures les creïlles amb túrmix o TMX tindràs una textura molt diferent, més cremosa i elàstica que segons el plat que vulgues acompanyar, et pot interessar més o menys. Jo triturat amb màquina només el reserve per a fer-lo servir com a base amb un polp a la planxa, per exemple, però no com a guarnició.*
Nota: pots servir el puré de patata usant un cércol d'emplatar.
Temps total: 25 minuts
Bon profit!
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada