Sabeu que amb 4 ingredients i menys de mitja hora podeu preparar aquest gotets per sorprendre els vostres convidats? Us expliquem com.
L’elaboració és d’allò més senzilla: en un litre de caldo de verdures bullim una creïlla gran (patata) juntament amb un grapat de ceps secs. Després, afegim el foie, triturem i servim. Fi de la recepta.
Ara la redactaré a l’estil Cuinadiari, amb els ingredients detallats i les fotos, però abans m’agradaria agrair al Sergio i la Mirela que compartiren amb mi una de les receptes que habitualment ells fan als seus convidats i que ja m’havien avançat que agradava molt.
Sempre ho dic, m’encanta que em conteu les vostres receptes i més si són apostes segures!
Moltes gràcies!!
Ingredients per a 10 gotets:
- 1 litre de caldo de verdures*
- 300 g de patata sense pell (1 patata bastant gran)
- 100 g de foie micuit
- 12 g de ceps secs
- sal
*Jo utilitze el caldo que reserve d’haver fet bullit (els valencians el bullit el fem amb bajoca, creïlla i carlota, vaja, el que es coneix a Catalunya com Mongeta i Patata). Quan feu verdura d’aquest tipus, reserveu el caldo i guardeu-lo al congelador. No és convenient utilitzar l’aigua d’haver bullit bledes o espinacs. Si no teniu caldo de verdures casolà, tot i que a mi no em fa massa gràcia, sempre podeu comprar-lo.
Elaboració dels gotets amb foie i ceps:
1.- Posa a escalfar el caldo de verdures.
2.- Mentrestant pela la patata i talla-la a trossos.
3.- Quan comence a bullir el caldo agrega la patata tallada i els ceps. Deixa bullir amb l’olla tapada durant 20 minuts.
4.- Quan estiga tova la patata retira del foc i deixa refredar una mica i tritura.
5.- Agrega el foie i torna a triturar. Comprova el punt de sal en l’últim moment.
6.- A mi m’agrada servir-ho en gotets de colpet, entre el plat de peix i el de carn o com a entrant, encara que també es pot servir en plats fondos com un plat més principal.
Temps total: 30 minuts
Nota: Amb aquestes quantitats surten uns 10 gotets. Si no fas servir tanta quantitat, es pot congelar perfectament. Posa el que t’ha sobrat en un pot de vidre i guarda’l al congelador. El dia que el necessites, descongela’l. La textura un cop descongelat és una mica fastigosa, com quan descongeles farinetes o puré però quan ho tornes a escalfar, tornarà a agafar la consistència de quan la vas fer.
Bon profit!!
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.
Si has fet la recepta, comparteix-la amb nosaltres. Moltes gràcies!!
Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.
2 comentaris :
De nada Marta! La verdad que escrita por tí y con estás fotos gana mucho la receta. Enhorabuena crack!!!
UUuuaaaaa! Quina passada! M'encanta! M'ho apunto pel proper sopar amb amics!
Petonets,
Olga
Publica un comentari a l'entrada