GALERIA DE FOTOS

dijous, 1 de desembre del 2011

CREPES DE PEUS DE PORC I POLLASTRE AMB BEIXAMEL DE CEPS



Realment aquesta recepta va sortir per aprofitar unes sobres dels peus de porc amb pollastre que ja us vaig penjar.

Com ix tanta quantitat, vaig pensar a fer uns canelons de massa de crepe i cobrir-los amb una beixamel de ceps. Mmmmmm!! La veritat és que va ser tot un èxit i en diverses ocasions ha estat el plat principal quan ens han vingut convidats.

Proveu-ho!! Ja em direu!!

Per cert, és convenient que faces el farcit amb antelació, no només t’estalviaràs feina sinó que també reposat estarà més gustós.


Ingredients per a 10 persones (2 crepes per persona):


-Per al farcit:
  • 4 quarts trassers de pollastre (pernilet + besanca) 
  • 2 peus de porc 
  • 2 cebes 
  • 3 dents d’all 
  • 1 got de vi blanc 
  • 1 got de caldo de pollastre o aigua + caldets 
  • Oli verge extra 
  • Sal 
  • Pebre 
  • 1 fulla de llorer 
  • 100 g de taquets de pernil ibèric 
  • 300 g de xampinyons tallats a làmines 
  • 50 g de prunes sense os/ panses 
  • una culleradeta de pols de cep 

-Per a fer les crepes (2 per persona):
  • ½ litre de llet 
  • 3-4 ous 
  • 250 g de farina 
  • 40 g d'oli o mantega 
  • un polsim de sal 

-Per a la beixamel de ceps:
  • 25 g d’oli d’oliva verge extra 
  • 50 g de mantega 
  • 70 g de farina 
  • 700 g de llet sencera tèbia 
  • Sal, pebre i nou moscada 
  • 1 cullerada generosa de postres de pols de ceps 
  • Una mica del caldet del farcit 

Estris: paella* per fer les crepes de 22 cm, olla de pressió per fer el farcit, paella/ TMX per a fer la beixamel.

 (*)La mida de la paella dependrà de com vols la crepè de gran. Aquestos canelons omplen molt, amb una de diàmetre 20 ó 22 en tindràs prou.

Amb les quantitats que et pose, surten al voltant de 25-30 crepes d’uns 22 cm de diàmetre. Te’n sobrarà algun encara que pensa que el primer i l’últim acostumen a eixir una mica “desgraciats”. Si te’n sobra, estan boníssims amb qualsevol farcit que tinguis tant siga dolç com salat: pernil i formatge, xampinyons, pernil i roquefort, mel, sucre, Nutella. No et sabrà greu si te’n sobren!!.

Elaboració:

-Peus de porc amb pollastre: segueix les instruccions aquí per veure la recepta

-Les crepes:


1.- Barreja la llet i els ous. Afegeix la farina fins a obtenir una crema sense grumolls. (a mà, amb batedora o TMX).

2.- Agrega l’oli/ la mantega.

3.- Deixa reposar la massa a la nevera d’una a dues hores.

4.- Per a fregir-les, unta una paella amb una mica de mantega i oli amb ajuda d'un pinzell. També pots posar una mica d’oli/ mantega i treure el que sobre a una tasseta.

5.- Amb un cullerot menut o una tasseta, aboca la pasta procurant que quede una capa molt prima. Quan estiga fet per una banda, tomba’l i fes-lo per l’altra. Reserva’ls en un plat i repeteix aquesta operació per a fer totes les crepes.


-La beixamel de ceps:

6.- Prepara la beixamel: tant si la fas en TMX o en una paella escalfa la mantega i l’oli. Afegeix la farina i dóna-li unes voltes fins que la mantega l’absorbisca. Afegeix la llet una mica tèbia i la pols de ceps i remena perquè no es facen grumolls. Quan agafe consistència als 7-10 minuts, trau del foc/ TMX. 



7.- Com és una beixamel espesa, agrega-li una mica del suquet que ha deixat anar el farcit fins obtenir una consistència més líquida. Amb això també li donarem un gust més bo.



-El muntatge:


8.- Farceix els canelons: amb l’ajuda d’un ganivet i una forquilla, esmicola la carn i desossa els peus, fes el mateix amb la resta d’ingredients del farcit si són trossos molt grans. Afegeix una mica de beixamel perquè estiguen més melosos i tanca’ls donant-los la forma típica del caneló. Col·loca’ls sobre una plata que puga anar al forn. 




9.- Cobreix amb la beixamel de ceps i escalfa’ls al forn.


Nota: Fes amb antelació el farcit, no només perquè és un plat que guanya fent-lo reposar, sinó perquè estalviaràs molt temps. Fins i tot el pots tenir al congelador (com no en mi que ho congele tot). El dia que et vinguen els convidats, els treus i només hauràs de fer les crepes i la beixamel.

Jo no li pose formatge perquè ja de per si són unes crepes molt saboroses.

Temps total:

Farcit: 50 minuts -1 hora + repòs una nit;

Crepes: elaboració 2 minuts + repòs 1 hora; 15 minuts fer-los

Beixamel: 5 minuts;

Forn: 5-10 minuts


Bon profit!!

Aquesta ha sigut la nostra proposta per al blog: Memòries d'una cuinera




Si tens dubtes amb alguna paraula et recomane que visites: http://cuinadiari.blogspot.com/p/diferencies-regionals.html

6 comentaris :

Anònim ha dit...

Xe que bo!

Anònim ha dit...

On compres la pols de cep?

Anònim ha dit...

On compres la pols de ceps?

Marta Cuinadiari ha dit...

Jo aquí la trobe a les botigues de productes gourmet, a la Boquería, a Cerdanyola al Solanet, al mercat de Vic...si estàs, fora de Catalunya potser estiga etiquetat com "polvo de boletus edulis", "harina de boletus" o alguna cosa per l'estil...i si no el trobes, també el venen per internet...Val la pena, amb molt poca quantitat et canvia el sabor del plat per complet

Coses de Llàbiro ha dit...

M'encanten els peus de porc, bona idea fer-ne canelons. Al meu pare li encantarien!
Petons i moltíssimes gràcies per participar al memòries.

Judith ha dit...

quina alternativa més diferent pels tradicionls canelons!!! moltíssimes gràcies per participar a Memòries, petonets