GALERIA DE FOTOS

dijous, 15 de desembre del 2011

TARONJA I MANDARINA EN TRES TEXTURES AMB CREMA DE IOGURT- Recepta guanyadora Concurs Naranjas Costa


Ara que és temporada de taronges i mandarines, aprofitaré per mostrar-vos aquesta recepta de Taronja i Mandarina en tres textures amb Crema de Iogurt.

De pas, hem aprofitat per enviar-la al Concurs de Receptes Naranjas Costa. Avui, us podem dir que HEM GUANYAT!! M'ha fet molta il·lusió, la veritat.

Els ingredients principals d’aquestes postres de cullera, són la taronja i la mandarina presentades de 3 formes diferents: taronja confitada, reducció de suc de mandarina i sorbet de mandarina, que units a una crema de iogurt, fan d’aquestes postres, una delícia refrescant i digestiva, ideal per prendre desprès d’algun dels àpats d’aquests dies de Nadal.

No és una recepta gens complicada però necessitarem fer 4 elaboracions diferents, de les quals, 3 les podries fer amb antelació, cosa que s’agraeix quan un té convidats a casa.

Us recomane que llegiu la recepta sencera per tal de que pugueu organitzar-vos i fer-vos una idea del resultat final.


Ingredients per a 6 persones:

-Per a la taronja confitada*:

  • Aigua per bullir 
  • 2 taronges grans 
  • 200 g sucre 
  • 350 ml aigua 

* Te’n sobrarà una mica. El que sobre, podem reservar-ho per a unes altres elaboracions com per exemple per acompanyar una crema de xocolata, per ficar en una coca o inclús en una amanida.

Estris: olla

-Per a la reducció de mandarina:

  • 400 g de suc de mandarina 
  • 100 g de sucre 
Estris: espremedora per fer el suc i paella

-Per al sorbet/ gelat de mandarina:
  • 400 g de suc de mandarina 
  • 150 g de nata molt freda 
  • 3-4 cullerades de sucre invertit o sucre normal al gust (dependrà de la dolçor de les mandarines) 
Estris: espremedora per fer el suc, màquina de fer gelats / congelador, i batedora/ TMX per muntar la nata.


-Per a la crema de iogurt natural:

  • 4 iogurts naturals ensucrats de pot de vidre + 2 pots buits 
  • 200 ml de nata per muntar ben freda 
Estris: batedora/ TMX per muntar la nata.


Elaboració:

-Taronja confitada


1.- En una olla, posa aigua a bullir.

2.- Renta bé les taronges amb la pell i talla-les a rodanxes primes. Després les rodanxes talla-les a trossets menuts.



3.- Posa la taronja tallada en un colador que càpiga a dins de l’olla on estàs bullint l’aigua. Escalda la taronja 3 vegades per tal de treure-li l’amargor de la pell. Cola i tira aquesta aigua. 





4.- Posa a coure la taronja, l’aigua i el sucre fins que la pell quede blaneta i s’haja format una confitura.





-Reducció de mandarina:


5.- En una paella posa a reduir el suc de mandarina amb el sucre fins a obtenir una mena d’almívar una mica dens, uns 20 minuts a foc moderat. Reserva. 




-Sorbet de mandarina:

6.- Munta la nata i barreja amb el suc de mandarina i el sucre. 


7.- Fica a la màquina de fer gelats, que prèviament ha estat al congelador durant 10-12 hores i programa uns 35 minuts. Trau de la geladora i fica al congelador fins l’hora de muntar el plat.



Per fer una versió més lleugera, pots prescindir de la nata i si vols pots posar una clara a punt de neu. Així quedarà més semblant a un granissat.

Si no tingueres màquina de fer gelats, posa la barreja al congelador i ves remenant cada hora per tal de que el gel no cristal·litze tant.

-Crema de iogurt:
Aquesta crema la pots fer en l’últim moment, això sí, assegura’t de que la nata estiga ben freda.

8.- Posa la papallona a la TMX i munta la nata a velocitat 3,5 sense programar temps. Vigila perquè trigarà menys d’un minut. Si no tens TMX fes-ho amb la teua batedora habitual.

9.- Barreja els iogurts. (Reserva les tapes i renta els pots, ja que les postres se serviran en el mateix vaset del iogurt. Recorda que en necessites 2 pots més, sinó, agafa gots menuts).

-Muntatge:

10.- Dins dels pots del iogurt, col·loca en el fons una mica de confitura de taronja, per sobre reducció de mandarina, una cullerada de sorbet al centre, i cobrint-ho tot, la crema de iogurt.


Per organitzar-te millor: El muntatge d’estes postres s’ha de fer just abans d’anar a servir-los, ja que sinó, se’ns desfaria el gelat. El que pots fer és preparar amb antelació el sorbet, la taronja confitada i la reducció de mandarina i reservar el primer al congelador i les altres elaboracions a la nevera en 2 pots ben tancats.

El dia que el vulgues fer als teus convidats, pots preparar en cada pot de iogur la confitura i la reducció i en l’últim moment posar el gelat i la crema de iogurt.

Degustació:
Clava la cullera de dalt cap a baix agafant un poc de cada ingredient: iogurt, sorbet, reducció de mandarina i taronja confitada. D’esta manera podràs apreciar totes les textures d’una sola cullerada.

Nota: si et venen convidats que són intolerants al gluten, els podràs fer aquestes postres sempre i quan vigiles que la nata no en porte (la del mercadona, per exemple).


Bon profit!!

Si tens dubtes amb alguna paraula et recomane que visites: http://cuinadiari.blogspot.com/p/diferencies-regionals.html