GALERIA DE FOTOS

dijous, 8 de desembre del 2011

SALMOREJO

Una recepta molt agraïda: poc temps, pocs ingredients i molt de gust!!






Ingredients*: 
  • 2 grans d'all menuts
  • 1 kg de tomaques madures
  • 1 cullerada de sal rasa
  • 100-150 g de molla de pa**
  • 30 g de vinagre
  • 80-150 g d'oli
*A mi m'agrada amb 100 g de pa i uns 80 g d'oli ja que queda més lleuger i no tant espés. Si t'agrada molt espés posa 150 g de pa i 150 g d'oli.

**es pot tenir al congelador. Jo acostume a guardar la molla que li trac al pa de pagès quan fem fondue de formatge (recepta aqui

-Per a servir: 
  • 4 ous durs
  • 100 g de pernil salat trossejat 


Estris: TMX/batedora, un pitxeret (gerreta) per posar l’oli

Elaboració amb TMX: 

1.- Posa en el vas els ous durs i trosseja'ls 5 segons a velocitat 3 1/2. Aboca'ls en un bol i reserva.

2.- A continuació, aboca el pernil en el vas i dóna-li 4 ó 5 colps de turbo. Comprova com han quedat els trossos i si ho vols més picat, dóna-li 3 ó 4 vegades més. El temps dependrà de la duresa del pernil. Reserva.

3.- Agafa un got o un pitxeret, posa’l a sobre de la tapa i pesa els l'oli. Reserva.




4.- Posa en el vas els grans d’all, les tomaques i la sal, programa 30 segons en velocitat 5.



5.- Afegeix el pa i el vinagre, tritura 30 segons en velocitat 5 i 2 minuts en velocitat 10. 




6.- Obre la tapa i baixa els ingredients que hagen quedat a les parets i la tapa. Si ho trobes necessari, tritura 1 minut més a velocitat 10.


7.-Posa la màquina a velocitat 5 i amb el cubilet posat. Vés afegint l'oli a poc a poc abocant-lo sobre la tapa.



Així et quedarà d'emulsionat...




8.- Deixa refredar el salmorejo en el frigorífic, fins que el vages a consumir.

9.- Serveix acompanyat del pernil picat i l'ou dur picat.

Elaboració tradicional:

1.- Agafa un got o un pitxeret i posa 150 g d’oli. Reserva.

2.- Escalda les tomaques i pela-les. Posa en el vas de la batedora els grans d'all, les tomaques tallades a trossets i la sal. Tritura fins que quede ben fi. Si cal, passa ara per un colador.

3.- Afegeix el pa i el vinagre i torna a triturar.

4.- Amb la batedora en marxa, vés abocant l’oli a poc a poc com si feres una maionesa.

5.- Deixa refredar el salmorejo en el frigorífic, fins que el vages a consumir.

6.- Serveix acompanyat de pernil trossejat i ou dur picats.

Nota: El fet d’anar afegint-li l’oli poc a poc, farà que aquest emulsione. Si no t’agrada tan espès, posa-li una mica menys d’oli i de pa i et sortirà més líquid.

Suggeriment: Es pot servir en gots menuts com a part d’un menú degustació.

Temps total: 10 minuts + refrigeració



Bon profit!!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a FacebookPinterest o a Twitter.


Marta

1 comentari :

Regina Marti ha dit...

L'acabo de fer amb 100 g de pa i 80 g d'oli d'oliva i així m'agrada com queda de textura, de vegades el salmorejo el trobo pesat perquè és massa dens i així està bonisssim! gracies Marta , Regina M