GALERIA DE FOTOS

dijous, 8 de desembre del 2011

CREMA D’AMETLES

Aquesta és una crema molt fina, de l’estil de la vichyssoise i queda molt bé servida com un entrant en gotets de xarrup a un menú de festa.


Ingredients:
  • 200 g d'ametles crues (senceres, si ho fas amb TMX o en pols, si no ho fas amb TMX)
  • 200 g de porros (només la part blanca)
  • 1 dent d’all
  • 70 g de mantega
  • 30 g oli d’oliva verge extra
  • 1 litre de brou de pollastre o 1 litre d’aigua + 2 caldets de pollastres knorr (dels que semblen gelatina)
  • sal, pebre i nou moscada al teu gust
  • 300 g de nata líquida (o 200 g nata + 100 g llet per alleugerir-la)
  • 100 g d'aigua de reserva, per si al final encara la trobes massa espessa)
  • suc de ½ llima (llimona)

*Si no sou massa gent i ho serveixes en gots de xarrup, pots fer-ho amb la meitat dels ingredients.

Estris: TMX/ cassola, batedora.

Elaboració amb TMX:

1.- Aboca les ametles en el vas i tritura 10 segons, velocitat 6. Retira i reserva.

2.- Posa en el vas els porros tallats a rodanxes i l’all. Programa 5 segons, velocitat 5. Amb l’espàtula baixa les restes de les parets.

3.- Afegeix la mantega i l’oli i programa 10 minuts, temperatura varoma, velocitat 1.

4.- Afegeix les ametles reservades i programa 5 minuts, 100º, velocitat 1.

5.- Agrega el caldo de pollastre i tritura 1 minut, velocitat 7.

6.- Incorpora el pebre i la nou moscada. Programa 20 minuts, 90º, velocitat 3.

7.- Agrega la nata i el suc de llima. Programa 7 minuts, 90º, velocitat 3. Si t’agrada més líquida afegeix més aigua.

8.- Serveix tèbia en vasets de xopet i decorat amb una mica d’ametlla laminada/ picada torrada.

Elaboració tradicional:

1.- Si no ho fas amb TMX pica la ametlla amb una picadora encara que és millor que compres directament l'ametlla mòlta.

2.- Posa la mantega i l’oli en una olla, agrega els porros i l’all tallats en trossos molt menuts. Cou lentament durant uns 15-18 minuts. Si vols, pots tapar la cassola.

3.- Afegeix les ametles i cuina uns 2-3 minuts a foc fluix i remenant perquè no s’enganxe.

4.- Agrega el brou de pollastre. Remena amb unes barnilles i afegeix el pebre i la nou moscada. Deixa que faja xup xup durant 20 minuts a foc molt suau. Remena de tant en tant.

5.- Retira del foc. Sense treure de l’olla i amb cura de que no t’esguite perquè estarà molt calent, tritura amb la batedora.

6.- Torna a posar al foc. Incorpora la nata i el suc de llima. Deixa a foc moderat uns 5 minuts més. Si t’agrada la crema més fina, passa-la per un colador.

7.- Serveix tèbia en vasets de xopet i decora amb una mica d’ametlla en granet/laminada torrada.

Nota: com la vichyssoise, aquesta crema està bona tant freda com tèbia.

Temps total: 30-40 minuts

Bon profit!!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!














Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a FacebookPinterest o a Twitter.

Marta