GALERIA DE FOTOS

dijous, 1 de desembre del 2011

MASSA DE CREPES




Les crepes són una d’aquelles elaboracions que donen molt de joc. Les pots preparar dolces, salades, fredes, calentes, etc.

Hi ha moltes receptes per fer crepes, totes porten els mateixos ingredients i el que varia d’una a l’altra són les proporcions. Jo sempre faig servir aquesta:


Ingredients (uns 15-18 unitats / 20-22 cm ø):

  • ½ litre de llet 
  • 4 ous mitjans
  • 250 g de farina 
  • 40 g d’oli o mantega 
  • un polsim de sal

Estris: paella, TMX/ batedora

Elaboració:


1.- Barreja tots els ingredients: Primer la llet i els ous, després l’oli i finalment la farina. Barreja bé (amb barnilles manuals, amb batedora o amb TMX) fins que obtingues una crema fina i sense grumolls.

2.- Deixa reposar la massa a la nevera d’una a dues hores.

3.- Per a frer-les, unta una paella amb una mica d’oli amb ajuda d'un pinzell. També pots posar una mica d’oli/ mantega i treure el que sobre a una tasseta. (Això ho hauràs de repetir entre crepe i crepe).

4.- Amb un cullerot menut, una tasseta o un dispensador, aboca la pasta. Reparteix per tota la paella procurant que quede una capa molt prima. Quan estiga feta per una banda, tomba-la i fes-la per l’altra. Vés reservant-les en un plat i repeteix aquesta operació per a fer totes les crepes.





Temps total:
elaboració 2 minuts + repòs 1 hora; 15 minuts fer-los

Suggeriment: Pots preparar les teues crepes tant amb ingredients doços com sucre, xocolata, crema, Nutella, etc. com també les pots preparar salades:

Canelons de crepes:


Crepes de peus de porc i pollastre amb beixamel de ceps:




Bon profit!! 

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.Si has fet la recepta, comparteix la teua experiència amb nosaltres. Moltes gràcies!!Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest, Twitter o Instagram.

Marta