GALERIA DE FOTOS

dijous, 1 de desembre de 2011

MASSA DE CREPES
Les crepes són una d’aquelles elaboracions que donen molt de joc. Les pots preparar dolces, salades, fredes, calentes, etc.

Hi ha moltes receptes per fer crepes, totes porten els mateixos ingredients i el que varia d’una a l’altra són les proporcions. Jo sempre faig servir aquesta:


Ingredients (uns 15-18 unitats / 20-22 cm ø):

  • ½ litre de llet 
  • 4 ous mitjans
  • 250 g de farina 
  • 40 g d’oli o mantega 
  • un polsim de sal

Estris: paella, TMX/ batedora

Elaboració:


1.- Barreja tots els ingredients: Primer la llet i els ous, després l’oli i finalment la farina. Barreja bé (amb barnilles manuals, amb batedora o amb TMX) fins que obtingues una crema fina i sense grumolls.

2.- Deixa reposar la massa a la nevera d’una a dues hores.

3.- Per a fregir-les, unta una paella amb una mica d’oli amb ajuda d'un pinzell. També pots posar una mica d’oli/ mantega i treure el que sobre a una tasseta. (Això ho hauràs de repetir entre crepe i crepe).

4.- Amb un cullerot menut o una tasseta, aboca la pasta. Reparteix per tota la paella procurant que quede una capa molt prima. Quan estiga feta per una banda, tomba-la i fes-la per l’altra. Vés reservant-les en un plat i repeteix aquesta operació per a fer totes les crepes.

Temps total:
elaboració 2 minuts + repòs 1 hora; 15 minuts fer-los


Bon profit!!


Si tens dubtes amb alguna paraula et recomane que visites: http://cuinadiari.blogspot.com/p/diferencies-regionals.html

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )