Hi ha moltes receptes per fer crepes, totes porten els mateixos ingredients i el que varia d’una a l’altra són les proporcions. Jo sempre faig servir aquesta:
Ingredients (uns 15-18 unitats / 20-22 cm ø):
- ½ litre de llet
- 4 ous mitjans
- 250 g de farina
- 40 g d’oli o mantega
- un polsim de sal
Estris: paella, TMX/ batedora
Elaboració:
1.- Barreja tots els ingredients: Primer la llet i els ous, després l’oli i finalment la farina. Barreja bé (amb barnilles manuals, amb batedora o amb TMX) fins que obtingues una crema fina i sense grumolls.
2.- Deixa reposar la massa a la nevera d’una a dues hores.
2.- Deixa reposar la massa a la nevera d’una a dues hores.
3.- Per a frer-les, unta una paella amb una mica d’oli amb ajuda d'un pinzell. També pots posar una mica d’oli/ mantega i treure el que sobre a una tasseta. (Això ho hauràs de repetir entre crepe i crepe).
4.- Amb un cullerot menut, una tasseta o un dispensador, aboca la pasta. Reparteix per tota la paella procurant que quede una capa molt prima. Quan estiga feta per una banda, tomba-la i fes-la per l’altra. Vés reservant-les en un plat i repeteix aquesta operació per a fer totes les crepes.
4.- Amb un cullerot menut, una tasseta o un dispensador, aboca la pasta. Reparteix per tota la paella procurant que quede una capa molt prima. Quan estiga feta per una banda, tomba-la i fes-la per l’altra. Vés reservant-les en un plat i repeteix aquesta operació per a fer totes les crepes.
Temps total: elaboració 2 minuts + repòs 1 hora; 15 minuts fer-los
Suggeriment: Pots preparar les teues crepes tant amb ingredients doços com sucre, xocolata, crema, Nutella, etc. com també les pots preparar salades:
Canelons de crepes:
Crepes de peus de porc i pollastre amb beixamel de ceps:
Bon profit!!
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.Si has fet la recepta, comparteix la teua experiència amb nosaltres. Moltes gràcies!!Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest, Twitter o Instagram.
Marta
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada