GALERIA DE FOTOS

dissabte, 1 d’octubre del 2011

PEUS DE PORC AMB POLLASTRE


Una recepta de l'Arguiñano amb un lleuger tunejat i amb molt "fundamento" com ell acostuma a dir. 





Ingredients:

  • 8 besanques* ó 8 pernilets de pollastre (o 4 cuixes senceres)
  • 2 peus de porc
  • (Farina)**
  • 2 cebes
  • 3 dents d’all
  • 1 got de vi blanc
  • 1 got de caldo de pollastre o aigua + caldets
  • Oli verge extra
  • Sal
  • Pebre
  • 1 fulla de llorer
  • 100 g de taquets de pernil ibèric
  • 1 safata de xampinyons (aproximadament 300 g)
  • 50 g de prunes sense os/ panses moscatell (8-10 prunes)
  • Opcional: una culleradeta de pols de cep (si en tens val la pena posar-li’n)

* La besanca és la paraula que usem els valencians per al que en castellà es diu “contramuslo”, si agafem una pata de pollastre trobem el “muslo” (pernilet) i la besanca.

** En aquest pas a pas vam enfarinar el pollastre i els peus, però darrerament ja no ho fem i també està molt bo. D'aquesta manera ens estalviem alguna caloria i també evitem que se'ns enganxe a l'olla.

Estris: paella i olla de pressió

Elaboració:

1.- Salpebra i (enfarina) el pollastre i els peus. Posa un fons d'oli en una paella de gran diàmetre i enrosseix-los. Trau i reserva.

2.- Mentrestant pica bé la ceba i l’all i daura’ls en una olla ràpida (sense tapar) amb el mateix oli amb el que has fet la carn. Afegeix una mica de sal, agrega el vi, el caldo i una fulla de llorer i deixa que es vaja coent.

3.- Agrega-hi els peus, tanca l’olla i cuina durant 20 minuts. Aparta del foc i deixa que surta el vapor. 

4.- Torna a obrir l’olla i incorpora el pollastre. Tanca i cou uns 10 minuts més.

5.- Passats aquestos 10 minuts, afegeix al guisat els taquets de pernil, els xampinyons laminats, la pols de ceps i les prunes. Dóna-li un bull perquè es barregen tots els sabors. Comprova el punt de sal. (Vés amb compte perquè el pernil farà que es quede prou salat). 

Nota: Està molt millor si el deixes reposar d'un dia per l'altre.



Suggeriments: Acompanya aquest plat d’un arròs blanc de guarnició o un puré. Amb aquesta recepta també pots fer aquestos Crepes de Peus de Porc i Pollastre amb Beixamel de Ceps.


Temps total: 50 minuts -1 hora

Bon profit!!