Una recepta de l'Arguiñano amb un lleuger tunejat i amb molt "fundamento" com ell acostuma a dir.
Ingredients:
- 8 besanques* ó 8 pernilets de pollastre (o 4 cuixes senceres)
- 2 peus de porc
- (Farina)**
- 2 cebes
- 3 dents d’all
- 1 got de vi blanc
- 1 got de caldo de pollastre o aigua + caldets
- Oli verge extra
- Sal
- Pebre
- 1 fulla de llorer
- 100 g de taquets de pernil ibèric
- 1 safata de xampinyons (aproximadament 300 g)
- 50 g de prunes sense os/ panses moscatell (8-10 prunes)
- Opcional: una culleradeta de pols de cep (si en tens val la pena posar-li’n)
* La besanca és la paraula que usem els
valencians per al que en castellà es diu “contramuslo”, si agafem una pata de
pollastre trobem el “muslo” (pernilet) i la besanca.
** En aquest pas a pas vam enfarinar el pollastre i els peus, però darrerament ja no ho fem i també està molt bo. D'aquesta manera ens estalviem alguna caloria i també evitem que se'ns enganxe a l'olla.
** En aquest pas a pas vam enfarinar el pollastre i els peus, però darrerament ja no ho fem i també està molt bo. D'aquesta manera ens estalviem alguna caloria i també evitem que se'ns enganxe a l'olla.
Estris: paella i olla de pressió
Elaboració:
1.- Salpebra i (enfarina) el pollastre i els
peus. Posa un fons d'oli en una paella de gran diàmetre i enrosseix-los. Trau i reserva.
2.- Mentrestant pica bé la ceba i l’all i
daura’ls en una olla ràpida (sense tapar) amb el mateix oli amb el que has fet
la carn. Afegeix una mica de sal, agrega el vi, el caldo i una fulla de llorer
i deixa que es vaja coent.
3.- Agrega-hi els peus, tanca l’olla i
cuina durant 20 minuts. Aparta del foc i deixa que surta el vapor.
4.- Torna a obrir l’olla i incorpora el pollastre. Tanca i cou uns 10 minuts més.
4.- Torna a obrir l’olla i incorpora el pollastre. Tanca i cou uns 10 minuts més.
5.- Passats aquestos 10 minuts, afegeix al guisat els taquets de
pernil, els xampinyons laminats, la pols de ceps i les prunes. Dóna-li un bull
perquè es barregen tots els sabors. Comprova el punt de sal. (Vés amb compte
perquè el pernil farà que es quede prou salat).
Nota: Està molt millor si el deixes reposar d'un dia per l'altre.
Nota: Està molt millor si el deixes reposar d'un dia per l'altre.
Suggeriments: Acompanya aquest plat d’un arròs blanc de guarnició o un puré. Amb aquesta recepta també pots fer aquestos Crepes de Peus de Porc i Pollastre amb Beixamel de Ceps.
Temps total: 50 minuts -1 hora
Bon profit!!
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada