GALERIA DE FOTOS

dissabte, 1 d’octubre de 2011

PEUS DE PORC AMB POLLASTRE


Una recepta de l'Arguiñano amb un lleuger tunejat i amb molt "fundamento" com ell acostuma a dir. 





Ingredients:

  • 8 besanques* ó 8 pernilets de pollastre (o 4 cuixes senceres)
  • 2 peus de porc
  • (Farina)**
  • 2 cebes
  • 3 dents d’all
  • 1 got de vi blanc
  • 1 got de caldo de pollastre o aigua + caldets
  • Oli verge extra
  • Sal
  • Pebre
  • 1 fulla de llorer
  • 100 g de taquets de pernil ibèric
  • 1 safata de xampinyons (aproximadament 300 g)
  • 50 g de prunes sense os/ panses moscatell (8-10 prunes)
  • Opcional: una culleradeta de pols de cep (si en tens val la pena posar-li’n)

* La besanca és la paraula que usem els valencians per al que en castellà es diu “contramuslo”, si agafem una pata de pollastre trobem el “muslo” (pernilet) i la besanca.

** En aquest pas a pas vam enfarinar el pollastre i els peus, però darrerament ja no ho fem i també està molt bo. D'aquesta manera ens estalviem alguna caloria i també evitem que se'ns enganxe a l'olla.

Estris: paella i olla de pressió

Elaboració:

1.- Salpebra i (enfarina) el pollastre i els peus. Posa un fons d'oli en una paella de gran diàmetre i enrosseix-los. Trau i reserva.

2.- Mentrestant pica bé la ceba i l’all i daura’ls en una olla ràpida (sense tapar) amb el mateix oli amb el que has fet la carn. Afegeix una mica de sal, agrega el vi, el caldo i una fulla de llorer i deixa que es vaja coent.

3.- Agrega-hi els peus, tanca l’olla i cuina durant 20 minuts. Aparta del foc i deixa que surta el vapor. 

4.- Torna a obrir l’olla i incorpora el pollastre. Tanca i cou uns 10 minuts més.

5.- Passats aquestos 10 minuts, afegeix al guisat els taquets de pernil, els xampinyons laminats, la pols de ceps i les prunes. Dóna-li un bull perquè es barregen tots els sabors. Comprova el punt de sal. (Vés amb compte perquè el pernil farà que es quede prou salat). 

Nota: Està molt millor si el deixes reposar d'un dia per l'altre.



Suggeriments: Acompanya aquest plat d’un arròs blanc de guarnició o un puré. Amb aquesta recepta també pots fer aquestos Crepes de Peus de Porc i Pollastre amb Beixamel de Ceps.


Temps total: 50 minuts -1 hora

Bon profit!!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )