L'escabetx que més fem a casa és el de verat, però la veritat es que tant les aus com el conill en escabetx també surten boníssims.
L’escabetx, siga del que siga és un plat senzill de fer i que pots tenir al frigorífic uns dies sense problemes.
Ingredients:
·
1 ceba tallada en juliana molt fina
·
½ cabeça d’alls tallats a rodanxes
·
1/2 cullerada de pebre negre en gra
·
1 fulla de llorer
·
2 perdius netes tallades per la meitat (de dalt a
baix)
·
2 gots d’oli
·
1 got de vinagre de vi blanc
·
1 got de suc de taronja
·
Una culleradeta de sal
·
Unes branques de romaní i de timonet
Estris: una cassola
Elaboració:
1.- En una cassola posa tots els ingredients
en cru:
la ceba tallada en juliana molt fina,
el pebre negre, la fulla de llorer, els alls laminats,
les perdius tallades per la meitat, una mica de sal, el got del suc
de taronja, el vinagre de vi blan y l’oli. La carn ha de quedar coberta.
(Si no queda coberta, posa més líquids guardant la proporció
de 2 mides d’oli, 1 de vinagre i 1 de suc)
2.- Una vegada has posat tots els ingredients a la
cassola, cuina a foc suau al voltant d’uns 50 minuts o una
hora. A mitja cocció dona-li la volta a les perdius.
3.- Quan es refrede, reserva a la nevera.
Nota: com tots els escabetxos, este plat està millor si el deixes reposar d’un dia per l’altre o un parell de dies. Es conserva prou bé la nevera, això sí, ben tapat i sempre cobert amb l’escabetx.
Suggeriment: la prediu escabetxada està molt bona tèbia o freda, sola, acompanyada d'una mica d'arròs blanc o en
amanides com la que t'ensenyarem a fer a la propera entrada.
Temps total: preparació 5 minuts, cocció 50 minuts, sense
haver-hi d’estar pendent
Bon profit!
T’ha agradat la
recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència
amb nosaltres.
Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari,
subscrivint-te a la nostra newsletter o seguint-nos a Instagram, Facebook, Pinterest o Twitter.
Moltes gràcies per seguir-nos!!
Marta