GALERIA DE FOTOS

dissabte, 24 de setembre del 2022

MANDONGUILLES AMB SÉPIA I CIGRONS


Per tal d'aprofitar una mica de carn de botifarra i unes sèpies que tenia al congelador, he preparat aquest plat. Els cigrons els he afegit quasi al final de tot. Queda també boníssim amb pésols o fins i tot sense els cigrons o els pésols i acompanyant el plat amb un arròs blanc i per beure, un amontillado, nostraltres, de @bodegasargueso.

Com te les menjaries tu?


Ingredients:

  • 2 cebes picades
  • 1 carlota picada
  • 4 tomaques triturades
  • 3 alls
  • 1 fulla de llorer
  • Una mica de sucre si cal
  • Espècies al gust (pebre, orenga…)
  • 1 kg de sèpia neta
  • 1 got de fino o brandi
  • ½ litre d’aigua aprox
-Per a les mandonguilles*:
  • 1 ou
  • Els tentacles de les sèpies
  • 1-2 llesques de pa de motlle o 2 cullerades de pa ratllat
  • 1 raig de llet
  • 600 g de carn de botifarra esmicolada
*Com les mandonguilles les he fetes amb carn de botifarra, no els he posat cap espècie

Elaboració:⁣⁣⁣

⁣⁣1.- Fes un sofregit amb la verdura ben picada: primer posa la ceba, la carlota i els alls. Si veus que es queda sense líquid, pots agregar un raig de fino o aigua i deixar reduir a poc a poc.
Als 15-20 minuts agrega la tomaca triturada juntament amb una fulla de llorer, una culleradeta de sucre (opcional) i una mica d’espècies


2.- Neteja la sèpia, sobretot els tentacles que poden tenir sorra. Trau-li la pell i talla-la en trossos menuts. Tritura els tenacles i reserva. 

3.- Mentre va coent-se el sofregit, fes les mandonguilles

3.1.-posa en un bol un ou i bat-lo. Agrega els tentacles de la sèpia, el pa, la llet i la botifarra esmicolada. Barreja amb molta cura per tal que la carn no quede molt atapeïda. 

3.2. Deixa reposar uns minuts i forma unes mandonguilles de 40-60 grams. 



4.- Una vegada el sofregit estiga ben confitat, aboca-hi la sèpia i deixa coure uns 10 minuts. Tira-li un gotet de fino o de brandi i deixa reduir uns altres 10 minuts. 

5.- Ara agrega les mandonguilles, deixa uns minuts i fica aigua fins a cobrir (una mica menys de mig litre. Tapa i deixa fent xup-xup durant 20 minuts. 
Es poden passar les mangonguilles per farina i després fregir-les, encara que jo preferisc posar-les en cru perquè és una mica més sa i així embrute menys ;-)

6. – Finalment, aboca un pot de cigrons cuits i deixa coure uns altres 10 minuts. 



7.- Si pots, deixa’l d’un dia per l’altre, que serà més bo.


Bon profit!


T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o seguint-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta