Per tal d'aprofitar una mica de carn de botifarra i unes sèpies que tenia al congelador, he preparat aquest plat. Els cigrons els he afegit quasi al final de tot. Queda també boníssim amb pésols o fins i tot sense els cigrons o els pésols i acompanyant el plat amb un arròs blanc i per beure, un amontillado, nostraltres, de @bodegasargueso.
Com te les menjaries tu?
Ingredients:
- 2 cebes picades
- 1 carlota picada
- 4 tomaques triturades
- 3 alls
- 1 fulla de llorer
- Una mica de sucre si cal
- Espècies al gust (pebre, orenga…)
- 1 kg de sèpia neta
- 1 got de fino o brandi
- ½ litre d’aigua aprox
- 1 ou
- Els tentacles de les sèpies
- 1-2 llesques de pa de motlle o 2 cullerades de pa ratllat
- 1 raig de llet
- 600 g de carn de botifarra esmicolada
*Com les mandonguilles les he fetes amb carn de botifarra, no els he posat cap espècie
Als 15-20 minuts agrega la tomaca triturada juntament amb una fulla de llorer, una culleradeta de sucre (opcional) i una mica d’espècies.
2.- Neteja la sèpia, sobretot els tentacles que poden tenir sorra. Trau-li la pell i talla-la en trossos menuts. Tritura els tenacles i reserva.
3.- Mentre va coent-se el sofregit, fes les mandonguilles:
3.1.-posa en un bol un ou i bat-lo. Agrega els tentacles de la sèpia, el pa, la llet i la botifarra esmicolada. Barreja amb molta cura per tal que la carn no quede molt atapeïda.
3.2. Deixa reposar uns minuts i forma unes mandonguilles de 40-60 grams.
4.- Una vegada el sofregit estiga ben confitat, aboca-hi la sèpia i deixa coure uns 10 minuts. Tira-li un gotet de fino o de brandi i deixa reduir uns altres 10 minuts.
5.- Ara agrega les mandonguilles, deixa uns minuts i fica aigua fins a cobrir (una mica menys de mig litre. Tapa i deixa fent xup-xup durant 20 minuts.
Es poden passar les mangonguilles per farina i després fregir-les, encara que jo preferisc posar-les en cru perquè és una mica més sa i així embrute menys ;-)
6. – Finalment, aboca un pot de cigrons cuits i deixa coure uns altres 10 minuts.
7.- Si pots, deixa’l d’un dia per l’altre, que serà més bo.
Bon profit!
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada