Reconec que amb la TMX tenir salsa de
tomaca a mà és molt senzill i és que fer salsa de tomaca i no acabar amb la
cuina tota esquitxada, és tot un luxe. A més, pots fer grans quantitats i congelar-la en
carmanyoles. A CuinaDiari, és un BÀSIC.
Ingredients:
- Una ceba gran tallada a octaus
- 1-2 pastanagues tallades en trossos de 2-3 cm
- 2 dents d’all menuts (opcional)
- 50 g d’oli d’oliva verge extra
- 1600 g de tomaca triturada (2 pots de 800 g*)
- Una cullerada de sal
- Una cullerada de sucre
- Una cullerada d’orenga
Estris: TMX, cistell de la TMX, espàtula
Elaboració amb Thermomix:
1.- Posa la ceba, la carlota i l’all (si
n’hi poses) a dins de la TMX. Tritura 10 segons a velocitat 4.
Baixa les restes de les parets del vas i agrega l’oli. Tanca i programa 7 minuts, temperatura varoma i velocitat 1-2. No poses el cubilet.
Baixa les restes de les parets del vas i agrega l’oli. Tanca i programa 7 minuts, temperatura varoma i velocitat 1-2. No poses el cubilet.
2. -Afegeix la tomaca, la sal, el sucre i
l’orenga. En este punt a mi m’agrada triturar uns segons a velocitat 7-9 per
tal que es trituren més les verdures. Baixa les restes de les parets, tanca el
vas i programa 35 minuts, temperatura varoma, velocitat 1. Posa el cistell
damunt la tapa per tal d’evitar esquitxades.
3.- Un cop passat este temps, obre el vas
i amb una espàtula, torna a baixar les restes de les parets del vas i de la
tapa i torna a triturar si ho trobes necessari. Rectifica de sal i/o sucre. Si
tritures la salsa en calent, aquesta es torna més ataronjada, però no patisques,
no canvia el sabor.
Nota: Pots fer una versió més senzilla només amb la tomaca
(sense la ceba, l’all i la carlota), però aquests ingredients li aporten un
sabor molt bo.
Temps total: 50 minuts
Un cop tenim preparada aquesta salsa,
preparar uns macarrons salsa estil bolonyesa és tan senzill com això:
-Sofrig 2 alls en un fons d’oli, agrega
carn picada (a mi m’agrada utilitzar la carn de la botifarra). Quan estiga mig
cuita, tira mig gotet de vi negre o de brandi. Deixa que s’evapore i posa-hi la
salsa de tomaca al gust. Deixa que coga uns minuts. Fes la pasta i gratina amb
el formatge que més t’agrade.
Bon profit!!
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o
suggeriments?… deixa el teu comentari.
Si has fet la
recepta, comparteix-la amb nosaltres. Moltes gràcies!!
Si vols
assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra
newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.
Marta
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada