GALERIA DE FOTOS

dilluns, 18 de juliol del 2011

SALSA DE TOMACA


Reconec que amb la TMX tenir salsa de tomaca a mà és molt senzill i és que fer salsa de tomaca i no acabar amb la cuina tota esquitxada, és tot un luxe. A més, pots fer grans quantitats i congelar-la en carmanyoles. A CuinaDiari, és un BÀSIC.



Ingredients: 
  • Una ceba gran tallada a octaus
  • 1-2 pastanagues tallades en trossos de 2-3 cm
  • 2 dents d’all menuts (opcional)
  • 50 g d’oli d’oliva verge extra
  • 1600 g de tomaca triturada (2 pots de 800 g*)
  • Una cullerada de sal
  • Una cullerada de sucre
  • Una cullerada d’orenga 
*si vols, la pots fer amb tomaques madures. Si és així, pela-les amb un pelador de tomaques o bé escaldant-les. Talla-les primer per la meitat i trau-li la part de les llavors. Després pica-les en trossos més menuts.

Estris: TMX, cistell de la TMX, espàtula

Elaboració amb Thermomix:

1.- Posa la ceba, la carlota i l’all (si n’hi poses) a dins de la TMX. Tritura 10 segons a velocitat 4.
Baixa les restes de les parets del vas i agrega l’oli. Tanca i programa 7 minuts, temperatura varoma i velocitat 1-2. No poses el cubilet.


2. -Afegeix la tomaca, la sal, el sucre i l’orenga. En este punt a mi m’agrada triturar uns segons a velocitat 7-9 per tal que es trituren més les verdures. Baixa les restes de les parets, tanca el vas i programa 35 minuts, temperatura varoma, velocitat 1. Posa el cistell damunt la tapa per tal d’evitar esquitxades.


3.- Un cop passat este temps, obre el vas i amb una espàtula, torna a baixar les restes de les parets del vas i de la tapa i torna a triturar si ho trobes necessari. Rectifica de sal i/o sucre. Si tritures la salsa en calent, aquesta es torna més ataronjada, però no patisques, no canvia el sabor.



Nota: Pots fer una versió més senzilla només amb la tomaca (sense la ceba, l’all i la carlota), però aquests ingredients li aporten un sabor molt bo.

Temps total: 50 minuts

Un cop tenim preparada aquesta salsa, preparar uns macarrons salsa estil bolonyesa és tan senzill com això:
-Sofrig 2 alls en un fons d’oli, agrega carn picada (a mi m’agrada utilitzar la carn de la botifarra). Quan estiga mig cuita, tira mig gotet de vi negre o de brandi. Deixa que s’evapore i posa-hi la salsa de tomaca al gust. Deixa que coga uns minuts. Fes la pasta i gratina amb el formatge que més t’agrade.




Bon profit!!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.
Si has fet la recepta, comparteix-la amb nosaltres. Moltes gràcies!!

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.

Marta