La tardor és època de rovellons, i l'altre dia el Jaume ens va regalar uns quants.
En un principi vaig pensar fer la recepta de carn magra que ja tinc publicada al bloc i que està boníssima, però com tenia poc temps i una bona carmanyola de salsa de tomaca ja feta, vaig decidir preparar la carn magra amb la salsa de tomaca i afegir-li els rovellons saltats. Boníssima!
Ingredients:
- 1/2 quilo de rovellons tallats a quarts
- 2 kg de carn magra del coll de porc tallada a daus
- Herbes i espècies al gust: all i ceba en pols, julivert, pebre, orenga, barreja per a carn, etc.
- 400 g de salsa de tomaca casolana
- 1 gotet de fino o brandi
- Aigua (la quantitat que calga per a acabar de cobrir la carn)
- oli
- sal
- Per a acompanyar: puré de creïlla
Elaboració de la carn magra amb rovellons:
1.- Neteja els rovellons: talla’ls una mica el peu i neteja’ls la terra amb un drap humit o un tovalló. Si són grans, talla’ls en 4 trossos. Posa oli a la cassola i salta'ls amb un poquet de sal. Trau de la cassola i reserva.
2.-
A la mateixa cassola, fica una mica més d’oli i daura la carn. Assaona-la
amb sal, pebre, all i ceba en pols a o les herbes que més t’agraden.
3.-
Un cop daurada, agrega el fino i deixa que s’evapore una mica l’alcohol (3-5
min).
4.-
Ara posa-hi la salsa de tomaca.
Remena i agrega aigua fins a quasi cobrir.
5.-
Deixa coure a foc lent i amb la tapa posada durant una hora aproximadament o
fins que la carn estiga tendra. Al cap d’una estona d’estar bullint, comprova
el punt de sal.
6.-
Deu minuts abans d’apagar el foc, agrega els rovellons.
7.- Serveix amb puré de creïlla.
Moltes gràcies Jaume pels rovellons!
Bon profit!
Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o seguint-nos a Instagram, Facebook, Pinterest o Twitter.
Moltes gràcies per seguir-nos!!
Marta
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada