GALERIA DE FOTOS

diumenge, 30 d’agost del 2020

SANG AMB CEBA

La sang amb ceba és una recepta tradicional valenciana que tot i que em sembla que està caient en l'oblit, encara es fa a algunes cases i per sort alguns bars també l'ofereixen com a tapa.
Si no l'heu tastada mai, és de consistència més o menys com el tofu i agafa el saboret de les herbes que li poses. Jo no soc gens de ronyons ni fetge, però ma mare sempre ha fet sang amb ceba i a mi m'encanta!


Aquí a Catalunya no m’és fàcil trobar sang, i com m’apetia molt compartir la recepta amb vosaltres, en este últim viatge a Dénia he aprofitat per a anar al mercat i comprar-ne un tros.

Ingredients per fer la sang amb ceba:
  • 1/2 kg de sang de pollastre bullida i tallada a daus
  • 4-5 cebes tallades en juliana
  • 1 cullerada d’orenga i/o pebrella
  • 1 cullerada de pebre roig
  • sal
  • oli
Estris: ganivets, cassola i espàtula

Elaboració pas a pas:

diumenge, 22 de març del 2020

RECEPTES FÀCILS PER AL CONFINAMENT #joemquedeacasa #joemquedoacasa

Portem des del divendres 13 de març confinats a casa. Molts estem teletreballant i amb els xiquets a casa, i eixir a comprar, conforme estem, no ho hauríem de fer molt sovint. És per tant molt important organitzar-nos i planificar un menú.

Vaig decidir anar publicant al meu perfil d’instagram les meues propostes. Que encara no em seguiu? Doncs ves corre!! em farà molta il·lusió! Allà estic publicant idees i receptes fàcils per tal d’ajudar-vos a portar aquests dies de #confinament pel #coronavirus de la millor manera possible. En este post aniré posant-vos un recull.

SALSA DE TOMACA CUINADIARI

PASTÍS DE PATATA AMB BOTIFARRA I SOBRASSADA CUINADIARI

CREMA DE VERDURES CUINADIARI

BUNYOLS DE CARABASSA CUINADIARI

CIGRONS AMB BACALLÀ CUINADIARI

LLESQUES o ROSQUETES AMB OU, TORRADETES DE SANTA TERESA, “TORRIJAS” CUINADIARI


SALSA DE TOMACA CUINADIARI

No és fàcil #cuinar i fer #teletreball. No és fàcil estar tancats amb uns xiquets desficiosos. No és fàcil tenir de tot al rebost i a la nevera en un temps on anar al súper s’ha convertit en una excursió de risc i on tampoc trobes tot el que vols....per tot això, he decidit proposar-vos idees i receptes que podeu fer amb pocs ingredients, receptes d’aprofitament i receptes per fer amb xiquets.
Comencem amb un bàsic: una #salsadetomaca. Només necessitarem un parell de pots de tomaca grans i si tens un parell de cebes i un parell de carlotes.
I què en podem fer?
✔️ Macarrons amb botifarra: Sofrig 2 alls , agrega la botifarra esmicolada. Quan estiga mig cuita, tira mig gotet de vi negre/ brandi. Deixa que s’evapore i posa la salsa de tomaca al gust. Deixa que coga uns minuts. Fes la pasta i gratina amb el formatge que més t’agrade
✔️ Pasta amb tonyina: barreja la salsa de tomaca amb unes llaunes de tonyina. Bull la pasta que més t’agrade i barreja-ho tot. Gratina al forn amb una mica de formatge
✔️Cigrons amb tomaca i bacó: sofregeix una mica de bacó i /o xoriço, agrega la salsa de tomaca i després de donar unes voltes, agrega els cigrons prèviament escorreguts. Cuina uns 5-10 minuts
✔️Pastís d’arròs: bull arròs i deixa refredar. Fes capes d’arròs, tonyina amb maionesa, olives, salsa de tomaca i truita.
✔️Arròs a la cubana: bull l’arròs i serveix amb la salsa de tomaca i un ou fregit
✔️Remenat d’ou amb tomaca: posa oli en una paella, tira un parell de cullerades de salsa de tomaca per cada ou i quan estiga calenta, casca els ous. Vés remenant de tant en tant fins que l’ou estiga quallat
Com veus, hi ha un munt de dinars ràpids que pots fer amb la salsa de tomaca. Aquí tens la recepta.




PASTÍS DE PATATA AMB BOTIFARRA I SOBRASSADA CUINADIARI

Continuem amb #receptesambpocsingredients per al nostre #menudeconfinament.
Este pastís de patata es fa alternant capes de puré de patata amb botifarra/salsitxa i sobrassada i, finalment es gratina amb formatge.
Si l’acompanyem d’una amanideta, ja tindrem un àpat ben complet.

Elaboració aquí




Bon profit i paciència!! Com ho porteu?


CREMA DE VERDURES CUINADIARI

Hui tenim una mica de sobres d’ahir, així que per completar el nostre #menudeconfinament farem una #CremadeVerdures amb els seus cruixents, una #receptadaprofitament econòmica i nutritiva en què emprarem la verdura que tingam a la nevera i aprofitarem tots els ingredients al màxim, fins i tot les pells i les arrels!! Aprofite també per recomanar-vos que planifiqueu bé els menús, i que no us capfiqueu en anar al súper a menys que necessiteu paper de WC . Aneu a la botiga del barri, a la carnisseria, a la fruiteria, a la peixateria. Truqueu-los per telèfon i encarregueu-los el que voleu i passeu-ho a buscar sense cues, sense mal de caps, emportant-vos un bon producte i a més ajudant als autònoms, que ara ens necessiten.

Elaboració aquí 






Bon profit i fins la propera!!


BUNYOLS DE CARABASSA CUINADIARI


El dia de #santjosep no tindrem #cremà ni #falles , però SÍ TINDREM #bunyolsdecarabassa
Us ensenyem com fer-los…


Elaboració i pas a pas amb fotos aqui:





Felicitats a tots els pares i a tots els Joseps!!


Per #divendres , una #recepta de #quaresma ...

Trobaràs com fem el plat i les fotos del pas a pas aquí👇: 

Llesques o Rosquetes amb ou, Torradetes de Santa Teresa, diferents maneres d’anomenar a las torrijas… una recepta d’aprofitament que s’acostuma a fer en molts llocs per Quaresma i Setmana Santa.
Les pots menjar arrebossades amb mel o amb sucre i canyella.
Trobaràs com fem el plat i les fotos del pas a pas clicant al link de la bio de IG clicant la foto o a aquíhttp://cuinadiari.blogspot.com/2013/03/llesques-o-rosquetes-amb-ou-torradetes.html



Fins la propera!! 




SCOTCH EGGS i benvinguda primavera! CuinaDiari


No podrem disfrutar de la #primavera allà fora però, i si la portem al nostre plat?

Tens la recepta d'aquestos #scotcheggs clicant a la foto del iglink del perfil ☝️o aqui 👇: https://cuinadiari.blogspot.com/2012/05/ous-farcits-invertits-scotch-eggs.html
Que passeu bona setmana!
Marta

What if we bring spring to our plates?
Have a good week!
#cuinadiari #cuinar #yomeloguiso #jocuine #jocuineacasa #jocuino #jocuinoacasa #confinament #coronavirus #coronacooking #recepta #cuinadiari #fetacasa #menudeconfinamiento #menudeconfinament #coronamenu
#quedatacasa #joemquedeacasa #joemquedoacasa #quedateencasa #yomequedoencasa #totanirabe #todoirabien #stayathome #spring #recipes #scotchegg


DECORAR OUS DE PASQUA AMB COLORANTS I CERES


Tot i que decorar ous de Pasqua no és una tradició massa nostra, a casa ens agrada fer-ho. Primer perquè és una activitat divertida per fer amb xiquets en època de vacances, i desprès perquè les nostres mones de Pasqua tradicionals queden d’allò més originals.

Hi ha moltes maneres de decorar ous de Pasqua. Uns altres anys us hem mostrat com ho féiem de manera natural utilitzant les capes externes de la pell de la ceba. Hui us ensenyem com fer-ho amb colorants alimentaris i ceres. D’esta manera es poden fer dibuixos o escriure i és bastant divertit per als nens perquè si utilitzes una cera blanca no veus quin és el missatge o el dibuix fins que ho submergeixes en el tint. T’assegure que tant si compres una dotzena, dues o tres, els xiquets no en tindran prou per a plasmar la seua imaginació!! Ingredients: ✔️ous*
✔️colorant alimentari de colors variats (en gel, pols)
✔️aigua per bullir els ous**
✔️aigua tèbia per a tenyir els ous
✔️1 cullerada de vinagre per a cada color


Trobaràs el pas a pas aquí 👇
http://cuinadiari.blogspot.com/2015/04/decorar-ous-de-pasqua-amb-colorants-i.html


#cuinadiari #ousdepasqua #easter #eastereggs #tradicions #traditions #decorarous #handmade #huevosdepaacua #fetacasa #pasqua



MONES DE PASQUA VALENCIANES CuinaDiari

Els valencians encara fem les #monesdePasqua com es feien tradicionalment: és a dir, amb una massa fermentada tipus brioix que guarnim amb anisets i ous durs.
Antigament, la #mona era un pa que es menjava quan acabava la Quaresma i per això en molts llocs es fa o s’acompanya d’embotits com la sobrassada, o la llonganissa de Pasqua, una llonganissa molt prima i seca.
La mona la regalaven els padrins als seus fillols i tenia tant ous com anys tenia el xiquet. La tradició durava fins que este feia la Comunió.
El nombre d’ous o el fet que siga el padrí l’únic que et pot regalar la mona, no crec que es conserve en molts llocs. Ara acostumen a tenir un ou i te la pot regalar qualsevol persona, un tiet, la teua àvia o qualsevol amic de la família que pense en els més menudets de la casa. Això sí, d’ells mai no s’oblida ningú, sempre en tenen més d’una.



Ingredients per a 6-7 mones:
-Per a la massa:
50* grams de llevat fresc
100 grams de llet tèbia
150 grams de sucre
1 polsim de sal
30 g de suc de taronja (aproximadament el de mitja taronja)
60 grams d'oli d'oliva
Ratlladura de ½ llima (llimona) i de ½ taronja
1 cullerada d'aigua de tarongina (“agua de azahar”)- si no en tingueres, no passa res
3 ous
550 grams de farina de força
*A mi m'agrada fer la massa la nit d'abans i deixar-la reposar a la nevera fins a l'endemà. Després la deixe de mitja a una hora i seguisc en el pas 4. Si ho fas així, posa la meitat del llevat.

-Per a decorar:
1 ou batut amb una mica de sucre
1 ou dur per mona (tamany menut, “s”)
Anisets de colors
Granets de café per a fer els ulls, si li dones forma d’animalet
Trobaràs el pas pas de la recepta aquí:

Nosaltres hui hem fet amb la mateixa massa una Coca de panses i nous i una Farinà.
Si vols provar altres receptes també les tenim al bloc.

#cuinavalenciana #receptestradicionalsvalencianes #artesa 



#cuinar #yomeloguiso #jocuine #jocuineacasa #jocuino #jocuinoacasa #confinament #coronavirus #coronacooking #recepta #cuinadiari #fetacasa #menudeconfinamiento #menudeconfinament #coronamenu #receptesdequaresma #Quaresma #cuaresma #cuinatradicional #cocinatradicional


T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.
Si has fet alguna de les nostres receptes, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

I si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a FacebookPinterestTwitter o Instagram. Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta


dissabte, 21 de desembre del 2019

PROPOSTES PEL NADAL CUINADIARI

Aqui teniu els links al recull actualitzat de les receptes de Nadal de Cuinadiari.

Espere que us agraden:

1) ENTRANTS, APERITIUS, PICADETES:


4-picadetes-nadal-collage_thumb3

2) PLATS PRINCIPALS (SEGONS) i GUARNICIONS:


2-plats-principals-collage2_thumb2



6-7-postres-i-dolos-nadal-collage_th[4]

Bon profit i bones festes!!
 
cenefa-nadal_thumb91

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.

Marta

diumenge, 28 de juliol del 2019

MELMELADA DE PRUNA CLÀUDIA

Com cada any, a hores d’ara de l’estiu, a la prunera ja no li’n caben més de prunes. Quan ja no donem l’abast menjant-ne i regalant-ne, la melmelada és l’opció més adient per tal de no acabar llençant-les. A diferència d’altres prunes, la pruna clàudia té una carn més dura i la melmelada surt bastant més consistent.



Ingredients per fer melmelada de pruna clàudia:

Per fer la melmelada, només necessitarem 3 ingredients: prunes, sucre i llimona. El més habitual és posar la mateixa quantitat de sucre que de fruita però donat que som nosaltres qui la fem, la proporció aquesta la podem variar. L’inconvenient que té si poses molt poc sucre, és que et quedarà més líquida i no es conservarà tant temps. Jo acostume a posar 750 g per cada quilo de fruita.
  • 1 kg de prunes clàudies
  • 750 g de sucre
  • el suc d’una llimona mitjana 
 

Com es fa la melmelada de pruna clàudia:

divendres, 1 de març del 2019

PANCAKES O CREPS AMERICANES

Dimecres que ve és Dimecres de Cendra, el primer dia de la Quaresma. Antigament, abans de la Quaresma, la gent acostumava a atipar-se de tot allò que no podrien menjar durant aquest període d’abstinència.

A Catalunya, és tradició menjar botifarra d’ou i coca de llardons el Dijous Gras o Llarder, que és el dia que dona inici a les festes de carnestoltes. 

En altres llocs però, quan acostumen a menjar aliments rics en greixos abans del dejuni de la Quaresma és el Dimarts Gras, l’últim dia de Carnestoltes i el dia d’abans del Dimecres de Cendra. Als països anglosaxons, aquest dimarts es mengen crepes o pancakes, una tradició que al llarg del temps ha fet que aquest dia es conega com a Pancake Day, el Dia del Pancake.



Tot i les tradicions, qualsevol dia podem trobar una excusa per fer uns pancakes. Què us sembla fer-los aquest cap de setmana per esmorzar?

Ingredients per a uns 8-10 pancakes:
  • 120 g de farina de blat
  • 20 g de sucre
  • 3-4 g de llevat tipus Royal
  • 1 polsim de sal
  • 200 ml de llet sencera
  • 1 ou*
  • 2 cullerades d’oli
  • Oli en spray per a untar la paella
*per simplificar, et done la recepta només amb un ou i així és fàcil adaptar-la a les quantitats que vulgues fer. (Tot i així a la foto de més avall tens la recepta amb 3 ous)

Estris: bol i batedora o TMX, paella/ planxa, espàtula

Elaboració pas a pas:

dimarts, 16 d’octubre del 2018

CAQUIS. COM FER-LOS MADURAR: CAQUI PERSIMON I CLÀSSIC

El caqui és una fruita de tardor molt saborosa i amb un munt de propietats beneficioses per al nostre organisme. Té un gran poder antioxidant, té vitamines A, B, C, E, potassi, fibra, etc.

La varietat de caqui que majoritàriament es conrea a la zona mediterrània es diu roig brillant, i a la comarca valenciana de la Ribera, té fins i tot denominació d’origen protegida.

Si la fruita no madura a l’arbre, pot parar aspra al paladar. Per eliminar aquesta aspror o astringència, deguda als tanins que conté la fruita, podem utilitzar 2 mètodes:

El primer consisteix a posar els caquis en contacte amb una fruita que desprenga etilè: plàtans, pomes, peres, préssecs, etc. Amb aquest mètode emularem el procés natural de maduració de la fruita. La textura que presentarà el caqui serà blaneta i ens el menjarem amb cullereta. Al caqui de textura tova se li coneix com “clàssic”. L’inconvenient que té, és que l’hem de menjar en poc temps per tal que no s’espatlle.

El segon mètode que podem utilitzar per fer madurar els caquis és utilitzant alcohol. En este cas, tot i que aconseguirem un caqui amb el mateix sabor que el clàssic, la textura obtinguda serà dura i ferma, i l’haurem de pelar i tallar amb ganivet. El seu color no serà tan roig com el caqui clàssic sinó més ataronjat donat que es cull bastant abans, quan passa de color verd a taronja clar. A aquest caqui se li denomina “persimon”.

B-caquis cuinadiari-ppal1

Este darrer mètode és ideal si tens un caquier a casa, ja que podràs tenir caquis durant més temps i aconseguir que no es faça malbé tota la fruita de l’arbre alhora.

I després de la teoria, anem a veure en fotos com preparar els nostres caquis persimon:

Ingredients i estris:

dilluns, 1 d’octubre del 2018

CARN MAGRA AMB ROVELLONS o ESCLATA-SANGS

El cap de setmana passat vam agafar un bon cabàs de rovellons (o esclata-sangs com diem els valencians). Els més grans els vam fer al forn per a sopar, els mig lletjos i trencats els vam saltar a la paella i els vam guardar al congelador per fer alguna elaboració més endavant, i els més menudets, els hem utilitzat per preparar aquest estofat amb carn magra, un plat de tardor ple d’aromes amb una salsa deliciosa elaborada amb verdura i una picada de fruits secs i galeta.

2-1-poc amb bolets cuinadiari-ppal1

El porc amb rovellons és una recepta que, com passa amb altres plats com el fricandó, no s’ha de fer amb presses. Per aquest motiu i perquè admet perfectament la congelació, quan la faces, val la pena fer-ne gran quantitat. Aquí et deixe la recepta per a fer 2 quilos de carn.

Ingredients:

  • aproximadament 1/2 quilo de rovellons (50-60 tipus botó) o rovellons més grans tallats a quarts
  • 2 kg de carn magra del coll de porc (cap de llom) tallada a daus
  • Herbes i espècies al gust: all en pols, julivert, pebre, nou moscada
  • 2 cebes grans tallades en juliana
  • 3 carlotes (pastanagues) tallades a rodanxes
  • 2-3 tomaques madures triturades (uns 170 g). Si no és temps, utilitza tomaca natural de pot
  • 90 ml de vi negre (1 gotet)
  • 90 ml de brandi (1 gotet)
  • 600-700* g (o la quantitat que calga per a acabar de cobrir la carn) d’aigua, caldo de pollastre o de verdures 
  • oli
  • sal

  • Per a la picada: 
    • 2 alls
    • unes fulles de julivert
    • un grapat d’ametlles (o d’ametlles i/o avellanes)
    • 2 galetes tipus Maria (o carquinyols)

Estris: cassola ampla, plats per a reservar els bolets i la carn, batedora, morter per a fer la picada. 

Elaboració de la carn magra amb rovellons:


dimecres, 8 d’agost del 2018

TOMÀQUETS CONFITATS (TOMAQUES CONFITADES)

Un dels productes que més destaca de l’estiu és la tomaca. Se’n poden fer infinitat de receptes amb elles, des d’una simple amanida, a un gaspatxo, un salmorejo, una salsa de tomaca o una melmelada.

La proposta d’avui és confitar-les i fer conserva. Utilitzarem tomaques menudes que un cop netes i tallades, les amanirem amb oli, sal, sucre i herbes, i les courem al forn a baixa temperatura durant una bona estona.

És  una manera de poder disposar de tomaques durant tot l’any i ens aniran molt bé per a ficar-les a les nostres amanides, per a plats de pasta, o per a entrepans i torrades.

1-1-Tomaques confitades cuinadiari-ppal1

Ingredients(1):

  • Tomaques cirerol (cherry)(2)
  • Sal
  • Sucre
  • Herbes aromàtiques: romaní, farigola (timonet), sàlvia
  • Oli d’oliva
  • Opcional: alls pelats i tallats a làmines o sencers

1-1-Tomaques confitades cuinadiari-ing

(1) No posem quantitats perquè ho deixem al gust de cadascú.

(2) Aquesta recepta queda molt bé amb tomàquets menuts perquè són més durets. Malgrat això, també es podrien utilitzar tomàquets més grans. En aquest cas els agafaríem de carn ferma (no haurien de ser massa madurs) i els tallaríem en 8-12 trossos.

1-1-Tomaques confitades cuinadiari-ingr2


Elaboració: