GALERIA DE FOTOS

dimecres, 11 de juliol de 2012

GASPATXO ANDALÚS

Ara ve molt de gust fer receptes fresquetes, sobre tot amb les tomaques tan bones que comencen a haver-hi ara a l’estiu.

1-2-gaspatxo-ppal

Ingredients: (1)

  • 1 kg de tomaques madures amb pell (2)
  • 1 ó 2 dents d’all (sense el germen de dins)  1-2-gaspatxo-ing
  • 50 g de pebrera verda
  • 50 g de pebrera roja
  • 40 g de ceba (c.f. nota)
  • 80 g de cogombre parcialment pelat
  • 200 g d’aigua + 200 g de glaçons (aprox. 8 glaçons) (3)
  • 50-70 g de vinagre de vi blanc/ de Xerès (3)
  • 50 g d’oli d’oliva verge extra (3)
  • Sal
  • Opcional: rostes de pa

(1) Per servir, reserva una mica de la verdura tallada molt menuda per posar-la per sobre del gaspatxo.

(2) Si ho fas amb el túrmix o no vols trobar-te restes de pells, escalda les tomaques i pela-les com ja vam explicar en el post de com escaldar tomaques.

1-2-gaspatxo-ing2

Sinó, deixa-les amb la pell.

1-2-gaspatxo-1

(3) Les quantitats d’oli, vinagre i aigua, adapta-les al teu gust.

Estris: TMX o túrmix

Elaboració:

1.- Talla les verdures en 3-4 trossos i posa-les al vas. Programa 30 segons a velocitat 5.

2.- Programa de nou 3 minuts, velocitat 10. (Si has pelat les tomaques no necessitaràs tant temps)

3.- Afegeix l’aigua i el gel i programa 2 minuts en velocitat 10.

1-2-gaspatxo-3

4.- Afegeix l’oli, el vinagre i la sal i barreja bé.

1-2-gaspatxo-4

5.- Serveix fred, amb trossets de la verdura picada i rostes de pa. També queda bé amb trossets de pernil salat i ou ratllat com fem amb el salmorejo.

1-2-gaspatxo-ppal2

Nota: Si vols que la ceba no repetisca tant pots posar una cebeta en vinagre i reduir la quantitat total de vinagre. Si no en tens, pots treu-re-li la fortor tallant-la i deixant-la una estona amb molta sal. Desprès l’esbandeixes i si encara tens temps, la deixes amb vinagre fins que la vages a utilitzar.

1-2-ceba vinagre

Si vols el gaspatxo més roig, posa l’oli al final i barreja-ho en velocitat 2 només uns segons.

El gaspatxo està millor si el deixes reposar.

Es pot servir en got menuts com a part d’un menú degustació.

Temps total: 10 minuts + repòs en frigorífic

Bon profit!!

Aquest és per a tu Pili!! Guiño

7 comentaris :

  1. Deliciós, Marta. I les fotos t'han quedat molt boniques!!! Petons

    ResponElimina
  2. boníssim i fresquet!!! amb la calor que fa, ideal, bests

    ResponElimina
  3. El gazpacho en esta época es ideal! Nosotras le hemos hecho de remolacha!
    http://juegodesabores.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  4. Jaaaaa...gràcies bonica...petons a mogollonnnnnnnnn
    Pili C.

    ResponElimina
  5. Marta, ara a casa comencem a tenir els nostres tomàquets i fem gaspatxos a punta pala. Entren tan bé.
    Aquest que has preparat deliciós i és que la TMX deixa una textura bonísima.
    Nani

    ResponElimina
  6. Tot i que avui no feia tanta calor, hem fet un dinar lleuger amb aquest gaspatxo com a protagonista, i ens ha sortit molt bo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Què bé!! i amb la maquineta nova que teniu segur que ha eixit boníssim!! Marta

      Elimina

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )