GALERIA DE FOTOS

dimecres, 8 d’agost del 2018

TOMÀQUETS CONFITATS (TOMAQUES CONFITADES)

Un dels productes que més destaca de l’estiu és la tomaca. Se’n poden fer infinitat de receptes amb elles, des d’una simple amanida, a un gaspatxo, un salmorejo, una salsa de tomaca o una melmelada.

La proposta d’avui és confitar-les i fer conserva. Utilitzarem tomaques menudes que un cop netes i tallades, les amanirem amb oli, sal, sucre i herbes, i les courem al forn a baixa temperatura durant una bona estona.

És  una manera de poder disposar de tomaques durant tot l’any i ens aniran molt bé per a ficar-les a les nostres amanides, per a plats de pasta, o per a entrepans i torrades.

1-1-Tomaques confitades cuinadiari-ppal1

Ingredients(1):

  • Tomaques cirerol (cherry)(2)
  • Sal
  • Sucre
  • Herbes aromàtiques: romaní, farigola (timonet), sàlvia
  • Oli d’oliva
  • Opcional: alls pelats i tallats a làmines o sencers

1-1-Tomaques confitades cuinadiari-ing

(1) No posem quantitats perquè ho deixem al gust de cadascú.

(2) Aquesta recepta queda molt bé amb tomàquets menuts perquè són més durets. Malgrat això, també es podrien utilitzar tomàquets més grans. En aquest cas els agafaríem de carn ferma (no haurien de ser massa madurs) i els tallaríem en 8-12 trossos.

1-1-Tomaques confitades cuinadiari-ingr2


Elaboració:

1.- Escalfa el forn a 100ºC amb calor a dalt i baix.

2.- Renta les tomaques i talla-les per la meitat. Si poses alls, pela’ls i talla’ls a làmines.

3.- Col·loca a sobre de la safata del forn una làmina de paper vegetal, de silicona o de tefló. Tira per sobre la sal, el sucre i les herbes. Rega amb oli d’oliva.

1-1-Tomaques confitades cuinadiari-3-1

Si poses alls, escampa’ls per sobre de les tomaques.

1-1-Tomaques confitades cuinadiari-3-2

4.- Fica al forn d’una hora i mitja a 2 hores.

1-1-Tomaques confitades cuinadiari-4

5.- Un cop confitades, fica-les en pots de vidre juntament amb el suquet que ha quedat a la safata. Si no s’omple el pot del tot, acaba cobrint amb més oli d’oliva cru.

1-1-Tomaques confitades cuinadiari-5

6.- Si fas molta quantitat i vols conservar-los durant temps, tanca bé els pots i cou-los durant 20-25 minuts al bany maria.

1-1-Tomaques confitades cuinadiari-6-1-


1-4-Tomaques confitades cuinadiari-ppal2


Com les farem servir?

-En amanides combinant-les amb formatge mozzarella, burrata o feta; en torrades amb una base de formatge crema, ricotta, etc.; en plats de pasta amb una mica de pesto i si voleu uns allets i una mica de ceba confitada…

1-4-Pasta amb pesto ceba i tomaques confitades cuinadiari ppal-1


Altres receptes que pots fer amb tomàquets:

Amanida de tomaca amb anxoves, seitons i bacallà

1-1-amanida tomaca bacalla anxoves seitons-cuinadiari-ppal1

Amanida de tomaca amb alls tendres, ou dur i salaons

1-1-amanida alls tendres salaons cuinadiari-ppal-WEB

Salmorejo

1-2-salmorejo-cuinadiari-ppal

Gaspatxo andalús

1-2-gaspatxo-ppal

Salsa de tomaca

3-salsa tomaca cuinadiari-ppal1

Melmelada de tomaca

4-torradeta ventresca melmelada tomaca olivada-cuinadiari- ppal(2)

Bon profit!! 

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.

Si has fet la recepta, comparteix la teua experiència amb nosaltres. Moltes gràcies!!

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest, Twitter o Instagram.

Marta

1 comentari :

La Cuina de l'Olga ha dit...

No m'ha agradat la teva recepeta...m'ha encantat! La posaré en pràctica, de ben segur, quan aconsegueixi tomàquets cherry de l'hort.
Moltes gràcies! Una abraçada,
Olga