GALERIA DE FOTOS

diumenge, 30 d’agost de 2020

SANG AMB CEBA

La sang amb ceba és una recepta tradicional valenciana que tot i que em sembla que està caient en l'oblit, encara es fa a algunes cases i per sort alguns bars també l'ofereixen com a tapa.
Si no l'heu tastada mai, és de consistència més o menys com el tofu i agafa el saboret de les herbes que li poses. Jo no soc gens de ronyons ni fetge, però ma mare sempre ha fet sang amb ceba i a mi m'encanta!


Aquí a Catalunya no m’és fàcil trobar sang, i com m’apetia molt compartir la recepta amb vosaltres, en este últim viatge a Dénia he aprofitat per a anar al mercat i comprar-ne un tros.

Ingredients per fer la sang amb ceba:
  • 1/2 kg de sang de pollastre bullida i tallada a daus
  • 4-5 cebes tallades en juliana
  • 1 cullerada d’orenga i/o pebrella
  • 1 cullerada de pebre roig
  • sal
  • oli
Estris: ganivets, cassola i espàtula

Elaboració:

1.- Posa un fons d’oli en una cassola.

2.- Talla la sang a daus. Tira-la a la cassola i vés girant-la de tant en tant.

3- Mentrestant talla els alls a trossets menuts i agrega’ls a la cassola. Remena de tant en tant.

4.- Seguidament talla la ceba en juliana i quan la tingues preparada, afegeix-la a la cassola.

5.- Agrega la sal, l’orenga i el pebre roig, i tapa la cassola. Deixa que es coga a foc suau durant 20-25 minuts o fins que la ceba estiga cuita.


Bon profit!


T'ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.
Si has fet la recepta, comparteix la teua experiència amb nosaltres.
Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a 
Instagram,Facebook, Pinterest, o Twitter. Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta

4 comentaris :

  1. Anys que no sentia parlar d quest plat tan tradicional i bo.
    Salut

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Per sort a ma casa ma mare no ha deixat de fer-la però sí que es veritat que cada vegada es fa menys i ara als restaurants això no és gaire "modern" jeje!

      Suprimeix
  2. Bon dia, quina delícia de plat... Em recorda als dinars dels diumenges a casa de l'àvia.

    Per motius de intoleràncies alimentàries estic molt restringida en quant aliments i desgraciadament l'all, la ceba i el porro no els tolere. Sabríes dir-me altra verdura que combine bé amb aquesta recepta i puga sustituir-la?

    ResponSuprimeix
  3. Hola Natàlia! m'alegre que et porte bons records :-)
    A mi em passa el mateix perquè tinc intolerància a la fructosa. Ara estic millor, però el que faig és apartar-me un poquet la ceba. Proposar un substitut a la ceba ... si proves amb carabasseta i/o albergínia??? no estic massa segura com estaria, em costa pensar-ho perquè ja estaríem cuinant un altre plat :-(
    No sé el teu grau d'intolerància: En el meu cas, vaig controlant-me els àpats per tal de no concentrar molta fructosa durant el dia, però reconec que quan vaig començar havia de ser molt més estricta i l'all i la ceba els evitava de totes totes...t'afecta molt un plat que estiga cuinat amb ceba si no te la menges?

    ResponSuprimeix

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )