GALERIA DE FOTOS

diumenge, 30 d’agost de 2020

SANG AMB CEBA

La sang amb ceba és una recepta tradicional valenciana que tot i que em sembla que està caient en l'oblit, encara es fa a algunes cases i per sort alguns bars també l'ofereixen com a tapa.
Si no l'heu tastada mai, és de consistència més o menys com el tofu i agafa el saboret de les herbes que li poses. Jo no soc gens de ronyons ni fetge, però ma mare sempre ha fet sang amb ceba i a mi m'encanta!


Aquí a Catalunya no m’és fàcil trobar sang, i com m’apetia molt compartir la recepta amb vosaltres, en este últim viatge a Dénia he aprofitat per a anar al mercat i comprar-ne un tros.

Ingredients per fer la sang amb ceba:
  • 1/2 kg de sang de pollastre bullida i tallada a daus
  • 4-5 cebes tallades en juliana
  • 1 cullerada d’orenga i/o pebrella
  • 1 cullerada de pebre roig
  • sal
  • oli
Estris: ganivets, cassola i espàtula

Elaboració pas a pas:


1.- Posa un fons d’oli en una cassola.

2.- Talla la sang a daus. Tira-la a la cassola i vés girant-la de tant en tant.

3- Mentrestant talla els alls a trossets menuts i agrega’ls a la cassola. Remena de tant en tant.

4.- Seguidament talla la ceba en juliana i quan la tingues preparada, afegeix-la a la cassola.

5.- Agrega la sal, l’orenga i el pebre roig, i tapa la cassola. Deixa que es coga a foc suau durant 20-25 minuts o fins que la ceba estiga cuita.


Bon profit!


T'ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.
Si has fet la recepta, comparteix la teua experiència amb nosaltres.
Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a 
Instagram,Facebook, Pinterest, o Twitter. Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta

4 comentaris :

lolines ha dit...

Anys que no sentia parlar d quest plat tan tradicional i bo.
Salut

Marta CuinaDiari ha dit...

Per sort a ma casa ma mare no ha deixat de fer-la però sí que es veritat que cada vegada es fa menys i ara als restaurants això no és gaire "modern" jeje!

Natalia ha dit...

Bon dia, quina delícia de plat... Em recorda als dinars dels diumenges a casa de l'àvia.

Per motius de intoleràncies alimentàries estic molt restringida en quant aliments i desgraciadament l'all, la ceba i el porro no els tolere. Sabríes dir-me altra verdura que combine bé amb aquesta recepta i puga sustituir-la?

Marta CuinaDiari ha dit...

Hola Natàlia! m'alegre que et porte bons records :-)
A mi em passa el mateix perquè tinc intolerància a la fructosa. Ara estic millor, però el que faig és apartar-me un poquet la ceba. Proposar un substitut a la ceba ... si proves amb carabasseta i/o albergínia??? no estic massa segura com estaria, em costa pensar-ho perquè ja estaríem cuinant un altre plat :-(
No sé el teu grau d'intolerància: En el meu cas, vaig controlant-me els àpats per tal de no concentrar molta fructosa durant el dia, però reconec que quan vaig començar havia de ser molt més estricta i l'all i la ceba els evitava de totes totes...t'afecta molt un plat que estiga cuinat amb ceba si no te la menges?