GALERIA DE FOTOS

dijous, 15 de desembre de 2011

TORRÓ DE MASSAPÀ AMB XOCOLATA I FRUITS SECS


Quan vaig llegir el Repte de la Recepta del 15 proposat pels blocs Els Fogons de La Bordeta i Xocolata desfeta, vaig trobar l’excusa perfecta per posar-vos el torró que tota la vida ha fet ma mare a casa.


És com un braç de gitano de massapà, que per dins té xocolata i fruits secs...Per mi, dels millors juntament amb el Torró a la Pedra.




Ingredients per a un rotllo d’uns 40 cm:

  • 500 g d’ametlla mòlta 
  • 400 g de sucre glas 
  • 2 ous ben batuts 
  • 200 g xocolata 
  • Fruits secs: figues, dàtils, nous, avellanes, taronja confitada, guindes,

*la quantitat i la varietat de fruits secs posa-la al teu gust, jo en total pose aproximadament per a una barra, uns 300 g de fruits secs barrejats.

-Per a decorar: reserva una mica de xocolata i de fruits secs

Estris: picadora/TMX per moldre la ametlla i el sucre, bol gran per batre els ous, bol menut per desfer la xocolata, corró i paper de forn per estirar la massa


Elaboració:

1.- Mol l’ametlla i fes el sucre glas. Reserva.

2.- Bat els ous en un bol gran. Aboca-hi el sucre i barreja fins que es dissolga.

3.- Agrega la farina d’ametlla i remena. Pasta-ho amb la mà fins que estiga tot ben integrat.



4.- Talla dos trossos de paper de forn, aproximadament de 50 cm.

5.- Posa la massa entre les dues làmines de paper que has tallat i amb l’ajuda d’un corró, aplana-la formant un rectangle.


 

6.- Fon la xocolata. Posa-la tallada a trossets en un bol i fica-la al microones a molt baixa temperatura. Remena bé i col·loca per sobre del massapà. Intenta no cubrir totalment les vores per tal de que ho pugues segellar bé i deixa una mica per decorar el torró per sobre.




7.- Posa els fruits secs per sobre de la xocolata. (A mi m’agrada fer-ho a tires perquè així cada rodanxeta que tallem, tindrà una mica de tot).


8.- Enrotlla el torró com si fos un braç de gitano. Intenta que et quede el més homogeni possible, que tinga el mateix gruix per totes bandes. Amb les teues mans el podràs “moldejar” perfectament.



9.- Una vegada el tens tot enrotllat, segella bé els extrems. Reserva.





10.- Col·loca en una safata allargada damunt d'una neula.



11.- Decora el rotllo al teu gust amb una mica de xocolata i fruits secs.

12.- Deixa reposar uns 2-3 dies per tal que s’asseque una mica. (no ha d’estar molt sec però tampoc massa tendre). Si veus que se t’està assecant massa i encara no el faràs servir, tapa’l amb film.




Degustació: talla rodanxes d’un dit més o menys de gruix.




Bon profit!!


Si tens dubtes amb alguna paraula et recomane que visites: http://cuinadiari.blogspot.com/p/diferencies-regionals.html

8 comentaris :

  1. Hola Marta!
    Aquest torronet ha d'estar excepcional, en forma de braç de gitano, què original!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Quin torró mes complert!! Maquissimn!!

    ResponElimina
  3. Ep! Quin torró més deliciós! És súper xulo així rodonet! M'encanta l'explicació pas a pas. Súper útil!

    MOltes gràcies per participar!
    Petonets!

    ResponElimina
  4. Hola Marta!
    L'enhorabona pel premi!
    Una abraçada,

    Ricard

    ResponElimina
  5. Meravellós, quin tros de braç de gitano!!!!!!
    Super festiu i super nadalenc amb els fruits secs, se'm fa la boca aigua...

    Petons ;-)

    ResponElimina
  6. Que deliciós es veu i la forma de braç es molt original.
    Ha quedat ideal.
    Un petonet

    ResponElimina
  7. Doncs l'heu de provar!! Es el torró que s'ha fet a ma cada tota la vida i és el que més ens agrada. Gràcies pels vostres comentaris!!
    Marta

    ResponElimina
  8. Espectaclar aquest torró. L'any passat el varem fer i aquest any repetirem! boníssim Marta. Toni

    ResponElimina

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )