GALERIA DE FOTOS

dijous, 22 de desembre de 2011

TORRÓ A LA PEDRAEste torró és un dels que més m’agrada, juntament amb el Torró de massapà, xocolata i fruits secs.

S’assembla al torró de Xixona, o als “blanets” i porta bàsicament només 2 ingredients ametlles i sucre, la qual cosa fa que siga apte per celíacs.


Ingredients per a una pastilla de 30 cm:

  • 250 g sucre 
  • pell d’una llima menuda (llimona, només la part groga, res de la part blanca) 
  • 300 g ametles , pelades i torrades en el forn 
  • 1 culleradeta de canyella en pols 

Estris: safata forn, TMX/picadora, caixa de fusta o si no en tens, un cartró de llet buit tallat longitudinalment, fulls (folis) o paper kraft, cullera


Elaboració:

1.- Si no tens les ametlles torrades, posa-les en una safata de forn i torra-les a 170º durant 12-17 minuts remenant-les de tant en tant. Vigila perquè depenent del forn en els últims minuts se’t podrien cremar. Deixa refredar completament. 2.- Posa en el vas el sucre i tritura’l programant 30 segons, velocitat progressiva 5-10.

3.- Agrega la pell de llima i torna a programar 30 segons, velocitat progressiva 5-10. Amb picadora, tritura el sucre com ho fas habitualment i afegeix la pell de llimona ratllada.4.- Incorpora les ametles torrades (en fred) i la canyella. Programa 15 segons, velocitat 6. Mentres tritura fica l’espàtula pel bocal per tal que no es quede la pasta enganxada a les parets. 
5.- Treu la tapa i amb l’espàtula barreja bé. Torna a tancar. Programa velocitat 6 sense programar temps fins que comence a eixir l’oli de l’ametlla. Jo concretament ho faig a velocitat 6 uns 15-20 segons, pare la màquina, baixe les restes de les parets, barreje bé i triture uns altres 15-20 segons. Amb una picadora es trituraria fins que la massa començara a treure oli i tinguera consistència com la de la foto. 6.- Folra una caixa de fusta amb folis, deixant que sobreisca pels laterals per a poder tapar-ho després. Mira la foto. 7.- Posa una mica de canyella per damunt del paper, aboca-hi la pasta, pressiona bé i allisa la superfície amb l’ajuda d’una culllera. (Quan tanques amb el paper també el podràs premsar més.) 
8.- Cobreix el torró amb el paper, tanca la caixa o tapa-la. Si vols, cobreix amb tovallons i posa un pes a sobre per tal de que vaja soltant l’oli. Canvia els tovallons quan els veges molt empapats de l’oli.


Nota: Hi ha qui fa aquest torró amb antelació per a que vaja treient l’oli. Si no has arribat a temps, no passaria res, estaria més tendre però igual d’irresistible.

Temps total:
10-15 minuts amb l’ametlla torrada + uns dies de temps d’assecat


Bon profit!!


Si tens dubtes amb alguna paraula et recomane que visites: http://cuinadiari.blogspot.com/p/diferencies-regionals.html

Cap comentari :

Publica un comentari

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )