GALERIA DE FOTOS

divendres, 18 de novembre de 2011

MELMELADA DE TOMACA (TOMÀQUET)

Aquesta Melmelada de Tomaca ens serà molt útil tenir-la preparada per a acompanyar altres elaboracions com una amanida amb camembert arrebossat o una simple llesqueta de pa amb formatge de cabra o amb tonyina i olivada.



Ingredients: 
  • 800 g de tomaques senceres o 500 g ja pelades, sense llavors ni peduncle
  • 400 g de sucre 
  • 1 llima (llimona) pelada sense res de la pell blanca 
  • Altres: aigua per a escaldar les tomaques
*Els 800 g de tomaques, un cop pelades, sense peduncle i sense llavors, queden en vora el mig quilo

Estris: cassó per escaldar, ganivet, TMX

Elaboració:

1.- Escalda les tomaques i pela-les. (També les pots pelar amb un pelador de tomaques.)

2.- Trau-los el peduncle i talla-les a quarts. Lleva-li les llavors.


3.-Fica-ho tot al vas de la TMX. Tritura uns segons a velocitat 4 i després programa 30 minuts, velocitat 1-2 a 100ºC. Posa el cistell damunt la tapa perquè surta el vapor i ens quede la melmelada més concentrada. Si quan acaba este temps, veus que encara està molt líquida, programa 5-10 minuts més. Pensa que quan es refreda, s’espessa encara una mica més, però també és cert que depenent de la varietat de la tomaca
 aquesta soltarà més o menys aigua.




4.- Guarda la melmelada en pots. Si la vas a utilitzar en breu, fica-la a la nevera ben tapada. Si l'has de guardar més temps, és convenient que tanques bé els pots i els poses al bany maria.


Temps total: 40 minuts

Has provat aquestes torradetes?

TORRADETES AMB VENTRESCA, MELMELADA DE TOMACA I OLIVADA




Bon profit!!


T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest o a Twitter.

Marta