Aquesta Melmelada de Tomaca ens serà molt útil tenir-la preparada per a acompanyar altres elaboracions com una amanida amb camembert arrebossat o una simple llesqueta de pa amb formatge de cabra o amb tonyina i olivada.
- 800 g de tomaques senceres o 500 g ja pelades, sense llavors ni peduncle
- 400 g de sucre
- 1 llima (llimona) pelada sense res de la pell blanca
- Altres: aigua per a escaldar les tomaques
Estris: cassó per escaldar, ganivet, TMX
Elaboració:
1.- Escalda les tomaques i pela-les. (També les pots pelar amb un pelador de tomaques.)
2.- Trau-los el peduncle i talla-les a quarts. Lleva-li les llavors.
3.-Fica-ho tot al vas de la TMX. Tritura uns segons a velocitat 4 i després programa 30 minuts, velocitat 1-2 a 100ºC. Posa el cistell damunt la tapa perquè surta el vapor i ens quede la melmelada més concentrada. Si quan acaba este temps, veus que encara està molt líquida, programa 5-10 minuts més. Pensa que quan es refreda, s’espessa encara una mica més, però també és cert que depenent de la varietat de la tomaca
4.- Guarda la melmelada en pots. Si la vas a utilitzar en breu, fica-la a la nevera ben tapada. Si l'has de guardar més temps, és convenient que tanques bé els pots i els poses al bany maria.
Has provat aquestes torradetes?
TORRADETES AMB VENTRESCA, MELMELADA DE TOMACA I OLIVADA
Bon profit!!
T’ha agradat la recepta?
Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. Moltes
gràcies!!
Si vols assabentar-te de
les actualitzacions de Cuinadiari subscriu-te a la nostra newsletter o
segueix-nos a Facebook,
Pinterest o a Twitter.
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada