GALERIA DE FOTOS

dimecres, 9 de novembre del 2011

COM ESCALDAR TOMAQUES

És molt molest trobar-te les pells de la tomaca quan fas una salsa o una melmelada que en porta. Per això i com és un procés senzill i ràpid, us pose aquí com podeu escaldar les tomaques per evitar aquestes situacions:

Ingredients:
  • Tomaques ben bones i madures 
  • Aigua per bullir-les 
  • Aigua freda/ amb gel 

Estris: un cassó per bullir, un bol, un ganivet

Elaboració:

1.- Prepara aigua en un cassó que posaràs a bullir per una banda i per una altra, un bol amb aigua freda o inclús amb una mica de gel per quan traiem les tomaques.

2.- Mentrestant ves fent un tall en forma de creu en la pell de la base de les tomaques.

3.- Quan bulla l’aigua afegeix les tomaques i deixa-les en l’aigua bullint durant un o dos minuts.

4.- Amb l’ajuda d’unes pinces o d’una escumadora passa-les de l’aigua calenta a l’aigua freda que tens al bol.

5.- Trau-les de l’aigua freda i pela-les. Serà molt fàcil ja que la pell s’haurà després per si sola de la carn. Talla-li el peduncle.

6.- Si et cal per a la recepta, trau-li les llavors i les parts més dures del centre (especialment recomanat en cas que faces melmelada de tomaca).


Temps total: 10 minuts


Bon profit!!


Si tens dubtes amb alguna paraula et recomane que visites: http://cuinadiari.blogspot.com/p/diferencies-regionals.html