GALERIA DE FOTOS

dimecres, 9 de novembre de 2011

TÀRTAR DE SALMÓ MARINAT

Fa uns dies vaig penjar com fer salmó marinat i avui us presente una recepta on el podeu fer servir. Com ja us vaig comentar, el pots tenir fet al cogelador i si tens covidats, guanyaràs molt temps.



Ingredients per a 6 persones*:
  • 1 ou dur 
  • 4 cogombrets agredolços 
  • 1cullerada de tàperes 
  • 1 ceba tendra 
  • 300 g de salmó marinat a trossos, semicongelat** 
  • 2 cullerades de vinagre de Mòdena o de Xerès 
  • 2 cullerades d’oli d’oliva 
  • 3-4 cullerades de salsa Perrins 
  • 1 pessic de pebre 
(*) La quantitat de cada cosa, la pots variar al teu gust.
(**) el fet de que el salmó estiga semicongelat és per poder-lo tallar millor, si l’acabes de fer, no cal que el congeles però t’aconselle que el piques amb un ganivet i no amb la TMX.

Estris: TMX o un ganivet ben esmolat, bol per fer la barreja

Elaboració tradicional:

1.- Pica tots els ingredients ben menudets i posa’ls en un bol.

2.- Afegeix el suc de llima, l’oli, la salsa Perrins, la sal i el pebre. Remena bé.

3. Col·loca el tàrtar en un plat en forma de bola, o en forma de flam. Serveix fred acompanyant-lo de unes torradetes amb mantega

Elaboració amb TMX:

1.- Pica els ous i reserva.

2.- Pica els cogombrets, tàperes i ceba tendra, 3-4 segons a velocitat 3,5-4. Reserva.

3.- Afegeix el salmó, el suc de llima, l’oli, la salsa Perrins, la sal i el pebre. Programa 4 segons, velocitat 5, encara que si t’agrada més senceret fes-ho a velocitat 4. (A velocitat 5 queda prou desfet, i sinó també pots picar-ho amb un ganivet i deixar-ho al teu gust).

4. Col·loca el tàrtar en un plat en forma de bola, o en forma de flam. Serveix fred acompanyant-lo de unes torradetes amb mantega

Nota: Es pot fer també amb salmó fumat del que ja venen empaquetat.

Temps total: 10 minuts

Bon profit!!


Si tens dubtes amb alguna paraula et recomane que visites: http://cuinadiari.blogspot.com/p/diferencies-regionals.html