Ingredients per a 6 persones*:
- 1 ou dur
- 4 cogombrets agredolços
- 1cullerada de tàperes
- 1 ceba tendra
- 300 g de salmó marinat a trossos, semicongelat**
- 2 cullerades de vinagre de Mòdena o de Xerès
- 2 cullerades d’oli d’oliva
- 3-4 cullerades de salsa Perrins
- 1 pessic de pebre
(**) el fet de que el salmó estiga semicongelat és per poder-lo tallar millor, si l’acabes de fer, no cal que el congeles però t’aconselle que el piques amb un ganivet i no amb la TMX.
Estris: TMX o un ganivet ben esmolat, bol per fer la barreja
Elaboració tradicional:
1.- Pica tots els ingredients ben menudets i posa’ls en un bol.
2.- Afegeix el suc de llima, l’oli, la salsa Perrins, la sal i el pebre. Remena bé.
3. Col·loca el tàrtar en un plat en forma de bola, o en forma de flam. Serveix fred acompanyant-lo de unes torradetes amb mantega
Elaboració amb TMX:
1.- Pica els ous i reserva.
2.- Pica els cogombrets, tàperes i ceba tendra, 3-4 segons a velocitat 3,5-4. Reserva.
3.- Afegeix el salmó, el suc de llima, l’oli, la salsa Perrins, la sal i el pebre. Programa 4 segons, velocitat 5, encara que si t’agrada més senceret fes-ho a velocitat 4. (A velocitat 5 queda prou desfet, i sinó també pots picar-ho amb un ganivet i deixar-ho al teu gust).
4. Col·loca el tàrtar en un plat en forma de bola, o en forma de flam. Serveix fred acompanyant-lo de unes torradetes amb mantega
Nota: Es pot fer també amb salmó fumat del que ja venen empaquetat.
Temps total: 10 minuts
Bon profit!!
Si tens dubtes amb alguna paraula et recomane que visites: http://cuinadiari.blogspot.com/p/diferencies-regionals.html
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada