Encara que a Amatrice, on és originària, se serveix amb espaguetis, combina bé amb qualsevol mena de pasta. Proveu-la, repetireu!!
Ingredients per a 4 persones:
-Per a la pasta:
- 800 g de tomaques madures tallades a dauets
- 300 g de cansalada viada/ bacó
- 300 g de ceba picada (1 ceba gran)
- 1 pesteta (caiena)
- 1 gra d’all picat
- 50 g d’oli
- Sal, sucre i pebre
- Unes fulles d’alfàbrega fresca
Elaboració amb TMX:
1.- Escalda les tomaques durant uns minuts, pela-les i talla-les a daus.
2.- Prepara la cansalada: posa un tovalló en un plat, col·loca per damunt una capa de llesques de bacó, tapa amb un altre tovalló i vés fent capes fins que l’hages posat tot. Introdueix al microones i cou a màxima potència de 3 a 5 minuts comprovant en tot moment que no se’t creme. També es pot fer amb el bacó que venen ja tallat. Quan estiga cruixent trau-lo del microones, talla’l a trossets i reserva.
3.- Comença a fer el sofregit amb la TMX: posa l’oli al vas i escalfa 3 minuts, temperatura varoma, velocitat 1.
4.- Posa-hi la ceba i l’all pelat i tritura 5 segons a velocitat 4-5. Baixa les restes de les parets del vas i programa 7 minuts, temperatura varoma, velocitat 1.
5.- Afegeix la tomaca, les pestetes i una mica de sal i de sucre. Programa 20 minuts, temperatura varoma, velocitat cullera.
7.- Mentrestant cou la pasta en una olla amb aigua seguint-les instruccions del fabricant. Quan estiga “al dente” escorre-la.
8.- En la mateixa olla on has bullit la pasta, barreja la pasta i la salsa i posa foc fort durant un minutet. Just abans de treure del foc, afegeix les fulles d'alfàbrega trossejades.
9.- Serveix amb formatge ratllat per sobre.
Elaboració tradicional:
1.- Escalda les tomaques durant uns minuts, pela-les i talla-les a daus.
2.-En una olla posa una mica d’oli, posa la ceba i l’all i daura durant uns minuts.
3.- Prepara la cansalada: si la compres a llesques, talla-la a trossos menuts i afegeix-la a l’olla fins que també estiga dauradeta i haja soltat una mica el greix.
4.- Agrega la pesteta a rodanxetes fines i les tomaques a daus. El temps de cuinar la salsa depén de com t’agrada de feta la tomaca. Hi ha gent que li agrada traure-ho quan la tomaca ja ha perdut l’aigua, uns 10 minuts i hi ha qui ho deixa uns 25 minuts fins que la tomaca es fregeix bé...
5.-Cou la pasta seguint-les instruccions del fabricant. Quan estiga “al dente” escorre-la.
6.- En la mateixa olla on has bullit la pasta, barreja la pasta amb la salsa i posa foc fort durant un minutet. Just abans de treure del foc, afegeix les fulles d'alfàbrega trossejades.
7.-Serveix amb formatge ratllat per sobre.
Temps total: 40 minuts
Bon profit!!
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.
Si has fet la recepta, comparteix la teua experiència amb nosaltres.
Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Facebook, Pinterest, Twitter o Instagram. Moltes gràcies per seguir-nos!!
Marta
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada