GALERIA DE FOTOS

dijous, 10 de novembre del 2011

ESPAGUETIS ALL' AMATRICIANA




Esta és una de les salses que més ens agrada per a acompanyar la pasta tant per com és de senzilla com pel seu sabor.

Encara que a Amatrice, on és originària, se serveix amb espaguetis, combina bé amb qualsevol mena de pasta. Proveu-la, repetireu!!

Ingredients per a 4 persones:

-Per a la pasta:

  • 350-400 g de pasta 
  • Aigua i sal 
-Per a la salsa:
  • 800 g de tomaques madures tallades a dauets 
  • 300 g de cansalada viada/ bacó 
  • 300 g de ceba picada (1 ceba gran) 
  • 1 pesteta (caiena)
  • 1 gra d’all picat 
  • 50 g d’oli 
  • Sal, sucre i pebre 
  • Unes fulles d’alfàbrega fresca 


Estris: Una olla per bullir la pasta i una olla o paella per fer la salsa/ TMX

Elaboració amb TMX: 

1.- Escalda les tomaques durant uns minuts, pela-les i talla-les a daus. 




2.- Prepara la cansalada: posa un tovalló en un plat, col·loca per damunt una capa de llesques de bacó, tapa amb un altre tovalló i vés fent capes fins que l’hages posat tot. Introdueix al microones i cou a màxima potència de 3 a 5 minuts comprovant en tot moment que no se’t creme. També es pot fer amb el bacó que venen ja tallat. Quan estiga cruixent trau-lo del microones, talla’l a trossets i reserva.




3.- Comença a fer el sofregit amb la TMX: posa l’oli al vas i escalfa 3 minuts, temperatura varoma, velocitat 1. 

4.- Posa-hi la ceba i l’all pelat i tritura 5 segons a velocitat 4-5. Baixa les restes de les parets del vas i programa 7 minuts, temperatura varoma, velocitat 1.

5.- Afegeix la tomaca, les pestetes i una mica de sal i de sucre. Programa 20 minuts, temperatura varoma, velocitat cullera.

6.- Afegeix la cansalada tallada i programa 8 minuts més temperatura varoma, velocitat cullera.

7.- Mentrestant cou la pasta en una olla amb aigua seguint-les instruccions del fabricant. Quan estiga “al dente” escorre-la.
8.- En la mateixa olla on has bullit la pasta, barreja la pasta i la salsa i posa foc fort durant un minutet. Just abans de treure del foc, afegeix les fulles d'alfàbrega trossejades.

9.- Serveix amb formatge ratllat per sobre.

Elaboració tradicional:

1.- Escalda les tomaques durant uns minuts, pela-les i talla-les a daus.

2.-En una olla posa una mica d’oli, posa la ceba i l’all i daura durant uns minuts.

3.- Prepara la cansalada: si la compres a llesques, talla-la a trossos menuts i afegeix-la a l’olla fins que també estiga dauradeta i haja soltat una mica el greix.

4.- Agrega la pesteta a rodanxetes fines i les tomaques a daus. El temps de cuinar la salsa depén de com t’agrada de feta la tomaca. Hi ha gent que li agrada traure-ho quan la tomaca ja ha perdut l’aigua, uns 10 minuts i hi ha qui ho deixa uns 25 minuts fins que la tomaca es fregeix bé...

5.-Cou la pasta seguint-les instruccions del fabricant. Quan estiga “al dente” escorre-la.

6.- En la mateixa olla on has bullit la pasta, barreja la pasta amb la salsa i posa foc fort durant un minutet. Just abans de treure del foc, afegeix les fulles d'alfàbrega trossejades.

7.-Serveix amb formatge ratllat per sobre.

Temps total: 40 minuts



Bon profit!!


T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari.
Si has fet la recepta, comparteix la teua experiència amb nosaltres.
Si vols assabentar-te de les actualitzacions de Cuinadiari, subscriu-te a la nostra newsletter o segueix-nos a FacebookPinterestTwitter o Instagram. Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta