Un recepta per a xuplar-se els dits!!
Ingredients per a 4 persones:
-Per a les costelles:
- 1,5 kg de costelles de porc
- Sal, pebre i oli
- 2 cullerades de mel
- 2 cullerades de soja
- 2 cullerades de vinagre de Mòdena
- 1 gotet d’aigua (Si vas a utilitzar una safata de vidre o de fang intenta que l’aigua estiga calenta perquè no hi haja contrast de temperatura i no es trenque)
- 2-3 creïlles grans
- 1 ceba
- Sal, herbes i oli
Estris: bol gran, bol menut, safata de forn, safata microones per a les
creïlles
Elaboració costelles:
1.- Talla les costelles a tires i fica-les a un
bol.
2.- Salpebra-les i posa’ls-hi un raig
d’oli. Remena bé.
3.- En un bol més menut barreja la mel, la soja i el vinagre i tira-li-ho per sobre de les costelles. Torna a remenar perquè s'impregne bé i deixa que s'adobe mentre s'escalfa el forn.
4.- Encén el forn a 200º.
5.- Col·loca les costelles en una font que
es puga posar al forn i fica-les a 200º durant 30 minuts.
(-Mentrestant prepara les creïlles (veure
explicació més avall))
6.- Quan hàgen passat els primers 15 minuts,
agrega un gotet d’aigua tèbia i dóna-li la volta a les costelles. Programa 15
minuts més. Si decideixes duplicar les quantitats, segurament necessitaràs més temps de cocció, uns 20-25 minuts per costat. (Han de quedar daurades per les dues bandes).
7.- Quan estiguen daureades trau-les del
forn. Si veus que el suquet que han deixat anar és molt líquid, passa-ho a una
paella i redueix-lo durant 5-10 minuts. I si cal, treu l'oli que es queda per sobre de la salsa (això et passarà sobre tot si has fet el doble de quantitat).
8.- Serveix-les amb aquesta salseta i amb
les creïlles de guarnició.
Elaboració creïlles al microones:
Temps total: 1 hora tot plegat (costelles + creïlles)
Bon profit!!
2 comentaris :
Genial receta!
La hicimos el domingo con una pequeña variante. Las patatas en lugar de al micro las pusimos de cama con un poco de cebolla.
Ah! Muy bien el diccionario. Estaba en la "cruïlla" de casa hasta que vi que eran patatas ;)
Sí,lo de la creïlla está costando mucho de entender!! para rizar el rizo escribimos creïlla pero decimos "queredilla"...más difícil todavía!!
Me gusta la idea de hacerlo todo junto, ahorras tiempo y seguro que están super sabrosas!! a ver si hacemos una sección con fotos de las recetas que hacéis!! Gràcies pel comentari!
Publica un comentari a l'entrada