GALERIA DE FOTOS

dijous, 13 d’octubre de 2011

ARRÒS MUNTANYÈS


Aquesta és una recepta que li vaig veure fer a l’Arguiñano. Cada vegada que la faig, la vaig modificant una mica. Com passa amb tots els arrossos la recepta la pots acoplar en funció del que tingues a la nevera.




Ingredients per a 3-4 persones:

- Per a l’arròs:
  • 4-5 trossos de conill
  • 400 g costella de porc
  • 1 cuixa + besanca de pollastre talladeta per a arròs
  • 1 pam de botifarra (més gordeta que llonganissa blanca)/ 2 salsitxes
  • 200 g bolets (si no és època, en pots posar de congelats)
  • 2 carxofes (no hi són a la recepta original)
  • 1/2 ceba
  • 1 pebrera verda/ roja
  • 1 tomaca
  • 300 g arròs
  • Aigua, oli i sal
  • Colorant

 -Per a la picada:
  • 50 g de foie micuit
  • 5 ametles torrades
  • 5 avellanes
  • (1/2 copeta de Brandi)-vigila, queda molt fort
  • Timonet (farigola)

Estris: paella gran, morter

Elaboració:

1.- Daura les carns. Deixa la botifarra per a quan les altres carns estiguen una mica enrossides.

2.- Afegeix la ceba i el pebrot i daura. Quan estiga fet afegeix la tomaca picadeta. Agrega els bolets trossejats.

3.- Ofega l’arròs juntament amb tot el sofregit.

4.- Aboca el doble d’aigua (ja calenta). Posa-hi el colorant, i deixa que es coga durant 16-18 minuts, els primers minuts a foc fort, la resta a foc moderat.


5.- Picada: Pica els fruits secs en un morter. En una paella posa a escalfar el foie. Quan comence a fondre’s aboca el Brandi i afegeix la picada.

6.- Quan passen els 18 minuts és possible que veges alguns granets que semblen crus. Apaga el foc i deixa reposar. Tapa amb un paper de diari o de cuina durant uns 5 minutets.

7.- Serveix l’arròs amb la picada.



Notes: Encara que la picada li dona un toc especial, vés amb compte amb el Brandi perquè li dóna un sabor massa fort. Posa-li’n molt poc i no li’n poses gens. Fins i tot perfectament es pot prescindir de la picada, és un arròs que ja per si sol està molt gustòs.

Temps total: 1 horeta

Bon profit!!