Als típics ingredients de la coca de iogurt aquí se li afegeix una taronja sencera trossejada, amb la seua pell, la qual cosa dóna com a
resultat un bescuit molt sucós amb tota l’aroma de la taronja.
Ingredients:
- 250 g de sucre (2 mesures de iogurt)
- 1 taronja sencera de pell fina, especial per a suc tallada en 8 trossos
- 3-4 ous
- 80 g d’oli (1 mesura de iogurt escassa)
- 1 iogurt natural
- 250 g de farina (3 mesures de iogurt)
- 1 sobre de llevat químic
- un polsim de sal
Estris: TMX per a barrejar o túrmix, 1
motlle rodó de 24-26 cm o un motlle rectangular gran
Elaboració tradicional:
1.- Escalfa el forn a 180º.
2.- Trosseja la taronja en la picadora i reserva.
3.- Separa els rovells de les clares. Puja les clares i reserva.
4.- Barreja els rovells i el sucre fins blanquejar-los, fins que arriben a agafar un color groc claret. Agrega el iogurt, la taronja i l'oli i barreja.
5.- Passa la farina i el llevat per un sedàs o un colador fi i afegeix als rovells. Desprès agrega les clares. Primer posar una tercera part i remena bé, desprès afegeix la resta i barreja amb una espàtula formant "8" amb delicadesa per tal que no es baixen les clares.
6.- Greixa un motlle amb mantega i enfarina’l lleugerament. (si és de silicona, folra només la base). Aboca la barreja i si vols, tira-li una mica de sucre per sobre.
7.- Introdueix-lo en el forn, durant 30 minuts aproximadament. Punxa’l amb un pal de broqueta per a comprovar si està ben cuit.
8.- Quan s’haja refredat desemmotlla.
Elaboració amb TMX*:
1.- Escalfa el forn a 180º.
2.- Posa en el vas el sucre, la taronja
trossejada, els ous i programa 3 minuts a 37º C, velocitat 4. D’aquesta forma
el bescuit eixirà molt més esponjós.
3.- Afegeix l’oli i el iogurt i barreja
tot uns segons a velocitat 4.
4.- Incorpora la farina, el llevat i la
sal i barreja tot de nou 6 segons a velocitat 2. Acaba de barrejar amb ajuda de
l’espàtula.
5.- Folra un motlle amb paper de forn. (Si és de silicona, folra només la base). Aboca la barreja i si
vols, tira-li una mica de sucre per sobre.
6.- Introdueix-lo en el forn durant 30
minuts aproximadament a 180º. Punxa’l amb un pal de broqueta per a comprovar si està ben cuit.
7.- Quan s’haja refredat desemmotlla.
Nota: És un bescuit ideal per a fer
pastissos d’aniversari. El pots fer rodó o rectangular i cobrir-lo amb xocolata, glasa
blanca, etc., fer-lo en forma de tren, etc.
Qualsevol bescuit es pot congelar. El
pots congelar sencer o bé a porcions embolicades amb paper film.
Temps total: 45 minuts
Bon profit!!
Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Marta
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada