GALERIA DE FOTOS

dimarts, 4 d’octubre del 2011

SALMÓ MARINAT


Aquesta és una d'aquelles receptes que pot tenir preparada amb antelació i utilitzar-la en moltes ocasions, per quan et venen convidats, per posar en una amanida... 



(Amb anet)


Ingredients:

  • 1kg i mig de salmó fresc tallat en dos filets (si compres el salmó sencer, que et tallen la part de la cua a rodanxes per fer a la planxa i la meitat de dalt la utilitzes per marinar, que encara que té més espines, és més meloseta).
  • 750 g de sal grossa
  • 500 g de sucre
  • Opcional: anet


Estris: un bol per barrejar la sal i el sucre, una font de vidre per fer el marinat

Elaboració:

1.- Demana a la peixateria que et tallen el salmó per la meitat i et traguen l’espina principal però que et deixen la pell. Desprès a casa ajuda’t d’unes pinces (de les de depilar) per retirar les espines petites que encara queden. Tocant amb el dit per sobre notaràs que les espines de què et parle estan totes en línia. Quan les hages tret, asseca la peça amb paper de cuina.


2.- Barreja en un bol la sal i el sucre.

3.- Agafa un recipient on et càpiga la peça. Fes un llit amb la barreja de sal i sucre i posa a sobre el salmó amb la pell cap avall. (Si vols posar-li anet, posa-li ara per damunt). Afegeix més barreja per sobre del peix fins que quede tot ben cobert. 


4.- Tapa amb film transparent i guarda-ho a la nevera. El temps que ho has de deixar dependrà de com t’agrade de fet. A mi m’agrada deixar-ho unes 24 h. Si el deixes més s’anirà assecant cada vegada més. També a mida que es va marinant veuràs que es forma una espècie d’almívar. Jo el que faig és aixecar una mica el recipient per una banda per tal de que este almívar se’n vaja cap a un costat. (Si el traus marinarà més ràpid, sinó no passa res).

5.- Una vegada marinat, retira’l del recipient i llava’l amb aigua. Asseca’l bé i unta’l amb oli.

Degustació: El pots utilitzar en amanides, servit amb torradetes untades amb mantega, per fer un tàrtar, o sol amb una mica d’anet.

Nota: Si no vols fer tanta quantitat, redueix les quantitats tenint en compte que posarem gairebé la mateixa quantitat de sal que de sucre (jo de sucre n’hi pose una mica menys).

Conservació: El que no vages a utilitzar el pots guardar tallat a trossos d’uns 4 dits enrotllats en paper film al congelador. També es pot tallar la peça marinada en llesques fines, posar-les a un recipient tipus carmanyola o de vidre i cobrir-lo amb oli d’oliva.

(Sense anet)


Temps total: Elaboració 10 minuts; maceració: 24-36 hores

Bon profit!!

1 comentari :

MªCarme Rigola ha dit...

Gràcies , feia temps que no el preparaba i no m’en recordava bé de les quantitats . Surt molt bé ! El recomano !😋