Una delícia si us agraden les cremes!!
Ingredients:
- 70 g de mantega
- 1 rajolí d’oli
- 500 g de porros (4 porros grans), només la part blanca, tallats en rodanxes
- 600-800 ml d'aigua/ caldo d’au
- 400 g de creïlles trossejades (2 creïlles grans) (patates)
- Un polsim de nou moscada
- Sal i pebre negre
- 200 g de crema de llet* (1 potet)
Estris: TMX o olla de pressió i batedora
Elaboració amb olla:
1.- Posa l'oli i la mantega a l’olla i sofregeix els porros tallats a rodanxes fins que queden enrossits.
2.- Afegeix les creïlles trossejades, una mica de pebre, de nou moscada i el caldo o l’aigua +sal. Dóna unes voltes. Tanca l’olla de pressió i deixa que es coga tot uns 10 minuts.
2.- Afegeix les creïlles trossejades, una mica de pebre, de nou moscada i el caldo o l’aigua +sal. Dóna unes voltes. Tanca l’olla de pressió i deixa que es coga tot uns 10 minuts.
4.- Incorpora la crema de llet, comprova el punt de sal i deixa que faça xup xup uns minutets més remenant de tant en tant.
5.- Serveix calenta, freda o tèbia, com més t’agrade.
Elaboració amb TMX:
1.- Posa l'oli i la mantega al vas de la TMX. Programa 1 minut i mig, temperatura varoma, velocitat 1.
2.- Afegeix els porros tallats a rodanxes i programa 4 segons, velocitat 5 per triturar-los un poc. Programa 10 minuts, temperatura varoma, velocitat 1.
3.- Agrega 300 ml del caldo/aigua i programa 1 minut, velocitat 5-10 perquè el porro quede ben triturat.
4.- Afegeix les creïlles trossejades, una mica de pebre, de nou moscada i el caldo/aigua+sal restant. Programa 20 minuts, 100 º, velocitat 1.
5.- Espera a que baixe una mica la temperatura i tritura 1 minut a velocitat 7-10.
6.- Incorpora la crema de llet, comprova el punt de sal i programa uns 5 minuts més, 90º, velocitat 3. Rectifica de sal.
7.- Serveix calenta, freda o tèbia, com més t’agrade.
Notes: Aquesta recepta es pot fer més lleugera substituint el caldo per aigua i la crema de llet per llet ideal (llet evaporada) o fins i tot per llet normal o descremada.
Temps total: 45-50 minuts
Bon profit!!
Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Marta
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada