GALERIA DE FOTOS

dilluns, 10 d’octubre del 2011

VICHYSSOISE

La vichyssoise és tot un clàssic en el món de les cremes. Hi ha tantes receptes de vichyssoise com cuiners. Les diferents receptes que trobareu varien la quantitat dels ingredients però sobre tot no hi pot faltar el seu protagonista: el porro, seguit de les creïlles i la crema de llet.

Una delícia si us agraden les cremes!!



Ingredients:
  • 70 g de mantega
  • 1 rajolí d’oli
  • 500 g de porros (4 porros grans), només la part blanca, tallats en rodanxes
  • 600-800 ml d'aigua/ caldo d’au
  • 400 g de creïlles trossejades (2 creïlles grans) (patates)
  • Un polsim de nou moscada
  • Sal i pebre negre
  • 200 g de crema de llet* (1 potet)
Estris: TMX o olla de pressió i batedora

Elaboració amb olla:

1.- Posa l'oli i la mantega a l’olla i sofregeix els porros tallats a rodanxes fins que queden enrossits.




2.- Afegeix les creïlles trossejades, una mica de pebre, de nou moscada i el caldo o l’aigua +sal. Dóna unes voltes. Tanca l’olla de pressió i deixa que es coga tot uns 10 minuts.



3.- Obre l’olla, espera a que baixe una mica la temperatura i tritura amb la batedora.




4.- Incorpora la crema de llet, comprova el punt de sal i deixa que faça xup xup uns minutets més remenant de tant en tant.




5.- Serveix calenta, freda o tèbia, com més t’agrade.


Elaboració amb TMX:

1.- Posa l'oli i la mantega al vas de la TMX. Programa 1 minut i mig, temperatura varoma, velocitat 1.

2.- Afegeix els porros tallats a rodanxes i programa 4 segons, velocitat 5 per triturar-los un poc. Programa 10 minuts, temperatura varoma, velocitat 1.

3.- Agrega 300 ml del caldo/aigua i programa 1 minut, velocitat 5-10 perquè el porro quede ben triturat.

4.- Afegeix les creïlles trossejades, una mica de pebre, de nou moscada i el caldo/aigua+sal restant. Programa 20 minuts, 100 º, velocitat 1.

5.- Espera a que baixe una mica la temperatura i tritura 1 minut a velocitat 7-10.

6.- Incorpora la crema de llet, comprova el punt de sal i programa uns 5 minuts més, 90º, velocitat 3. Rectifica de sal.

7.- Serveix calenta, freda o tèbia, com més t’agrade.

Notes: Aquesta recepta es pot fer més lleugera substituint el caldo per aigua i la crema de llet per llet ideal (llet evaporada) o fins i tot per llet normal o descremada.

Temps total: 45-50 minuts

Bon profit!!


Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!
Marta