Avui toca una tradicional catalana!!
Ingredients per a 4 coques menudes:
- 75 ml d’aigua mineral tèbia
- 75 ml de let
- 15 g de llevat fresc
- 5 ml d’oli d’oliva
- 5 g de sal
- 5 g de sucre
- 100 g de pinyons (1 bosseta)
- sucre abundant per tirar-li per sobre
- anís (mitja tasseta)
Estris: corró, paper de forn, pinzell, safata
de forn
Elaboració:
1.- Dissol el llevat en aigua tèbia.
2.- Afegeix la farina, l’oli, la llet, la
sal i el sucre i pasta fins a obtenir una massa elàstica (uns 5 minuts).
3.- Deixa reposar una mitja horeta.
4.- Divideix la massa en 4 porcions i estén-la
sobre un paper de forn o una làmina de silicona. Deixa la massa ben fineta ajudant-te
d’un corró. (Intenta deixar-la ben uniforme per totes les parts ja que de
vegades si les vores són massa fines comparades amb la resta de la coca es
cremen de seguida).
5.- Pinta la superfície amb oli i per
damunt posa els pinyons i sucre en abundància.
6.- Fica al forn durant uns 10-15 minuts a
220º vigilant de que no es creme.
7. Quan estiga dauradeta la primera tanda,
trau-la ràpidament del forn i pinta de seguida amb l’anís. Açò farà que el
sucre es cristal·litze (d’aquí li ve el nom de "vidre")
Nota: Amb aquestes quantitats et surten dues fornades, 4 coques no massa
grans. És una coca molt cruixent, menja-la només es refrede i durant el mateix
dia, si t’esperes a l’endemà, estarà massa dura (que no vol dir roïna).
Temps: 1 horeta curta (30 minuts de repòs + 20 de enfornat)
Bon profit!!
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada