GALERIA DE FOTOS

dimecres, 19 d’octubre de 2011

CARABASSA TORRADA

Abans era costum portar alguns menjars a coure al forn de pa del barri: es portaven les carabasses, les coques o fins i tot l’arròs al forn. Ara això ja s’ha perdut a la majoria de pobles.

La carabassa al forn, a banda de ser ingredient essencial de moltes postres dolces valencianes com la coca de llanda de carabassa , el pastís de carabassa amb xocolate, o els bunyols, acostuma a ser també per a molts unes postres. Es menja simplement amb una mica de sucre o de mel per damunt.




Ingredients:
  • 1 carabassa

Estris: un ganivet gran, làmina de silicona o paper de forn, safata forn

Elaboració:

1.- Escalfa el forn a 180ºC. 

2.- Talla la carabassa per la meitat.

3.- Posa-la a sobre d’una safata de forn i enforna durant una hora/ hora i mitja. El temps dependrà de la grandària de la carabassa. Per exemple, una carabassa de 3 kg necessitarà una hora i mitja. Si és menuda, amb 40 minuts hi haurà prou.

També queda molt bé si la fas a la barbacoa tancada (cocció indirecta)  i triga més o menys el mateix temps que fent-ho al forn. 




Nota: Si necessites la carabassa torrada per fer alguna recepta, calcula que el pes en cru es reduirà entre un 60-70% (tenint en compte que en cru la pesem amb la pell i les llavors). Una carabassa de 3 kg es quedarà en un quilo.



Si te’n sobra, la pots triturar i la pots guardar en bossetes o carmanyoles al congelador. El dia que la necessites, la descongeles unes hores abans. Això t'estalviarà molt de temps i et permetrà que tot i no siga època de carabasses, pugues utilitzar-la quan vullgues.


Temps total: 1 hora- 1 hora i mitja

Suggeriment: és molt típic entre els valencians menjar-nos la carabassa torrada, tèbia o freda i amb una mica de sucre o de mel...



També tenim  altres receptes al blog que pots fer amb carabassa torrada...




COCA DE CARABASSA I XOCOLATA



PASTÍS DE CARABASSA I BOTIFARRA DE CEBA



PASTÍS DE CARABASSA I XOCOLATA





T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments?… deixa el teu comentari. I si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.


Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a 
InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Bon profit!!

Marta

1 comentari :

  1. Moltes gràcies! No havia torrat mai carabasses. Vaig a provar a fer la coca de carabassa amb xocolate, té molt bona pinta.

    ResponSuprimeix

(Si no tens perfil de Google comenta com a Nom/url i no posis res al camp de url. Els comentaris anònims són considerats spam. Si us plau, no deixes el comentari sense signar, ja que no et puc posar una cara, et posaré un nom :-). )