GALERIA DE FOTOS

dijous, 1 de desembre del 2011

MAR I MUNTANYA DE CONILL AMB LLAGOSTINS




Amb aquesta recepta quedaràs la mar de bé amb els teus convidats!!

Ingredients per a 4 persones:

  • 1 conill tallat a trossos 
  • 2 cebes mitjanes ben picades 
  • 1 carlota (pastanga) gran ratllada o tallada en trossos molt menuts 
  • 2 alls sencers 
  • 600-800 g de tomaca triturada/ trossejada 
  • 15-20 llagostins mitjans 
  • Un gotet de Brandi (100 ml) 
  • 200 ml de nata líquida (1 bric) 
  • Oli, sal i pebre, sucre 

Estris: paella, olla, un encenedor

Elaboració:



1.- Salpebra el conill i sofregeix-lo en una paella.



2.- Mentrestant comença a fer el sofregit en una olla: posa una mica d’oli i fica-hi la ceba, la pastanaga i els alls.


3.- Quan el conill estiga enrossit, aboca’l a l’olla on estàs fent el sofregit. Dóna unes voltes i deixa coure uns 5 minuts. 




4.- Ara agrega la tomaca (ha de quedar tot cobert) i una mica més de sal i de sucre. Deixa que es vaja coent uns 15 minuts remenant de tant en tant. Tapa l’olla amb una tapadora amb forats per tal que no t’esguite tota la cuina.


5.- Afegeix els llagostins per damunt. Tira-li el brandi per sobre i flameja-ho.




6.- Remena i aboca-hi la nata. Torna a remenar, comprova el punt de sal i deixa coure uns 20-25 minuts més.

7.- Deixa reposar d’un dia per l’altre, estarà millor.


Notes: La tomaca la pots usar de pot, triturada o trossejada depenent de com t’agrade més la salsa, si t’agrada trobar-te trossos o t’agraden les salses més fines. (La salsa de la foto principal està feta amb tomaca trossejada, la de la foto de més avall, amb tomaca triturada. Bones? igual de bones, potser la única diferència és que en la segona la salsa queda més adherida).
Si no t’agrada el conill, pots fer aquesta recepta amb pollastre.
També pots substituir els llagostins per gambes o escamarlans.

Per organitzar-te: Si la penses fer per a aquestes festes, la pots fer el dia d’abans i ja tindràs un plat principal preparat, cosa que s’agraeix quan anem atabalats, a més, quedarà molt millor si reposa!

Temps total: 50 minuts -1 hora + repòs

Bon profit!!

Moltes gràcies Rossó!!



Si t’ha agradat la recepta, tens dubtes o suggeriments, deixa el teu comentari. Moltes gràcies!!

Marta