GALERIA DE FOTOS

dissabte, 22 d’octubre del 2022

APPLE CRISP O CRUIXENT DE POMA

L'Apple Crisp o Cruixent de Poma són unes postres de cullera amb l'interior molt semblant al de l'Apple Pie. 

Per sobre tenen una capa estil streussel que es fa amb farina, flocs de civada, sucre, mantega i nous, que un cop passat pel forn, queda cruixent com si fora una galeta. 

Son unes postres que se serveixen tèbies i es poden acompanyar o bé d'una mica de nata o de gelat de vainilla. El contrast de la capa cruixent, amb la poma tova, sucosa i tèbia, i la nata o el gelat freds, fan una combinació deliciosa. Et quedes a provar-les?



Ingredients:



Elaboració:⁣⁣⁣

divendres, 14 d’octubre del 2022

SALSITXES AMB ROVELLONS

Divendres és dia de teletreball i necessitem dinar alguna cosa que puguem preparar mentre esmorzem. Hui hem fet aquest plat de salsitxes amb rovellons


Per tal que siga un plat ràpid de fer, és clau tenir prèviament preparat el sofregit i fins i tot els rovellons passats per la paella. Si ho fas així, en 30-40 minuts tindràs llest un plat per xuclar-te els dits, un temps en què només hauràs de preocupar-te d'anar afegint els ingredients, no has d'estar pendent de la cassola.

Ingredients per a 4 persones:

  • 500 g de rovellons
  • 2 alls sencers
  • 150 g de sofregit (tomaca, pebrera i ceba)
  • 12-16 salsitxes de porc
  • 1 gotet de vi (fino)
  • 1 gotet d'aigua o la necessària fins a cobrir

Elaboració:⁣⁣⁣

diumenge, 9 d’octubre del 2022

TIRAMISÚ

Prepareu les culleres que hui portem un tiramisú!



Ingredients per a 6-7 persones:

  • 500 g. de mascarpone una mica temperat
  • 4 clares
  • 6 rovells
  • 6 cullerades de sucre (aprox. 100 g)
  • Melindros tipus "Sabojardi"
  • 2 tasses de café
  • 1 mica de marsala o brandi

Elaboració:⁣⁣⁣

dissabte, 1 d’octubre del 2022

LASANYA D'ALBERGÍNIA AMB BOTIFARRA I TOMACA

Hui hem aprofitat unes albergínies que teníem i una mica de carn de botifarra per fer aquesta "falsa lasanya" d'albergínia sense beixamel o unes albergínies a la parmigiana, però amb carn.



Ingredients:

  • 4 albergínies en talls prims longitudinals 
  • salsa de tomaca
  • 500 g de botifarra esmicolada
  • formatge al gust
  • oli i sal
  • unes fulles d'alfàbega

Elaboració:⁣⁣⁣

dissabte, 24 de setembre del 2022

MANDONGUILLES AMB SÉPIA I CIGRONS


Per tal d'aprofitar una mica de carn de botifarra i unes sèpies que tenia al congelador, he preparat aquest plat. Els cigrons els he afegit quasi al final de tot. Queda també boníssim amb pésols o fins i tot sense els cigrons o els pésols i acompanyant el plat amb un arròs blanc i per beure, un amontillado, nostraltres, de @bodegasargueso.

Com te les menjaries tu?


Ingredients:

  • 2 cebes picades
  • 1 carlota picada
  • 4 tomaques triturades
  • 3 alls
  • 1 fulla de llorer
  • Una mica de sucre si cal
  • Espècies al gust (pebre, orenga…)
  • 1 kg de sèpia neta
  • 1 got de fino o brandi
  • ½ litre d’aigua aprox
-Per a les mandonguilles*:
  • 1 ou
  • Els tentacles de les sèpies
  • 1-2 llesques de pa de motlle o 2 cullerades de pa ratllat
  • 1 raig de llet
  • 600 g de carn de botifarra esmicolada
*Com les mandonguilles les he fetes amb carn de botifarra, no els he posat cap espècie

Elaboració:⁣⁣⁣

dissabte, 10 de setembre del 2022

PA DE PLÀTAN AMB PANSES I NOUS (BANANA BREAD)

Amb la recepta de hui aprofitaràs aquells plàtans que ningú vol menjar-se perquè ja estan massa blanets i que tantes vegades has hagut de llançar a les escombraries.

T'he de dir que ja mai et passarà quan proves este cake de plàtan amb panses i nous.

És ideal per esmorzar o berenar i a més, està per xuclar-se els dits!



Ingredients:⁣⁣⁣

  • ⁣⁣125 g de sucre moré/ muscovado o panela
  • 2 ous 🥚🥚
  • 2 plàtans madurs grandets🍌🍌
  • 100 g de mantega
  • 250 g de farina
  • 1 culleradeta de llevat en pols
  • 100 g de panses remullades en 50 g de brandi
  • 60 g de nous
  • per tirar-li abans d'anar al forn: sucre moré al gust i unes nous picades

Estris: TMX  o batedora + bol, motlle de plumcake de 24x10 cm aprox.

Elaboració:⁣⁣⁣

diumenge, 28 d’agost del 2022

GALETES D'ESPIRAL DE VAINILLA I XOCOLATA

Us porte una recepta per fer amb els xiquets i tenir-los entretinguts en la darrera setmana de vacances abans que comence el cole: unes espirals de galeta de vainilla i xocolata.



Ingredients (per a unes 38-40 galetes):

divendres, 29 de juliol del 2022

CIGRONS AMB COSTELLA I ESPINACS

Qui ha dit que els llegums són per l'hivern? Hem aprofitat que avui plovia un poquet per fer un platet de cigrons.

Els divendres teletreballem i necessitem receptes ràpides. Va molt bé tenir sofregit i picada ja preparats al congelador i t'estalvies una bona estona. Per tant, si tens aquestes dues elaboracions ja fetes, només caldrà sofregir la costella i deixar els cigrons fent xup-xup. Temps de dedicació, en té molt poc. Jo aquests dinars de dies de teletreball els faig mentre torre el pa i me'l menge...Excuses? Cap ni una!! ;-)



Ingredients: 

  • oli
  • 1 fulla de llorer
  • 2 grans d'all
  • 500 g de costella o de carn magra a trossets
  • 3 cullerades de sofregit de tomaca amb pebrera o salsa de tomaca (la pots tenir preparada amb antelació)
  • 150 g d'espinacs
  • 2 pots de cigrons cuits
  • aigua fins a cobrir els cigrons (aprox 500 ml)

-Per la picada (la pots tenir preparada amb antelació):

  • 1 grapat d'ametlles
  • 1 llesqueta de pa*
  • 1 all pelat
  • pebre roig

*si no pots menjar gruten substitueix-lo per pa sense gluten o omiteix l'ingredient

Estris: una cassola i un morter

Elaboració:

1.- Sofregeix la costella juntament amb els alls i una fulla de llorer.

2.- Quan estiga enrossida agrega el sofregit (el pots tenir fet i congelat en porcions). 

3.-Dona unes voltes i afegeix els espinacs. Deixa reduir.

4.- Ara tira els cigrons i aigua fins que els cobrisca.

5.-Deixa coure fent xup-xup uns 25 minuts

La picada:

6.- Mentrestant fes la picada (saps que també la pots tenir congelada?): posa oli en una paella i sofregeix les ametlles, el pa i l'all. Quan estiga tot dauradet, pica en el morter i afegeix en els ultims 5 minuts de cocció dels cigrons.



Bon profit!

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta

#cuinadiari #llegumscuinadiari #cigronsambespinacs #cuinatradicional #menjabe #cuinarapida #cuinadaprofitament #nollencemnimica