GALERIA DE FOTOS

diumenge, 28 d’agost del 2022

GALETES D'ESPIRAL DE VAINILLA I XOCOLATA

Us porte una recepta per fer amb els xiquets i tenir-los entretinguts en la darrera setmana de vacances abans que comence el cole: unes espirals de galeta de vainilla i xocolata.



Ingredients (per a unes 38-40 galetes):


Per a la massa bàsica:
  • 250 g de farina
  • 1 culleradeta de llevat
  • 125 g de sucre glacé
  • 1 sobret de sucre avainillat
  • 1 pessic de sal
  • 1 ou
  • 125 g de mantega
Per a la massa de xocolata:
  • 2 cullerades de cacau en pols
  • 1 cullerada de sucre glacé
  • 1 cullerada de llet
Altres:
  • 1-2 clares d'ou
  • Farina addicional per empolvorar
Estris: sedàs o colador, paper de forn

Elaboració:

1.- Tamisa la farina i el llevat en un bol, i després afegeix el sucre avainillat, el sucre glas, la sal i l'ou. Talla la mantega a trossets i afegeix-la.

2.- Treballa-ho tot amb la batedora i en acabat pasta-ho amb les mans fins a obtenir una massa homogènia. Divideix la massa en 2. 


3.- Per fer la massa de xocolata, barreja el cacau amb el sucre glas tamisat i la llet, i incorpora-ho bé a una de les meitats de la massa. Fes una bola amb cada meitat i deixa-les reposar aproximadament 1 hora a la nevera o fins que la massa s'edurisca.

  

4.- Per aconseguir l'efecte espiral de dos colors, estén les dues masses a sobre d'un paper de forn fins a deixar-les del mateix gruix i mida (jo he fet els rectangles de 32 x 22 cm).  
Pinta la massa de xocolata amb clara d'ou i col·loca la blanca per sobre. Pinta ara la massa blanca amb la clara i després enrotlla-les les dues juntes per formar un rul·lo.


 5.- Posa a la nevera i, mentre es refreda, escalfa el forn a 180 °C.

6.- Quan el forn estiga a punt, talla rodanxes de 1/2 cm de gruix i col·loca-les en una safata del forn folrada amb paper vegetal o amb una làmina de silicona. 

7.- Cou les pastes uns 15 minuts al forn, a mitja alçada.


Bon profit!


Font: recepta del llibre Mi recetario de galletas

T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.

Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o seguint-nos a InstagramFacebookPinterest o Twitter.

Moltes gràcies per seguir-nos!!

Marta