Us porte una recepta per fer amb els xiquets i tenir-los entretinguts en la darrera setmana de vacances abans que comence el cole: unes espirals de galeta de vainilla i xocolata.
Per a la massa bàsica:
Elaboració:
1.- Tamisa la farina i el llevat en un bol, i després afegeix el sucre avainillat, el sucre glas, la sal i l'ou. Talla la mantega a trossets i afegeix-la.
2.- Treballa-ho tot amb la batedora i en acabat pasta-ho amb les mans fins a obtenir una massa homogènia. Divideix la massa en 2.
4.- Per aconseguir l'efecte espiral de dos colors, estén les dues masses a sobre d'un paper de forn fins a deixar-les del mateix gruix i mida (jo he fet els rectangles de 32 x 22 cm).
5.- Posa a la nevera i, mentre es refreda, escalfa el forn a 180 °C.
6.- Quan el forn estiga a punt, talla rodanxes de 1/2 cm de gruix i col·loca-les en una safata del forn folrada amb paper vegetal o amb una làmina de silicona.
Font: recepta del llibre Mi recetario de galletas
- 250 g de farina
- 1 culleradeta de llevat
- 125 g de sucre glacé
- 1 sobret de sucre avainillat
- 1 pessic de sal
- 1 ou
- 125 g de mantega
- 2 cullerades de cacau en pols
- 1 cullerada de sucre glacé
- 1 cullerada de llet
- 1-2 clares d'ou
- Farina addicional per empolvorar
Estris: sedàs o colador, paper de forn
Elaboració:
1.- Tamisa la farina i el llevat en un bol, i després afegeix el sucre avainillat, el sucre glas, la sal i l'ou. Talla la mantega a trossets i afegeix-la.
2.- Treballa-ho tot amb la batedora i en acabat pasta-ho amb les mans fins a obtenir una massa homogènia. Divideix la massa en 2.
3.- Per fer la massa de xocolata, barreja el cacau amb el sucre glas tamisat i la llet, i incorpora-ho bé a una de les meitats de la massa. Fes una bola amb cada meitat i deixa-les reposar aproximadament 1 hora a la nevera o fins que la massa s'edurisca.
4.- Per aconseguir l'efecte espiral de dos colors, estén les dues masses a sobre d'un paper de forn fins a deixar-les del mateix gruix i mida (jo he fet els rectangles de 32 x 22 cm).
Pinta la massa de xocolata amb clara d'ou i col·loca la blanca per sobre. Pinta ara la massa blanca amb la clara i després enrotlla-les les dues juntes per formar un rul·lo.
5.- Posa a la nevera i, mentre es refreda, escalfa el forn a 180 °C.
6.- Quan el forn estiga a punt, talla rodanxes de 1/2 cm de gruix i col·loca-les en una safata del forn folrada amb paper vegetal o amb una làmina de silicona.
7.- Cou les pastes uns 15 minuts al forn, a mitja alçada.
Bon profit!
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.
Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o seguint-nos a Instagram, Facebook, Pinterest o Twitter.
Moltes gràcies per seguir-nos!!
Marta
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada