Hui us porte una altra versió de la recepta de fumet de peix que ja tenim al blog. La diferència principal és que en aquesta ocasió fem un sofregit més potent, afegint a la ceba i la pebrera una mica de tomaca i carlota, a més d'un gotet de fino, ideal per a arrosos a la cassola.
Ingredients per a 4 l de fumet aproximadament:
- 1 ceba gran
- 3 carlotes
- 1 pebrera roja menuda
- 1 pebrera verda
- 4-5 tomaquetes de penjar o 3 tomaques ben madures
- ½ cabeça d’alls
- 5-6 branquetes de julivert
- 1 cullerada de pebre negre en gra
- 1 cullerada de pebre roig de fulleta o 1 nyora
- 1 copa de fino/ manzanilla
- 500g de galeres
- 2 kg de peix barrejat (net): 1 tros de rap, beta, rascassa, rata aranya- quan més variat, millor
- 4 litres d'aigua
- Oli
- Sal
Elaboració:
1.- Posa una olla
al foc amb oli i daura les galeres.
2.- Mentrestant, pica tota la verdura. Trau les galeres i comença sofregint la ceba i la carlota
amb les fulles de llorer i el pebre en gra.
3.- Seguidament
afegeix les pebreres, remena i deixa que coguen fins que perden
l’aigua. (Si cal, afegeix més oli).
4.- Incorpora les
tomaques tallades a quarts.
5.- Fes una
picada amb els alls i el julivert. Si vas a fer arròs a banda o fideuà, reserva
una culleradeta. Fes un clotet al mig de la cassola y sofregeix la picada.
6.- Agrega la
pebrera roja de fulleta o la nyora picada.
7.- Torna a posar les galeres, remena una mica.
8.-boca el fino.
9.- Incorpora el peix
i l’aigua.
10.- Deixa bullir
durant mitja hora.
11.- Desescuma de
tant en tant i fica la sal quasi al final.
12.- Cola el
caldo aixafant bé el peix i les galeres. (jo el passe per la TMX i després el
cole amb el xino).
Nota: Una vegada preparat, el fumet es pot guardar al congelador. Això et permetrà tenir-lo disponible per a preparar arròs, fideuà o qualsevol altra recepta en qualsevol moment.
Si tens pensat fer una arròs, pots aprofitar una mica del sofregit que fas aqui. Després ho trituraries amb una mica de caldo, sofregiries l'arròs i després el sofregit. Si ho fas així guanyaràs prou temps. (si et cal, posa més de quantitat de verdures).
Bon profit!
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.
Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o seguint-nos a Instagram, Facebook, Pinterest o Twitter.
Moltes gràcies per seguir-nos!!
Marta
1 comentari :
Molt bo aquest fumet
Salut
Publica un comentari a l'entrada