GALERIA DE FOTOS
diumenge, 28 d’agost del 2022
GALETES D'ESPIRAL DE VAINILLA I XOCOLATA
divendres, 29 de juliol del 2022
CIGRONS AMB COSTELLA I ESPINACS
Qui ha dit que els llegums són per l'hivern? Hem aprofitat que avui plovia un poquet per fer un platet de cigrons.
Els divendres teletreballem i necessitem receptes ràpides. Va molt bé tenir sofregit i picada ja preparats al congelador i t'estalvies una bona estona. Per tant, si tens aquestes dues elaboracions ja fetes, només caldrà sofregir la costella i deixar els cigrons fent xup-xup. Temps de dedicació, en té molt poc. Jo aquests dinars de dies de teletreball els faig mentre torre el pa i me'l menge...Excuses? Cap ni una!! ;-)
Ingredients:
- oli
- 1 fulla de llorer
- 2 grans d'all
- 500 g de costella o de carn magra a trossets
- 3 cullerades de sofregit de tomaca amb pebrera o salsa de tomaca (la pots tenir preparada amb antelació)
- 150 g d'espinacs
- 2 pots de cigrons cuits
- aigua fins a cobrir els cigrons (aprox 500 ml)
-Per la picada (la pots tenir preparada amb antelació):
- 1 grapat d'ametlles
- 1 llesqueta de pa*
- 1 all pelat
- pebre roig
Estris: una cassola i un morter
Elaboració:
1.- Sofregeix la costella juntament amb els alls i una fulla de llorer.
2.- Quan estiga enrossida agrega el sofregit (el pots tenir fet i congelat en porcions).
3.-Dona unes voltes i afegeix els espinacs. Deixa reduir.
4.- Ara tira els cigrons i aigua fins que els cobrisca.
5.-Deixa coure fent xup-xup uns 25 minuts
La picada:
6.- Mentrestant fes la picada (saps que també la pots tenir congelada?): posa oli en una paella i sofregeix les ametlles, el pa i l'all. Quan estiga tot dauradet, pica en el morter i afegeix en els ultims 5 minuts de cocció dels cigrons.
Bon profit!
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.
Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Instagram, Facebook, Pinterest o Twitter.
Moltes gràcies per seguir-nos!!
Marta
#cuinadiari #llegumscuinadiari #cigronsambespinacs #cuinatradicional #menjabe #cuinarapida #cuinadaprofitament #nollencemnimica
dimecres, 20 de juliol del 2022
CROQUETES DE CULLERA I GALETTE DE CROQUETA
Reconec que fer croquetes no m'agrada gens, és pesat, i acabes embrutant un munt la cuina. Aquesta recepta però, és fàcil, ràpida, és més sana (una mica?) i sobretot neta... vaja, que no serà la darrera vegada que la fem.
Hui l’he fet una mica diferent, he cobert el fons d'una cassola amb tortillas mexicanas d’un paquet que tenia obert, li he ficat per damunt la massa de croqueta, he plegat les vores de las tortillas que sobresortien com si fora una “galette” i ho he gratinat amb parmesà, una mica de barreja de 4 formatges ratllats i panko. 15 minuts a foc fort i tens un sopar que acompanyat d'una amanida és ben complet!
Us he de confessar que a casa agrada molt tant amb base com sense, però no em compren la idea de substituir la tradicional #croqueta per aquesta. Tot i això, és de segur l'alternativa quan a la cuinera no té temps 😉.
Ingredients:
diumenge, 17 de juliol del 2022
PEIX SEC: mussola i capellans
A la costa era molt habitual conservar el peix en salaó o assecat al sol, i tot i que cada vegada es fa menys a les cases, a ma casa ma mare encara manté la tradició d’assecar el peix i els polps. El peix que acostumem a assecar és el gatet o mussola (cazón) o el bacallaret (per a fer capellans).
Necessitem:
Bacallarets, mussola
Sal
Altres: una corda i agulles d’estendre per penjar-lo, una xarxa
per tal d’evitar les mosques
Elaboració:
dissabte, 2 de juliol del 2022
CALLOS CuinaDiari
Ingredients:
Per rentar i fer una primera bullida dels callos necessitarem:
- aigua,
- vinagre/ anís
- uns quants claus d'olor clavats en 1 ceba
Resta d'ingredients:
- 1k de tripa netas, tallada i bullidas
- aigua (quantitat necessària per a cobrir els callos)
- 2 cebes
- 6 grans d'all
- una fulla de llorer
- un grapadet de pebre negre
- 3-4 pestetes (caiena)
- tres cullerades de tomaca concentrada
- una cullerada de pebre roig
- un polsim de comí (opcional)
- una bona cullerada de farina (o maizena si no pots amb gluten)
- 2 xoriços tallats a rodanxes d'un dit (150 grams aproximadament)
- 50 gr de pernil a dauets
- 2 botifarres negres tallades a rodanxes (morcilla)
- 300 g de cigrons bullits (opcional)
Elaboració:
dijous, 23 de juny del 2022
PROPOSTES DE MENÚ PER LA REVETLLA DE SANT JOAN
I és que el dia de la revetlla és un dia per passar-s’ho bé, i amb la calor que fa, no apeteix massa estar-se molt de temps a la cuina.
Tot i així, per a aquells que us agrada fer un plat principal, i no només picadetes, també trobareu propostes cap al final.
1) PROPOSTES DE MENÚ PER A LA REVETLLA DE SANT JOAN: ENTRANTS I PICADETES (PICA-PICA)
diumenge, 29 de maig del 2022
PASTÍS DE FORMATGE I MELMELADA DE GERDS EN GOT
Aquesta és un versió del Pastís de Formatge amb Melmelada de Gerds que ja tenim al blog però presentada en gotets individuals, cosa que els fa ben vistosos a l'hora de servir quan tens convidats.
Ingredients per a 8-9 gotets:
-Per al cruixent de galeta:
- 225 g de galetes tipus digestive*
- 100 g de mantega a temperatura ambient
-Per al farcit:
- 200 ml de nata ben freda (1 pot menut)
- 500 g de formatge fresc batut tipus quark
- 2 cullerades de formatge cremós
- 5 cullerades de sucre (aproximadament 90 g)
-Per a la base:
- melmelada de gerds
Elaboració*:
1- La galeta:
1.1.- Escalfa el forn a 180ºC funció ventilador.
1.2.- Trenca les galetes en 2 ó 4 trossos. Tritura amb la teua picadora o amb la TMX donant uns cops de turbo.
1.3.- Afegeix la mantega tallada a daus i dóna uns cops de turbo fins que estiga tot ben integrat. Si no ho fas amb TMX, barreja la mantega amb les mans.
1.4.- Escampa sobre un paper de forn de forma homogènia.
1.5.- Enforna durant 10-12 minuts a 180ºC fins que quede daurada.
1.6.- Una vegada cuita, deixa refredar.
2.- La crema:
2.1.- En un bol, munta la nata juntament amb el sucre.
2.2.- Agrega el formatge batut i la Philadelphia i barreja delicadament amb una espàtula.
2.3.- Fica a la nevera fins el moment de servir.
3.- Muntatge:
3.1.- En el fons del got fica una mica de melmelada. Posa per sobre un parell de cullerades de la crema de formatge i acaba decorant amb la galeta esmicolada per sobre.
T’apeteix fer la recepta però no tens temps?
Fes només la crema de formatge i utilitza melmelada de compra i unes galetes lotus. Ja no tens excusa per fer unes postres ben bones! ;-)
Bon profit!
T’ha agradat la recepta? Tens dubtes o suggeriments? Si la fas, comparteix la teua experiència amb nosaltres.
Assabenta’t de les actualitzacions de Cuinadiari, subscrivint-te a la nostra newsletter o segueix-nos a Instagram, Facebook, Pinterest o Twitter.
Moltes gràcies per seguir-nos!!
Marta
dijous, 14 d’abril del 2022
PEPITOS, XIMOS O XIMETS
Hui us porte un plat que acostumem a fer els valencians per Pasqua: els Pepitos, Ximos o Ximets. Hi ha pobles on també els fan per Sant Josep o per la Magdalena.
Si no els heu provat mai, estan boníssims!! Són panets farcits de tomacat, tonyina i ou que s’arrebossen amb llet i ou per després fregir-los. És com una Rosqueta d’ou (torrija) però salada i farcida. Sona bé veritat?
Ingredients:
- 500 g de tomacat
- 3 llandes de tonyina escorregudes
- 3 ous durs i talladets
- 12 Panets de pepito*
Per arrebossar:
- llet
- 2-3 ous batuts
- Oli de gira-sol per a fregir-los
*Si no en trobes als
forns, van bé les pucetes de Mercadona
Estris: ganivet,
cullera llarga i prima, furgadents, bols i plats, paella per fregir
Elaboració: